De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Back to School game?

Het is zover. De scholen zijn weer begonnen. Zelfs als je niet meer schoolgaand bent kom je er absoluut niet onderuit. Hele steden zijn beplakt met posters en er zijn allerlei doeken opgehangen waarop te lezen staat dat scholen weer open zijn. Als je wel naar school gaat betekent dat dus dat je minder tijd over hebt om te gamen. De zomervakantie is immers voorbij. Jammer, maar als je dan gamet wil je natuurlijk wel iets spelen dat een beetje relevant is. Dus vroeg ik binnen de redactie naar hun favoriete back to school games.

Anita kiest voor de militaire academie Thors

Ik ga steggelen want ik heb de game die ik ga benoemen zelf nog niet, maar had een tijdje terug wel de kans om de game te spelen via de maandelijkse service Utomik. Helaas is het mij niet gelukt om de game uit te spelen en tijdens de Steam sales eindigde ik weer met andere games in mijn winkelwagentje. De game waar ik het over heb is The Legends of Heroes: Trails of Cold Steel. Ik loop een beetje achter met die serie, maar het eerste deel wist mij erg te verrassen. In de game gaat Rean Schwarzer naar de Thors Military Academy en wordt daardoor ook op missies gestuurd met zijn klasgenoten. Na de lessen op Thors kun je lekker rondlopen, vissen of quests uitvoeren van je klasgenoten of schoolhoofd. Je bouwt echt een band op met je klasgenoten en het gevechtssysteem is ook erg uitgebreid. Hoe de game afloopt weet ik dus niet, maar het speelt zich veel af op Thors. Ik zou graag terugkeren, maar ik heb een RPG-pauze ingelast en door de aankomende stage heb ik ook geen tijd om fatsoenlijk te gamen. Dit pareltje van een JRPG-serie moet dus nog even wachten, helaas.

onbekend

Jolien wil zo min mogelijk over school nadenken tijdens het gamen

Mijn favoriete schoolgame om het nieuwe schooljaar mee te starten? Ik game juist om even niet aan mijn opleidingsverantwoordelijkheden te denken! Hoe minder het met school te maken heeft, des te beter. De enige game waar ik een beetje met school te maken heb op het moment is De Sims 4 Studentenleven. Alleen lijkt de chaos die met dit uitbreidingspakket om de hoek komt kijken, leren voor tentamens, presentaties houden en opstellen schrijven, iets te veel op de realiteit en probeer ik het daarom ook zo min mogelijk te gebruiken. Geef mij Skyrim, Horizon Zero Dawn, The Legend of Zelda of Story of Seasons en ik kan het nieuwe schooljaar vol goede moed beginnen.

onbekend

Eilish bezoekt graag Zweinstein

Met een game die ik al heel lang niet gespeeld heb, maar erg graag weer wil spelen. Harry Potter And The Prisoner of Azkaban op de GameCube. Wat een heerlijke game is dat, lekker door Zweinstein rennen en uitgescholden worden door Foppe de plaaggeest. Oh ja en op de Hippogrief rijden natuurlijk, dat is altijd mijn favoriete deel geweest. Deze game heb ik als kind echt kapot gespeeld, maar ik blijf hem leuk vinden. Wat ook wel logisch is, want hij is enorm veelzijdig. Je kunt spelen als Harry, Hermione en Ron, maar ook als Hedwig, Scheurbek en zelfs de Patronus van Harry. En het is een perfecte game voor het back to school thema, want eerlijk is eerlijk: wie zou er nou niet op Zweinstein willen zitten?

onbekend

Dionne duikt graag de geschiedenis in

De school-gerelateerde game waar ik de back to school periode mee ga inluiden, is niet één game, maar een hele gameserie: De Assassin’s Creed-serie. Nu zijn deze games niet direct gelinkt aan school, maar de games hebben wel veel educatieve elementen. De Discovery Tour in Assassin’s Creed Origins en Assassin’s Creed Odyssey zijn zelfs gebruikt in geschiedenislessen en Amerikaanse studenten hebben via Assassin’s Creed II Italiaans geleerd. Niet alleen de Discovery Tour is trouwens goed voor het leren van geschiedenis, maar de base game van Assassin’s Creed is daar ook net zo goed in. Assassin’s Creed Syndicate gaat bijvoorbeeld over Londen tijdens de industriële revolutie en terwijl je de open wereld verkent en missies onderneemt, verzamel je steeds meer informatie over wat er in die tijd zich allemaal afspeelde. Zo gaat een missie over kinderen bevrijden uit een fabriek, omdat er toen veel kinderarbeid was. Daarnaast is de encyclopedie een bron van informatie, waarin onder andere historische figuren en beroemde gebouwen voorkomen, zoals Karl Marx en Waterloo Station. Zelfs de omgeving draagt kennis over aan spelers, bijvoorbeeld hoe toen de architectuur eruit zag, wat voor kleren mensen droegen en welke vervoersmiddelen werden gebruikt. Spelers leren dus van alles puur door het spelen van de game en dat verkies ik elke dag boven het lezen van een boek.

onbekend

Onze redactie is dus behoorlijk verdeeld over de games die hun doet denken aan school. Wat speel jij om weer in het ritme van school te komen?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?