Check hier alle The Triple-i Initiative content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Bethesda game?

Geplaatst: 23 september 2020 17:00

Het grote nieuws van de afgelopen dagen is natuurlijk de overname van Bethesda door Microsoft. Voor de fans van Microsoft en de Xbox is het waarschijnlijk goed nieuws. Sommige gamers met een PlayStation 4 zullen hier enorm van balen en zien een paar van hun favoriete games verdwijnen naar de groene wereld van Xbox. Het heeft geen zin om je er nog druk over te maken, want de kogel is door de kerk. Nu maar afwachten wat Microsoft met hun nieuwe aanwinst gaat doen en of dit goed voor hen en Bethesda uitpakt. De games zijn natuurlijk het belangrijkst dus als Bethesda dezelfde kwaliteit blijft leveren (we vergeten Fall Out 67 even) dan zou dit goed moeten komen. Natuurlijk wordt het nieuws van de overname pas echt interessant als de Xbox-fans weten naar welke games ze kunnen uitkijken en de PlayStation 4-fans weten welke games ze gaan missen. Voor dat het zo ver is, kijken we even terug naar de games van Bethesda waar we allemaal van hebben kunnen genieten. We vroegen daarom aan de redactieleden wat hun favoriete Bethesda game is.

Celine Man houdt van The Elder Scrolls V: Skyrim

Dit is een vraag voor mij met gemixte gevoelens, want ik baal er natuurlijk ontzettend van dat Xbox Bethesda nu onder haar hoede heeft. Misschien dat ik toch nog ooit een Xbox ga aanschaffen. Maar goed, om even terug te komen op de vraag; ik ga toch voor The Elder Scrolls V: Skyrim. In deze RPG waan je je in een fantasierijk universum met mystieke wezens zoals enorme draken. Het hoofdverhaal gaat eigenlijk over de oorlog tegen de draken. Maar in Skyrim valt er zoveel te ontdekken, dat je gemakkelijk afdwaalt van het hoofdverhaal. Naast alle verschillende dorpen en landschappen, heb je bijvoorbeeld de vier guilds die ieder een eigen verhaallijn bevatten. Duik je liever de natuur in? Dan kun je ervoor kiezen om te jagen of zelfs de taal van de draken te leren. Naast de originele game heb ik ook de DLC Hearthfire aangeschaft, waarmee je een huis kunt bouwen en inrichten. Verschillende soorten materiaal zijn te vinden in de game, waarmee je meubels of decoraties kunt bouwen. Skyrim geeft je eigenlijk zoveel vrijheid in de game dat je er zelf invulling aan kunt geven. Dit is voor mij de reden waarom Skyrim mijn favoriete Bethesda game is.

onbekend

Bram rips and tears met DOOM Eternal

Bethesda? Todd Howard’s sweet little lies? Ja, bij Bethesda heb ik niet direct een ontzettend positief beeld om heel eerlijk te zijn. Zeker de afgelopen jaren is het een paar keer finaal misgegaan. Dat wil echter niet zeggen dat Bethesda geen goede games maakt. Sterker nog, hun portofolio staat er vol mee. Je hebt The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein en nog vele anderen. Eentje waar ik mezelf uitzonderlijk mee vermaakt heb, is DOOM: Eternal. Wat een game is dat! Bruut, snel en een heleboel ledematen van demonen die in het rond vliegen. DOOM maakte al een goede comeback in 2016, maar de sequel zorgde ervoor dat we van een uitzonderlijk sterke first person shooter mochten genieten. DOOM: Eternal beschouwt haar combat als een puzzel, met alle monsters, wapens en razendsnelle bewegingen als onderdelen daarvan. En je supershotgun? Die maakt die hele puzzel met een knal compleet. Trouwens nu Xbox toch Bethesda heeft overgenomen, waar is mijn DOOM x Halo cross-over?

onbekend

Huub vindt bijna alles van Bethesda geweldig

Bethesda is zo'n belangrijk onderdeel van mijn leven geweest dat deze vraag moeilijker was dan ik dacht. (Bijna) alle Bethesda games zijn geweldig, dus een favoriet kiezen is stiekem nog best lastig. Wel kan ik de meest memorabele titel noemen en dat is zonder twijfel The Elder Scrolls IV: Oblivion. Hoe ik deze game heb ontdekt, is voor mij nog steeds onduidelijk, maar het was de eerste game die mij de wereld in trok van de Bethesda RPG's. De eerste keer dat je het riool uitkomt na een spannende ontsnapping uit de gevangenis met The Emperor Tiber Septim blijft betoverend. Ik keek mijn ogen uit in het prachtige Cyrodiil. Van de Main Story tot The Dark Brotherhood; elk verhaal voelde uniek en kreeg een speciaal plekje in mijn hart. Oblivion is voor mij nog steeds de perfecte manier om uit mijn dagelijkse sleur te stappen.

onbekend

Delano gaat voor The Elder Scrolls

Het nieuws dat Microsoft Bethesda heeft gekocht was tot dusver de klapper van de week. De Amerikaanse gamegigant heeft met deze aankoop haar positie in de game-industrie flink verstevigd en de toekomst van de groene console ziet er ineens een stuk rooskleuriger uit. Mijn favoriete Bethesda-franchise is The Elder Scrolls. Urenlang dwalen in de markante wereld die deze franchise te bieden heeft voelt fantastisch en stiekem ben ik ook weg van de muziek in deze games. Maar daarnaast doen games die zich in een middeleeuwse setting afspelen het vaak wel goed bij me.

Wat is jouw favoriete Bethesda game of heb je nog nooit van deze spelontwikkelaar gehoord? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord