De Rondvraag: Wat is jouw favoriete couch co-op game?

Nu we allemaal nog even aan huis gekluisterd zitten, hebben we misschien de behoefte om de banden met je gezinsleden te versterken. Dus misschien is het leuk om dit te doen met een paar goede couch co-op games. Zo kun je samen uit een gevangenis ontsnappen, de wereld redden van zombies, racen, een keuken runnen en ga zo maar door. Keuze genoeg, maar wat is de juiste voor jou en je familie? De redactieleden hebben ook hun eigen favoriete couch co-op game dus misschien helpt het bij het maken van een keuze. Veel plezier.

Eilish heeft veel gelachen met Resident Evil 5

Mijn favoriete co-op game is zonder twijfel Resident Evil 5. Niet, omdat het nou zo’n fantastische game is, maar gewoon omdat ik er samen met mijn broertje enorm veel plezier aan heb beleefd. Het is één van de mindere delen uit de game-serie, maar de offline co-op mogelijkheid maakt het toch tot één van mijn favorieten. Vooral als ik terugdenk aan de eerste keer dat we de game speelden en we de geïnfecteerde mensen met kettingzagen tegenkwamen. We hebben nog nooit zo gestrest, geschreeuwd en tegelijkertijd zo hard gelachen. Games zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van de sterke relatie die ik met mijn jongere broer heb en deze game is één van de vele voorbeelden. Om maar te zwijgen van het feit dat op een hysterische manier ‘Chris!’ roepen nog steeds één van onze meest gebruikte inside jokes is.

onbekend

Anita gaat de strijd aan met familieleden in Mario Kart

Wanneer het aankomt op lokale co-op, moet je wel eerst mensen hebben die ook daadwerkelijkheid de game met je willen spelen. Daardoor speel ik deze games eigenlijk nooit of gebruik ik dit onderdeel van een game niet. Tenzij er natuurlijk een online-optie is. Als iemand die is opgegroeid met de Nintendo-consoles was er wel altijd één game in huis die samen op de bank gespeeld kon worden. Die game was Mario Kart, wat ik voornamelijk met mijn vader speelde. Het blijft altijd leuk om samen een potje te racen of elkaar te irriteren met de minigames. Het is ook een game die eenvoudig op te starten is wanneer er familieleden op bezoek zijn. Nu met de Nintendo Switch is het helemaal makkelijk, omdat je aan een set Joy-cons gewoon genoeg hebt voor twee personen. Als favoriete co-op game die ik nooit heb gespeeld zou ik gaan voor A Way Out, het idee hierachter vind ik nog steeds interessant al waren mijn verwachtingen wel hoger.

onbekend

Claudia verandert in Gordon Ramsey met Overcooked

Ik moet eerlijk bekennen dat couch co-op niet echt mijn ding is. Ik ben namelijk meer van de uitgebreide singleplayer-games dan samen op de bank een potje met anderen spelen. Op zijn tijd wil ik echter graag een uitzondering maken. Zo heb ik samen met vriendlief Super Mario Odyssey volledig in de co-op-modus uitgespeeld (en ja, ik was Cappy) en ik kan ook intens genieten van games als Castle Crashers. Mijn meest favoriete couch co-op game is echter Overcooked. Naast gamen vind ik het ook erg leuk om te koken. Een game waarbij je in een chaotische keuken de meest verrukkelijke gerechten staat te bereiden, is dus perfect voor mij. Ik moet er echter wel bij zeggen dat ik in Overcooked ook erg fanatiek ben en mijn innerlijke Gordon Ramsay op zulke momenten even naar boven komt. Overweeg je dus om met mij in de keuken te staan, verwacht dan wel dat ik tegen je ga schreeuwen dat je die verrekte champignons in de pan moet pleuren en je verdomme dat vlees niet moet laten aanbranden. Verder ben ik wel heel gezellig, hoor.

onbekend

Delano gaat voor Rayman

Het is heel verleidelijk om nu met Animal Crossing: New Horizons te antwoorden, maar laat ik dat eens niet doen. Waarschijnlijk gaat Claudia namelijk al voor dit antwoord, dus laat ik voor iets anders gaan om de variatie erin te houden. Ik ga voor Rayman Legends! Deze game speel ik maar al te graag op mijn Nintendo Switch. Het is een game die ik opstart als ik echt nergens zin in heb. Een game die zich perfect leent voor momenten waarin enige mate van hersenactiviteit niet gewenst is. Van jongs af aan ben ik ambassadeur van de Rayman-franchise. Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat het me pijn doet dat Ubisoft de held heeft omgetoverd tot een Disney-figuur. Maar ondanks dit gegeven is Rayman Legends wel een geweldige game.

onbekend

Ken jij nog andere couch-co-op games die wij ook eens zouden moeten proberen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?