De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Dragon Ball Z-personage?

Geplaatst: 15 januari 2020 17:00
-

Met nog enkele nachten slapen voor de boeg staat de release van een nieuwe Dragon Ball-game alweer voor de deur. Dragon Ball Z: Kakarot belooft weer veel goeds en daardoor staan er een aantal op de redactie al te springen om hun handen eraan vuil te maken. Of je nu fan bent van de games of dat je alleen de series hebt gezien, iedereen heeft wel een mening over Dragon Ball Z. Met het oog op de aanstaande release deden wij een rondje over de redactie om te peilen welke personages bij onze redacteuren het meest in de smaak vallen.

Timo vindt Trunks een toffe kerel

Dragon Ball Z is de serie die ik vooral in mijn tienerjaren gedurende de middelbare school op televisie heb gekeken. Destijds was het Yorin (of Veronica?) die de tekenfilm uitzond. Elke dag uit school stond steevast deze serie thuis aan. De Vegeta-saga, Frieza-saga, de Androids, maar bovenal de Trunks-saga deed mij boeien. Waarom? Mijn meest favoriete personage deed toen zijn intrede, Trunks dus. De mysterie om hem heen was gewoon tof. Je wist dat hij ergens al megakrachtig was. Nog sterker dan Goku kon worden en omdat zoontje Gohan ook die kant op zou gaan. Hij verpulverde (opnieuw) Frieza en zijn vader King Cold zonder enige moeite. Maar het was de combinatie van de stoere eenvoud en zwaard dat hem gewoon tof maakte. Ok, behalve die rare handbewegingen voordat hij Frieza een pak slaag geeft. Goku is immers de gedoodverfde held, dus de introductie van (future) Trunks was wat mij betreft geslaagd.

Rudy tuigt bitches af met Vegito

Dragon Ball is zo'n serie die overvloeit van toffe personages. Oké, de anime kent ook flink wat missers, maar er is deze rondvraag genoeg materiaal om mee te werken. Teen Gohan is te simpel en Future Trunks is een inkoppertje. Ook de koppige Vegeta zou punten winnen, maar wanneer je moraalridder Goku kunt combineren met de enige echte Saiyan Prince heb je een winnaar. Vegeta en Goku doen dat maffe dansje, delen een oorbel, sluiten de vingers en pats boem, Vegito. Arrogant en onwetendheid vormen een perfecte combinatie. Gotenks verdient overigens een strakke tweede plaats, Goten en Trunks zijn immers de echte OG's van deze techniek.

Bram creëert supernovae met Cooler

Ondanks dat ik niet de grootste Dragon Ball Z-fan ben, heb ik toch het een en ander meegekregen van de over de top franchise. Zo heb ik veel plezier beleefd met Xenoverse 2 en vocht ik tegen mijn broertje op de bank in Dragon Ball FighterZ. Ik heb zelfs gedeeltes van de animé bekeken, van de klassieke jaren ’80 serie, tot de recentelijke Tournament of Power. Het design van de personages in Dragon Ball was altijd iets waarvan ik onder de indruk was. De diverse cast aan vechters waren altijd uniek en herkenbaar. Vooral de villains hadden extreme persoonlijkheden en aangrijpende visuele presentatie. Frieza, Cell, Majin Buu, allemaal hebben ze wel iets om van te houden/haten. Maar één van deze badguys is mijn persoonlijke favoriet. Cooler heeft misschien niet de meeste verschijningen gemaakt in de serie, maar wat blijft hij toch een sublieme villain. Groot, fysiek sterk en met een transformatie dat hem in een groot hybride monster omtovert, is hij een kracht om rekening mee te houden. De gevechten die hij voerde tegen Kakarot waren spectaculair. Hij is speelbaar in meerdere Dragon Ball-games en hij is mijn go to karakter. Nu hopen dat ze hem ooit echt canon maken…

Anita vindt alleen Trunks een interessant personage

Het is al eeuwen geleden dat ik mij waagde aan de Dragon Ball Z-wereld en sindsdien heb ik er eigenlijk nooit meer wat mee gedaan. De stijl van zowel de series als games hebben me nooit aangesproken, dus je kunt wel nagaan dat ik niet heel bekend ben met Dragon Ball Z. Met de nieuwe game in aantocht heb ik mijzelf er gelukkig wel in verdiept en sprong er maar één personage echt uit. Trunks met zijn spijkerjasje en grote zwaard ziet er nu eenmaal gaaf uit. Toch vind ik Trunks uit de toekomst een net wat beter personage. Door wat hij heeft meegemaakt is hij snel volwassen geworden en is hij ook niet zo arrogant en trots. Net zoals de andere Trunks is hij een talentvolle strateeg en weet dit ook goed uit te voeren. Trunks heeft daarbij ook een aantal gave vechtscènes, wat ook niet anders kan met zo’n groot zwaard.

Zo, op de redactie is de voorkeur duidelijk. Trunks steelt met zijn paarse lokken de meeste harten op onze redactie, maar hoe zit het met jou? Welk personage uit Dragon Ball Z spreekt jou het meest aan en waarom? Is Trunks ook jouw favoriet of kijk je bijvoorbeeld liever naar één van de leden van de Ginyu Force?

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord