De Rondvraag: Wat is jouw favoriete gamestudio?

Geplaatst: 27 mei 2020 17:00
-

Door de jaren heen zijn er verschillende gamestudio’s opgestaan en omgevallen. Vroeger was je fan van SEGA of Nintendo, vooral omdat je er niet meer kende. Natuurlijk kom je er uiteindelijk achter dat er veel meer gamestudio’s zijn die prachtige games afleveren. Soms springt de gamestudio er gewoon uit, omdat ze net die games maken die jij te gek vindt. Zo waren SquareSoft, Capcom en Konami altijd grote namen, maar soms verandert de naam of gaat de studio een hele andere kant op. Ook zijn er genoeg nieuwe gamestudio’s die prachtige games afleveren. Het is daarom moeilijk kiezen. De redactieleden hebben ook hun voorkeur en deze delen ze graag.

Eilish houdt nog steeds van Konami

Het antwoord op deze vraag was altijd behoorlijk makkelijk, maar is nu toch lastiger geworden. Ik moet toch zeggen dat Konami mijn favoriete gamestudio is, omdat ik enorm fan ben van de Silent Hill en de Metal Gear games. Alleen Konami heeft het nogal verpest toen ze Hideo Kojima lieten gaan en daarmee ook Silent Hills. Maar goed, ik kan nog steeds evenveel genieten van de oudere games die ze hebben gemaakt, dus durf ik het wel nog mijn favoriet te noemen. Kojima Productions is wel verder gegaan als op zichzelf staande studio, maar voor nu kan ik nog niet zeggen dat dit mijn nieuwe favoriet is geworden. Daar zal toch een Silent Hills voor nodig zijn.

Anita is en blijft een fan van Ubisoft

Er zijn meerdere studio’s waar ik graag games van koop. Vooral bij de Poolse studio’s 11 bit studio en CD Projekt Red weet je altijd dat de kwaliteit er gewoon is. Hoewel deze studio’s zeker behoren tot de lijst van favorieten is de nummer één nog steeds Ubisoft. Ubisoft is natuurlijk zowel een ontwikkelaar als uitgever en heeft daarbij meerdere studio’s. Om heel specifiek te zijn, is het dan ook de grote studio Montreal die veel van mijn favoriete games heeft ontwikkeld. Voor Assassin’s Creed betekent Montreal tegenwoordig dat Ashraf Ismail aan het roer staat, wat alleen maar positief is. Wat mij voornamelijk aanspreekt in de games, is de hoge historische waarde en mooie open werelden. Zelfs als ik geen grote fan ben van een franchise van Ubisoft, zijn er toch wel één of twee games uit de serie die mij erg aanspreken. Met als voorbeeld Far Cry: Primal en Far Cry 4. Daarnaast investeert Ubisoft ook tijd in hun blogs op Uplay die zowel gaan over werknemers, computeronderdelen en Indie-games. Wat ik zelf altijd leuk vind om te lezen. Het is zeker geen populaire mening en vaak moet ik mijzelf verantwoorden, maar Ubisoft heeft mij in ieder geval nooit zodanig teleurgesteld dat ik spijt van mij aankoop had. Ik ben dan ook erg benieuwd en positief over de toekomstige games van Ubisoft.

onbekend

Nintendo heeft een speciaal plekje in Jolien’s hart

Als ik één gamestudio moet kiezen als favoriet, moet ik toch voor Nintendo kiezen. Ik heb een aantal andere favorieten. Zo heb ik veel respect voor ConcernedApe (Eric Barone) die in zijn eentje Stardew Valley heeft ontwikkeld dat is uitgegroeid tot één van de meest geliefde games van dit moment. Alleen de games van Nintendo hebben ervoor gezorgd dat ik als kind verliefd werd op gamen. The Legend of Zelda: The Wind Waker en Mario Kart: Double Dash!! speelden mijn zus en ik op de GameCube. Animal Crossing: Wild World speelde ik kapot op mijn DS Lite, net als de Ocarina of Time-remake op de 3DS. Op dit moment speel ik Animal Crossing: New Horizons constant en zit ik met veel ongeduld te wachten op meer informatie over Breath of the Wild 2. Nu ik wat ouder ben, ben ik ook fan van andere gamestudio’s geworden, maar de games van Nintendo hebben een speciaal plekje bij mij die een andere studio voorlopig niet over kan nemen.

Wesley's leven wordt geregeerd door Square Enix!

Voor mij is dit niet eens een vraag. Dat is natuurlijk Square Enix! Ik was er al redelijk jong bij wat Final Fantasy VII betreft. Ik was namelijk acht jaar, een jaar na de release, toen ik deze (voor die leeftijd) gewelddadige game ontdekte. Het was me overigens in die tijd niet gelukt om deze uit te spelen, omdat ik Sephiroth op het einde maar niet verslagen kreeg. Maar nadat ik het eerste deel van de Remake heb uitgespeeld, waagde ik me er weer aan om het origineel te proberen! Bij een andere game van deze studio, Kingdom Hearts, was ik er wat later bij. Eind april heb ik dan maar meteen deel één tot en met deel drie gekocht voor de PlayStation 4. Je doet het goed of je doet het niet! Maar ook hier lukt het me maar steeds niet om de laatste eindbaas te verslaan. Maar dat weerhield me er niet van om toch steeds het volgende deel vroegtijdig op te pakken. Nu ben ik eind vorige week begonnen met deel drie, maar heb ik deze game moeten pauzeren, omdat ik de originele Final Fantasy VII voor de PlayStation 4 heb gekocht! Ja ja, mijn leven had er heel anders uitgezien zonder Square Enix!

Zit jouw favoriete gamestudio erbij of ken je een nog veel betere? Laat het ons weten in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord