De Rondvraag: Wat is jouw favoriete gaming gear?

Geplaatst:

Gaming gear komt in allerlei vormen en helpen je game-ervaring nog plezieriger maken. Zo kun je speciale gamestoelen aanschaffen, zodat je comfortabel en in een goede houding uren je favoriete game kunt spelen. Wanneer je het racen in games niet realistisch genoeg vindt met een controller dan kun je deze vervangen voor een wiel of stuur waardoor je je net een Max Verstappen voelt. Als pc-gamer ben je gewend aan je muis en keyboard, maar als je deze wilt gebruiken voor gamen, kun je een aangepaste versie kopen die net even meer kunnen dan de standaard muis en keyboard. Of als je een game op de pc met een controller wilt spelen, is dat ook mogelijk. Dus mogelijkheden zat en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete gaming gear is.

Anita gaat voor haar G502 Logitech muis

Wat een lastige vraag. Als pc-gamer kan ik uiteraard niet zonder mijn trouwe toetsenbord en muis, en beide heb ik de afgelopen vijf maanden nog vervangen. Mijn oude Logitech toetsenbord is na een jaar of acht gesneuveld, waardoor ik nu een mechanisch toetsenbord heb dankzij de G805. Hoewel ik daar zeer blij mee ben, gaat mijn keuze toch naar de muis. Daar zit namelijk een heel verhaal achter. Tweeënhalf jaar terug kocht ik een Fnatic mystery box en daar zat hun net uitgebrachte muis in. Ik was toe aan een nieuwe muis en had eigenlijk mijn zinnen gezet op de G502 van Logitech, maar ik vond het bizar om op dat moment die muis te kopen. Twee maanden geleden sneuvelde mijn Fnatic Flick 2, waardoor ik nu eindelijk de G502 in bezit heb. Ondertussen is dit versie twee, want het is de Hero-editie, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben sowieso ontzettend fan van Logitech, maar de muis voldoet aan alle verwachtingen. Door de gewichten kan ik hem zo zwaar maken als ik wil. En ik kan je vertellen dat ik alle gewichten in gebruik heb. Daarnaast ligt de muis ontzettend lekker in de hand en heeft het genoeg knoppen. Ik ben namelijk iemand die graag meer dan twee knoppen op de muis wil. Doordat ik zo lang heb moeten wachten, is de G502 momenteel mijn favoriete onderdeel van mijn set-up.

onbekend

Claudia kijkt graag naar haar AOC CU34G2X

Wat gaming gear betreft, heb ik toch al heel wat hardware versleten. Randapparatuur voor m’n pc, accessoires voor m’n consoles en zelfs al meerdere gamestoelen. Mijn favoriete stukje hardware is echter mijn AOC CU34G2X. Dit is een gaming monitor waar ik ontzettend graag naar kijk. Deze monitor heb ik een paar jaar geleden voor Gameliner mogen reviewen en toen ik deze terug moest sturen naar de fabrikant, vond ik dat toch erg jammer. Ik was namelijk behoorlijk gehecht geraakt aan het ding. Een 34” ultrawide curved monitor met een refresh rate van 144Hz, een responsetijd van 1ms en HDR-ondersteuning, dat is iets waar ik graag naar kijk wanneer ik aan het gamen ben. Omdat ik toch echt niet meer terug wilde naar mijn kleine 23” monitor, besloot ik de AOC CU34G2X zelf maar aan te schaffen en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Wanneer ik voor mijn monitor zit, kan ik mezelf compleet onderdompelen in eender welke game ik besluit te spelen. Open world-omgevingen zien er prachtig uit, maar ook snelle competitieve games kan ik vloeiend spelen zonder last te hebben van screen-tearing. Daarnaast is de monitor voor films natuurlijk ook zeer geschikt. Ik kan zelfs wel zeggen dat ik liever naar mijn prachtige AOC CU34G2X kijk, dan naar mijn partner. Maar dat hoeft hij niet te weten. ;)

onbekend

Evelien rijd graag rondjes

Mijn favoriete gaming gear moet toch wel mijn Logitech G920 Driving Force zijn. Ik gebruik het stuur niet vaak, niet zo vaak als ik zou willen in ieder geval. Maar over Formule 1 circuits racen met zo’n stuur is toch net iets leuker dan met een controller. Het voelt zo realistisch aan, soms iets te realistisch als ik weer eens van de baan af vlieg. Toch geeft het net dit extra stukje ervaring aan het racen en dat heb ik bij geen enkel ander soort gaming gear ervaren tot nu toe. Tuurlijk, ik gebruik mijn controllers vaker en het is een stukje gear die veel makkelijker te gebruiken is. Maar een controller voelt meer als een natuurlijke extensie. Het stuur voelt als een andere ervaring. En hoewel het opzetten en afbouwen zeker geen pretje is, is het wel een ervaring die ik zeker kan aanbevelen. Zeker voor mijn mede Formule 1 liefhebbers. Met een stuur voor je neus vanuit het cockpit oogpunt een rondje over Monza of Silverstone is toch een ervaring. En dan heb ik het nog niet eens over Monaco.

Kyllian gamet het liefst met zijn vertrouwde gamepad

Ik heb behoorlijk wat gaming gear op mijn verlanglijstje staan, zoals een VR-headset of een Nvidea Shield. Helaas duurt het nog even voordat ik die in huis heb. Gelukkig heb ik al in huis waar ik het liefste mee game, mijn vertrouwde gamepad. Ik heb er inmiddels al een paar versleten en nu heb ik een mooie gepersonaliseerde Xbox gamepad die ik gebruik voor al mijn pc-games. Met een gamepad is het lekker makkelijk om een game aan te zetten op mijn tv en dan lekker op de bank te gamen. Ik heb dit ook wel eens met keyboard en muis gedaan, maar dat is eigenlijk niet helemaal fijn. Vrienden verklaren me wel eens voor gek dat ik pc-games speel met gamepad. Ik hou nu eenmaal van de controle die het me geeft. De enige games waar ik liever geen gamepad gebruik zijn multiplayer shooters. Dan heb je een te grote handicap tegenover je tegenspelers. Bij alle andere games word ik ontzettend blij als ze mijn gamepad ondersteunen.

onbekend

Heb jij ook je favoriete gaming gear of ga je binnenkort nieuwe gaming gear aanschaffen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord