Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete interactieve film?

Als je naar een film kijkt, zou je soms willen dat de scene anders uitpakt, zodat je favoriete personage niet het loodje legt. Helaas en gelukkig is dat onmogelijk, want dit maakt een film juist interessant. Je kijkt naar een geschreven geschiedenis die op een bepaalde manier gebracht wordt en daar moet je het mee doen. In sommige videogames heb je de mogelijkheid om op bepaalde cruciale momenten in te grijpen. Zo kun je door snel te reageren het verhaal vervolgen of een keuze maken welke kant je opgaat. Meestal is dit mogelijk door de quicktime-events waar je met een druk op de juiste knop de goede kant opgaat, de bijl kan ontwijken of op het juiste randje kan springen. Mocht je de quicktime-events niet goed uitvoeren dan is het game over of zullen een paar personages het einde niet halen. Bij sommige games werkt dit heel goed en bij andere games halen de quicktime-events soms het plezier uit de game. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun favoriete interactieve film is.

Jolien probeerde tieners in leven te houden in Until Dawn

Voor een streammijlpaal ging ik de interactieve horror game Until Dawn spelen. Hoewel ik een grote angsthaas ben, vermaakte ik mij echt met deze game. De quicktime-events zijn daar een belangrijk onderdeel van. Elke keuze heeft invloed op het einde en hoeveel tieners je in leven houdt. Dit zorgde ervoor dat ik de nodige momenten op het puntje van mijn stoel zat bij de quicktime-events en schrok van de jumpscares. Ja, ondanks mijn angst voor horror games geef ik toe dat Until Dawn echt een vermakelijke interactieve film is. Misschien keer ik er ooit nog wel een keer naar terug om de andere eindes vrij te spelen.

Until Dawn1

Bram verandert in de grote boze wolf in The Wolf Among Us

Er is één specifieke interactieve film die er voor mij met kop en schouders boven de competitie uitsteekt. Ik noem het graag Telltale’s meesterwerk, al kom ik dan wel eens in een discussie terecht met The Walking Dead-fans. Nee, Telltale’s magnum opus is voor mij The Wolf Among Us. In deze thriller, gebaseerd op de comics genaamd Fables, speel je als Bigby Wolf. De grote boze wolf dient tegenwoordig als rechercheur en moet de andere sprookjesfiguren in bedwang houden, wanneer ze elkaar weer eens het leven zuur maken. Je ontdekt echter een moord in Fabletown en dit rabbithole gaat veel dieper dan je denkt. Er zijn bijna tien jaar gepasseerd sinds de release van The Wolf Among Us. Ik herinner mij het verhaal nog perfect. De unieke personages met hun memorabele quotes wonen gratis in mijn hersenpan. The Wolf Among Us hoort thuis in elke lijst die de beste verhalen in gameland behandelt. En het vervolg dat op de planning staat voor 2023? Die staat hoog bovenaan mijn lijstje met meest geanticipeerde games.

The Wolf Among Us4

Detroit: Become Human is een favoriet van Anita

In eerste instantie dacht ik dat ik geen Interactive films speelde, want ik denk dan al gauw aan games waar je echt alleen keuzes moet maken. Het blijkt dat games als Until Dawn, Life is Strange en Detroit: Become Human toch een soort onderdeel zijn van dit genre. Dan is het antwoord snel gegeven, want Detroit: Become Human is één van mijn favoriete games. Het acteerwerk, de voice-acting en het verhaal zit supersterk in elkaar. De beste verhaallijnen zijn die van Connor en Kara, waardoor ik ontzettend meeleefde met die personages. Vooral de interactie tussen Connor en Hank is fantastisch. De keuzes die je maakt bepalen daarnaast ook echt het verhaal en het einde van de game. Omdat je de consequenties niet direct in de gaten hebt, gebeurt het wel eens dat je niet blij bent met de keuzes die je eerder hebt gemaakt. Wat vooral een beetje griezelig is, is de Android die je tegenkomt in het startscherm. Elke keer als je de game opstart en weer afsluit, begint ze tegen je te praten. Hierdoor kom je direct in de sfeer van de game terecht. Door de gameplay en de keuzes, die echt invloed hebben, vind ik het nog steeds niet echt een Interactive film. Maar het zorgt er in ieder geval voor dat ik een antwoord heb op deze rondvraag. Ik moet ook hoognodig een keer de andere eindes ontdekken in deze game.

Detroit Became Human

Kyllian speelt graag met de grote boze wolf in A Wolf Among Us

Ik heb behoorlijk wat interactieve films, om ze zo maar te noemen, achter mijn kiezen. Van allemaal heeft A Wolf Among Us een grote impressie op me achtergelaten. Het is een optelsom van veel delen die goed met mij resoneerde. Andere games doen ander dingetjes misschien net wat beter zoals een net wat beter verhaal of vormgeving, dat moet ik toegeven. A Wolf Among Us heeft daar tegenover een mix waar alles precies bij mij in de smaak valt. Het verhaal speelt zich af in een moderne fantasy setting en heeft een unieke twist op fabeltjes en volksverhalen. Je speelt als meneer de wolf en je bent een detective. Het is allemaal vormgegeven in en mooie mix tussen een donkere comic-stijl en Neon Noir. Ik kan nog lang zo doorgaan om een opsomming te geven over alles wat ik gaaf vind aan deze game. Al deze onderdelen worden sterk neergezet in de game en deze cocktail maakt A Wolf Among Us voor mij favoriet.

The Wolf Among Us5

Houd jij ook van interactieve films of vind je het maar niks? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?