De Rondvraag: Wat is jouw favoriete LEGO-game?

LEGO-games worden al gemaakt sinds 1997. LEGO Island is ontwikkeld en uitgebracht door Mindscape. Sindsdien worden alle games uitgegeven door LEGO Media. In 2003 wordt de eerste game gebaseerd op een film uitgebracht. BIONICLE: The Game is uitgebracht voor de Nintendo GameCube, PlayStation 2, Xbox en kreeg gematigde reviews. In 2005 worden LEGO-games mainstream door het uitbrengen van LEGO Star Wars: The Video Game. De game is ontwikkeld door Traveller’s Tales en werd door de hype, humor en kwaliteit een succes. Door het succes zijn meerdere grote film franchises Star Wars gevolgd. Je kunt de avonturen van Jack Sparrow, Indiana Jones, Harry Potter of de Marvel helden in LEGO-vorm opnieuw beleven. In Patricks review van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga kun je lezen wat hij van de nieuwste LEGO-game vond. Door de grote verscheidenheid in aanbod vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete LEGO-game is.

Nils wordt geforceerd om voor LEGO Builder’s Journey te kiezen

Eindelijk weer eens een rondvraag waar ik niet langer dan een seconde over hoef na te denken. Helaas wel om een teleurstellende reden - ik heb namelijk in mijn hele leven slechts één LEGO-game gespeeld. Dat betekent niet dat ik anti-LEGO-games ben; integendeel, zelfs. Onlangs heb ik LEGO City Undercover: The Chase Begins voor de Nintendo 3DS nog aangeschaft, maar daar ben ik helaas nog niet aan toegekomen. Dan blijft alleen LEGO Builder’s Journey over. Gelukkig was dit oprecht een goede game. De game volgt het verhaal van twee verschillende LEGO-poppetjes op hun sfeervolle reis. In tegenstelling tot de andere LEGO-games waar mijn mede-redactieleden geheid voor gekozen hebben, is LEGO Builder’s Journey een puzzelgame. Steentje bij steentje borduur je het verhaal voort en geniet je van de überrealistische graphics en de uitstekende soundtrack. De game is aan de korte kant en kent een hoog prijskaartje, maar is zeker aan te raden als je hem in de uitverkoop kunt vinden.

onbekend

Eilish gaat voor LEGO Harry Potter

Volgens mij heb ik nooit een LEGO-game gespeeld die ik niet leuk vond, dus dat zegt al veel. Toch is mijn echte favoriet toch wel LEGO Harry Potter, al staan LEGO Batman en LEGO Star Wars daar niet ver achter. De humor in deze games is mijn favoriete onderdeel ervan en op een of andere manier vind ik dit ook het beste passen bij het thema van Harry Potter. Daarnaast is de magische wereld ook weer perfect voor het LEGO-thema. Zwevende blokjes? Dat is heel normaal op Zweinstein. Het feit dat ik alle boeken en films van Harry Potter zowat uit m’n hoofd ken, helpt natuurlijk ook wel. De games volgen de hele verhaallijn op een grappige manier, zoals we dat gewend zijn van LEGO. Ten slotte is het een co-op game, dat maakt het nog extra leuk. Al ben je een groot deel van de tijd waarschijnlijk bezig elkaar in afgronden te duwen en uit elkaar te laten springen.

onbekend

Anita tovert graag met LEGO

Ik beken direct dat ik nog nooit een LEGO-game heb uitgespeeld. Ik dacht ooit dat het een goed idee was om de games van mijn favoriete films binnen te halen, maar veel uren heb ik er niet in gestoken. Misschien ligt het aan mij, maar het save systeem in The Hobbit en Lord of The Rings LEGO-games was echt verschrikkelijk. De LEGO-game waar ik wel ontzettend van heb genoten is LEGO Harry Potter: Years 1-4. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de wereld van Harry Potter sowieso al magisch is en daardoor ook goed past bij LEGO. Vooral als je kijkt naar de humor die er altijd te vinden is bij deze games. Het komt net wat beter naar voren bij Harry Potter dan bij bijvoorbeeld Lord of the Rings. De bekende scenes zijn dan ook erg leuk om te zien en de meeste puzzels zijn daarbij leuk om op te lossen. De mogelijkheid om Zweinstijn te verkennen laat ik sowieso nooit aan mij voorbijgaan. Het leukste is natuurlijk om met je toverstok te zwaaien en op die manier alles kapot te maken! Er zijn nog genoeg LEGO-games die ik graag wil kopen en spelen, maar op de een of andere manier hebben ze nooit mijn prioriteit.

onbekend

Davy verrast met LEGO The Incredibles

Ik heb door de jaren heen een heleboel LEGO-games gespeeld. Bij een hoop haakte ik al snel af, wellicht omdat ik de formule op dat moment al een beetje moe was. Ik koester daarom warme herinneringen aan de allereerste LEGO Star Wars, toen het allemaal nog nieuw en fris was. Maar de beste? Dat is toch de blokkenversie van The Incredibles. Misschien een verrassende keuze, zeker omdat het maar matig scoorde bij de critici, maar ik heb die samen met mijn vriendin voor de volle 100% uitgespeeld. We hebben er enorm veel plezier aan beleefd en sindsdien hebben we wel vaker van die toffe game-avonden.

onbekend

Heb jij ook een favoriete LEGO-game? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?