De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Star Wars-game?

Geplaatst: 4 mei 2022 17:00
Aangepast: 11 februari 2024 21:55

Star Wars is al sinds eind jaren zeventig populair. Toen de game-industrie ook het potentieel zag, werden er Star Wars-games uitgebracht voor de pc en consoles. Deze games waren vaak vermakelijk, maar niks om naar huis over te schrijven. Bij elke nieuwe console werd er vaak ook een nieuwe Star Wars-game uitgebracht om de fans tevreden te houden. Natuurlijk met verschillende resultaten, want de games op de Super Nintendo waren destijds vermakelijk, maar niet heel bijzonder. Door de drie films was de keuze redelijk beperkt, maar nu zijn we twee trilogieën verder en is Star Wars populairder dan ooit. Het is mogelijk om de Skywalker Saga zelf te ervaren of je kunt de dark side verkennen en het is zelfs mogelijk om de trilogieën in LEGO-vorm opnieuw te beleven. Het is soms ook lastig om de games (en films) naar waarde te schatten, want de fans lijken alles te slikken zonder enige kritische noot en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete Star Wars-game is.

Patrick bouwt op LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

De meesten zullen deze vraag direct beantwoorden met Star Wars: Knights of the Old Republic, maar ik kies toch voor een wat recentere game. Als je kritisch kijkt naar welke Star Wars-games er allemaal zijn uitgekomen, kun je niet echt zeggen dat we verwend zijn. Er zijn wel enkele goede games verschenen, maar vaak verdrinkt het in potentie en is het eindresultaat toch niet helemaal je van het. Toch werd ik kortgeleden enorm verrast door een game die gebaseerd is op Star Wars; LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Wat op het oog een kinderlijke game lijkt, is uiteindelijk gewoon een enorm vermakelijk Star Wars avontuur. Bovendien is het ook nog eens enorm compleet, want alle negen films - precies, de Skywalker saga - komen in deze game voorbij. Natuurlijk is de game niet perfect, zoals je in mijn review van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ook hebt kunnen lezen. Toch is het voor mij wel de Star Wars-game waar ik mij het meest mee heb vermaakt.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga review2

Bram gaat door gebrek aan beter met LEGO spelen

Je zou denken, nadat we werden gezegend met de lancering van de originele trilogie in de late jaren ’70 en vroege jaren ‘80, dat we ondertussen wel wat meesterwerkjes hebben in de Star Wars game line-up. Niks is helaas minder waar. Het verbaast mij dat er zo weinig echt goede Star Wars-games zijn. Maar laten we eerlijk zijn, hetzelfde geldt voor de films, ha-ha. Desalniettemin, er zijn wat titels waar ik me zeker mee vermaakt heb. Republic Commando zette je in de schoenen van een gespecialiseerde Clone Trooper met ruitwissers op je vizier om het alien bloed weg te vegen. Een prima shooter, al is de gameplay sterk verouderd. Ik wilde zeggen dat Jedi Fallen Order mijn favoriete Star Wars-game is, maar die titel irriteert me op te veel kleine puntjes. En een groot punt, de protagonist. Nu zijn er wat titels die de meeste Star Wars fan beschouwen als de beste, maar die heb ik helaas zelf nog niet of te weinig gespeeld. Ik kan dus Star Wars: The Old Republic en Jedi Outcast niet opnoemen. Wat ik als antwoord geef, is de meme koning. De kampioen in nostalgie. LEGO Star Wars: The Complete Saga, al is die deze dagen niet zo compleet meer. Van de zomer ga ik mij wagen aan de nieuwste editie; LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Quality time met mijn broertje, dus wellicht heb ik van de zomer een nieuwe favoriete Star Wars-game! Tot die tijd, kan iemand alsjeblieft een premiejager Star Wars-game maken? Thanks.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga2

Kyllian gaat voor de klassieker Star Wars Battlefront II

Deze vraag was makkelijk voor mij, want ik wist meteen dat het Battlefront II was. Het is waarschijnlijk niet de game waar je aan denkt, maar de oorspronkelijke Battlefront II uit 2005. Dit komt door een hele leuke gamemodus genaamd ‘XL’. Je kon deze modus met drie levels alleen op de pc spelen. In die modus speel je belangrijke gevechten waar er veel meer personages aan beide kanten vechten. In één van de drie levels komt het totaal wel tot 320 personages. Hierdoor komen die gevechten echt tot leven. Denk aan de slag op Hoth met veel walkers, terwijl de lasers je om je oren vliegen. Je voelt je hierdoor wel een stuk kleiner, omdat je eigenlijk maar een klein onderdeel bent van het geheel. Dit vind ik nog steeds indrukwekkend. Je kunt uiteindelijk ook nog steeds als bekende personages zoals Luke vechten. Ook dan ga je relatief snel dood, maar met die personages kun je wel een verschil maken en de slag winnen. Ik heb sinds deze game helaas nooit meer iets gespeeld wat me de indrukwekkende schaal van een veldslag liet ervaren.

Star Wars10

Davy heeft niet zoveel met Star Wars

Eerlijk is eerlijk: ik heb bijzonder weinig met de Star Wars-franchise. Vorig jaar heb ik andermaal een poging gedaan om alle films te bekijken op Disney+, maar ik ben toen ook afgehaakt. Dat betekent echter niet dat ik geen Star Wars-games speel. Zo heb ik warme herinneringen aan de Star Wars MMO, omdat het mijn allereerste cover story was, toen ik nog voor magazines schreef. Ook Knights of the Old Republic op de originele Xbox en het recente Jedi: Fallen Order konden mij wel bekoren. Maar de allerbeste? Dat is sowieso Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader van Factor 5. Dat is een lanceringstitel voor de Nintendo GameCube en eigenlijk meteen ook één van de beste titels op dat platform. Geen enkele game gaf mij ooit een beter gevoel van hoe het zou zijn om een X-Wing te besturen. De graphics waren bovendien verbluffend voor die tijd. Ik gebruikte de game vaak om te laten zien dat die kleine paarse kubus van Nintendo weldegelijk een sterk beestje was.

Star Wars11

Wat is jouw favoriete Star Wars-game of ben je een Trekkie? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord