De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Super Mario Bros. game?

Geplaatst: 9 september 2020 17:00
-

De eerste Super Mario Bros. game stamt uit 1983 en Mario draait al bijna dertig jaar mee sinds hij in Donkey Kong werd geïntroduceerd. Met Mario was voor het eerst te spelen in de arcadehallen en vervolgens kwam hij naar de NES. Sindsdien heeft hij verschillende avonturen beleefd op verschillende consoles waar hij meestal de prinses moest redden, maar ondanks het flauwe verhaal bleven de games (op enkele na) geweldig om te spelen. Met deze prestatie is Mario misschien wel de ongekroonde koning van de game mascottes. Al zullen sommigen dit vast betwisten. Super Mario Odyssey is al een tijdje uitgekomen en had verschillende verwijzingen naar eerdere games. Hierdoor werd het oude met het nieuwe gecombineerd en dit was een leuke verrassing. Nu maar hopen dat Nintendo snel een nieuwe iteratie uitbrengt. Voorlopig gaan we even de nostalgie hoek in en vragen we de redactieleden wat hun favoriete Super Mario Bros. game is.

Celine wordt vrolijk van Super Mario Bros. 3

Wie houdt er nou niet van Mario-games? Ze zien er vrolijk uit en zijn toegankelijk voor alle leeftijden. De laatste jaren heb ik niet meer veel Mario-games gespeeld, doordat ik geen Nintendo-consoles meer in huis heb. Er is wel één Super Mario Bros. game waar ik veel tijd in heb gestoken en dat is Super Mario Bros. 3. op de SNES. Dit is al meer dan twintig jaren geleden, maar ik kan mij alles nog goed herinneren. Ik vond het helemaal geweldig dat Mario een diversiteit aan power-ups heeft. In de voorgaande delen had je de standaard paddenstoel die Mario laat groeien en het vuurbloempje dat Mario vuurballen laat schieten. In dit deel kreeg Mario er een wasbeerpakje, kikkerpak en de hammer brothers-outfit erbij. Met het wasbeerpakje kan je, als je genoeg snelheid opbouwde, Mario de lucht in laten schieten om nieuwe gebieden te ontdekken en dat vond ik destijds supercool!

Bram straalt op van Super Mario Sunshine

Mario games hebben altijd centraal gestaan onder één cruciale factor. Creativiteit. Qua gameplay mechanics waren er maar weinig zo creatief als Super Mario Sunshine. De setting is prachtig en Mario gaat samen met zijn vertrouwde waterpomp F.L.U.D. op avontuur. Dankzij de nieuwe gadget kan Mario onmogelijke sprongen maken. De combat is ook nog eens interessant, want in plaats dat onze Jumpman op vijanden gaat springen, sproeit hij alle viezigheid van de straten. Voor een mooi en zonnig avontuur is Super Mario Sunshine de beste keuze.

onbekend

Claudia houdt het bij Super Mario 64

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik houd niet van Mario en ik houd niet van platformers. Ik weet niet waarom, maar om één of andere reden vind ik Mario gewoon geen leuk personage. Om die reden heb ik de meeste Mario-games dan ook niet gespeeld en de paar games die ik wel aangeraakt heb, heb ik ook zeker niet uitgespeeld. De enige game die ik wel kapot heb gespeeld, is Super Mario 64. De game kwam eind jaren ‘90 uit en was één van de eerste games die ik speelde op de Nintendo 64, die mijn eerste eigen console was. Als klein kind vond ik de game ontzettend moeilijk en ik vond sommige stukjes zelfs best wel eng. Ik heb de game als kind dus ook nooit uitgespeeld. Een lange tijd heb ik ook niet meer naar de game omgekeken, totdat ik op YouTube een keer een hele gave speedrun van Mario 64 zag. Met het zien van deze video was mijn liefde voor speedrunning geboren (shoutouts to SimpleFlips) en toen dacht ik, dat wil ik ook kunnen! Ik besloot Super Mario 64 weer op te pakken en eerst helemaal uit te spelen, voordat ik de trucjes zou proberen die ik in de speedrun video zag. Dat speedrunnen van deze game is er uiteindelijk nooit van gekomen, maar Mario 64 is tot op de dag van vandaag de enige Super Mario Bros. game die ik uit heb gespeeld.

Delano gaat ook voor deel 3

Mario is eigenlijk altijd mijn favoriete game-mascotte geweest. Ik leerde de rode loodgieter kennen op de basisschool, de derde klas wel te verstaan. Samen met een klasgenoot ontdekte ik zijn bestaan op de pc. Ja, je leest het goed. Mijn eerste ervaring met Mario vond plaats op de pc en niet eens op een Nintendo-systeem. We speelden samen, om en om. We daagden elkaar uit door steeds verder te komen dan de ander. Nu op de Switch heb ik natuurlijk ook alles wat er van Mario is. Als je maar mijn favoriete Super Mario Bros-game vraagt, dan is mijn antwoord Super Mario Bros. 3!

onbekend

Wat is jouw favoriete Mario Bros. game of ben je helemaal geen fan? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord