De Rondvraag: Wat is jouw favoriete superhelden game?

Geplaatst: 26 augustus 2020 17:00

Eigenlijk kun je er niet omheen, want we worden er al jaren mee overspoeld. Toch bestaan ze niet, maar ze vermaken ons al jaren met hun wonderbaarlijke krachten en avonturen. Je komt hen tegen in comics, films, tv-series en natuurlijk in games. Ik heb het natuurlijk over superhelden zoals onder andere de Avengers, X-Men, Spider-Man en (de meest interessante van allen) Batman. Soms krijgen ze een eigen game of soms delen ze de spotlight, maar het zorgt gegarandeerd voor spectaculaire gevechten. Volgende week komt Marvel’s Avengers uit en voor deze gelegenheid heb ik aan de redactieleden gevraagd wat hun favoriete superhelden game is.

Celine vindt het lastig

Pfoe, wat een lastige vraag. Voor deze vraag kies ik toch maar voor Injustice: Gods Among Us. Als ik er dan toch één moet kiezen, dan kies ik voor eentje waar meerdere van mijn superhelden in voorkomen. Deze fighting game speelt zich af in het DC-universum, waarbij je uit een reeks van DC-personages kunt kiezen om mee te vechten. Elk personage heeft zijn eigen specialiteit, zoals Superman die een auto kan optillen en deze op zijn tegenstander kan gooien. Naast de herkenbare superkrachten van de DC-helden, zijn de locaties ook lekker nostalgisch. Zo kun je bijvoorbeeld vechten in The Batcave of Arkham Asylum. Het tweede deel heb ik helaas niet gespeeld, maar ik wacht nu met smart op Marvel’s Avengers om aan de slag te gaan met superheld Doctor Strange.

Bram heeft een heel specifiek antwoord klaar

Ja, als deze Rondvraag niet vol zit met Spider-Man antwoorden, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb echter een hele andere game in mijn hoofd als we het hebben over beste superheldengame. Wie had het ooit gedacht dat als je Activision en een totaal geflopt originsverhaal combineert, dat je dan één van de vetste actiegames van het jaar krijgt? X-Men Origins: Wolverine klinkt misschien als een goedkope truc om zo wat extra geld binnen te harken, maar de game is beter dan ik ooit had durven dromen. Een 18+ game waarin jij Wolverine bestuurt, is echt geweldig. Je gebruikt je klauwen om soldaten in stukken te scheuren en je voelt je als een niet te stoppen badass. Visueel ziet de game er nog steeds prima uit, zeker wanneer je langzaam het lijf van Logan ziet genezen van de vele kogelwonden. Bloed, gore en wat cheesy oneliners van Hugh Jackman. Yes sir, X-men Origins is daadwerkelijk één van de beste superhelden games, alleen misschien iets te gewelddadig om het een “held” te noemen.

Claudia heeft nog nooit een superhelden game gespeeld

Hoi, ik ben Claudia en ik heb in mijn hele leven nog nooit een superhelden game gespeeld. Waarom? Geen idee eigenlijk, superhelden hebben mij nooit geboeid. De meeste Marvel-films heb ik overgeslagen en de meeste DC-films ook. Vanzelfsprekend heb ik de games dus ook aan mij voorbij laten gaan. Ik weet niet wat het is, maar ik vind superhelden gewoon echt ontzettend saaie personages. Geef mij maar gewoon een game met een held die geen superkrachten heeft of miljardair is. Geef mij maar gewoon een held die door hard werken, vastberadenheid, moed en heel veel vallen en opstaan de wereld weet te redden, in plaats van overdreven superkrachten of dure gadgets. Oh wacht, nee, ik heb wel ooit één superhelden game gespeeld. Vorig jaar mocht ik namelijk naar het Post E3 Event van Nintendo en daar heb ik een leveltje van Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order mogen spelen. Wauw.

onbekend

Delano gaat voor X-men

Mijn favoriete superheldengame was en is eigenlijk nog steeds X-men Legends II: Rise of the Apocalypse voor de PlayStation Portable. Het was één van de eerste games die ik überhaupt had voor de handheld van Sony en één van de weinige superhelden-games die ik ooit heb gespeeld. Waar de game nu verstopt ligt in het ouderlijke nest mag Joost weten. Ik ben bang dat ik die game nooit meer zal tegenkomen. Vet aan X-men Legends II: Rise of the Apocalypse was dat je in een arena tussen verschillende superhelden kon switchen, met allemaal unieke krachten. Het uitvoeren van allemaal wacky-ass combinatie aanvallen tussen de helden werkte altijd zeer bevredigend. Dat switchen ging voor die tijd behoorlijk soepel. Ik wacht nog altijd op een dergelijke game voor de Nintendo Switch. Wellicht bestaat die al, maar ben ik er gewoon niet van op de hoogte.

onbekend

Dit waren de favoriete superhelden games van de redactie. Wat is jouw favoriete superhelden game? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord