Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Transformer?

Michael Bay, step aside! There is a new sheriff in town die met de Transformers aan de haal gaat. Dit keer is het niet Optimus Prime die de show moet stelen, maar de verdacht stille Bumblebee. Vrijwel ieder redactielid heeft wel wat met de Transformers en het is dan ook altijd de discussie omtrent welke Transformer nou het tofste is. Vooral de jongens zijn erg competitief en willen allen de favoriet door de strot duwen. Daarom stelden wij de vraag "Wat is nou jouw favoriete Transformer?". Een lastige vraag, want er is zoveel keuze. Toch zijn de boys met een conclusie gekomen!

Peter met Soundwave

Uiteraard hoort hier Optimus Prime. De vraag had beter kunnen zijn wie wij allemaal zouden kiezen na deze grote held. Ik gooi het even vooral over de speelgoed boeg, bij deze vraag. Ook al was ik groot fan van de Autobots Transformers, toch was er één Decepticon die ik als speelgoed het allerliefst wilde. Ik heb het over Soundwave. Hij veranderde in een cassettedeck waar ook nog eens kleine cassette Transformers uit kwamen! Als je iemand vraagt over Transformers en wat ze van de oude cartoon herinneren, begint men negen van de tien keer over "die ene met die vette vage stem waar die kleine robotjes uitkwamen ofzo". Soundwave is één van de meest iconische en meest voorkomende Transformers aller tijden, en hij blijft ook altijd vermakelijk. Een lafaard in hart en nieren (core processor en memory banks), laat hij altijd zijn cassette-minions zoals Rumble en Laserbeak voor hem het gevaarlijke werk doen. SOUNDWAVE SUPERIOR, AUTOBOTS INFERIOR.

onbekend

Timo met Starscream

Transformers is voor mij echt een dingetje uit mijn jeugd. Elke week bij Telekids zat ik weer aan de buis gekluisterd. Die toffe voertuigen die helden waren en de wereld menigmaal hebben gered. Optimus Prime met zijn zware tenorenstem of Team Bullet Train als vette combi om een mega grote robot te worden. Maar de vetste vond ik toch wel stiekem Starscream. Nu, zoveel jaren later is het eigenlijk een draak van een Transformer. Maar in die tijd was ik gek van vliegtuigen en hij was toch die rebel binnen de vijanden. Zijn stem is iconisch en het is niet voor niets dat zijn naam Starscream is. Ergens was hij misschien wel aandoenlijk. Want ondanks zijn beste bedoelingen om een ultieme bad guy (zijn Transformers gendergevoelig?) te zijn, lag hij vaak genoeg in de clinch met Megatron. Hij aasde op zijn positie, maar moest menigmaal zijn meerdere erkennen in die megalomane Megatron. De deceptie (see what I did here) was dan ook groot als de duivelse Decepticons iedere keer hun plannetjes zagen falen en Starscream letterlijk met de staartvinnen tussen de motoren wegvloog.

Joost met Grimlock

“Me Grimlock no bozo! Me Grimlock, me king!” Deze botte, lompe maar zeer sterke Autobot blijft toch wel een van mijn favoriete personages binnen het Transformers universum. Koppig, sterk, eigenwijs en een beetje naïef, Grimlock is een Transformer naar mijn hart. De leider van de Dinobots transformeert tussen robot en Tyrannosaurus Rex en is in beide vormen bijna niet te stoppen. Dit is juist de leuke twist aan het karakter van Grimlock: Veel kracht met een simpele, bijna kinderlijke persoonlijkheid met het hart op de goede plek. Een Transformer met krachten en zwaktes, gebalanceerd en stiekem met best veel diepgang. Dat is hoe je een personage ontwerpt.

Rudy met Soundwave Megatron

Transformers zal ik altijd een warm hart toedragen. Niet alleen omdat het gewoon een toffe franchise is, maar voornamelijk door de bakken met speelgoed die ik er vroeger van had. De grote wandelende Optimus Prime, de gevaarlijke Megatron en de imposante Grimlock blijven behoren tot mijn favorieten. Helaas is Soundwave al gekozen door Peter (Damn you!), maar Transformers bevat natuurlijk meer dan genoeg materiaal om uit te kiezen. Kies is voor Ironhide, Optimus of toch gewoon Megatron? De keuze is niet eenvoudig, maar het is uiteindelijk Megatron die er met de winst vandoor gaat. De charismatische leider van de Decepticons bestaat niet jaloezie, wraakzucht en chaos. Nee, Megatron is gewoon woedend. Megatron komt op voor de kleine bots die zich het schompes werken terwijl de corrupte elite geniet van vrijheid en welvaart. Deze gewone knaap vecht zich op tot kampioen van de gladiators en verzet zich tegen het regime van Cybertron. Een dappere zet, maar niet een zonder consequenties. De Decepticons zijn namelijk verraderlijk en zelfs binnen zijn eigen leger is hij niet veilig. Toch weet Megatron zich staande te houden. Oké, dat doet hij niet met fluwelen handschoentjes, maar met dikke guns en lasers. Do I need to say more?

onbekend

WTF?! Waar is Optimus Prime? Of Ironhide? Of Jazz? Of Shockwave? Come on, guys! Ach, ze kunnen er niet allemaal tussen zitten... Welke had er volgens jou tussen moeten zitten? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?