De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Warhammer-game?

De Warhammer-franchise is in 1983 op de markt gekomen en bedacht door Rick Priestley, Richard Halliwell en Bryan Ansell. Het tabletopspel is uitgebracht door Games Workshop en bestond in eerste instantie uit drie verschillende boeken (Tabletop Battles, Magic, Roleplaying & Characters). Het speelt zich af in een fantasywereld met elementen uit de middeleeuwen (kastelen, ridders) die aangevuld worden met magie en niet-menselijke rassen (elfen, dwergen, ondoden). Het heeft duidelijk veel inspiratie uit de verhalen van fantasyschrijvers zoals J.R.R. Tolkien en dergelijke gehaald. Door het succes zijn de spellen ook als games op de markt gekomen. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun favoriete Warhammer-game is.

Anita gaat voor haar eerste Warhammer-game

Ik heb in totaal twee Warhammer-games gespeeld dus dit wordt een kort antwoord. In mijn review van Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters was ik niet heel positief over de game. Wat jammer genoeg te maken heeft met twee keuzes van de ontwikkelaars en de technische problemen, want verder was het een goede game. Hierdoor blijft alleen Warhammer 40,000: Dawn of War III uit 2017 over. Deze game was mijn introductie van het Warhammer universum en daar heb ik veel plezier uitgehaald. Het verhaal was redelijk duidelijk voor deze beginneling en het strategie-gedeelte sprak mij aan. Je moet in de campagne namelijk je units aansturen en in barakken aanmaken. Door deze game heb ik interesse gekregen in de Warhammer-franchise en heb ik de afgelopen jaren regelmatig naar de verschillende games gekeken. Maar het is er nooit van gekomen om ze te spelen of te kopen.

Warhammer 40000 Dawn of War III

Bram slacht ratten af in Warhammer: Vermintide 2

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Warhammer-franchise. Met grote titels zoals Space Marine 2 en Darktide op komst, heb ik genoeg reden om dromerig vooruit te kijken. Maar het gaat nu eventjes over het heden. Wat is op dit moment mijn favoriete Warhammer-game? De afgelopen jaren alleen al zijn er een aantal toppers uitgekomen. Vooral Total War: Warhammer 3 springt er met kop en schouders bovenuit. Helaas gaat mijn aardappel van een pc die game nooit kunnen draaien. Een game die ik echter met veel plezier op zowel mijn Xbox One als Xbox Series X gespeeld heb, is Warhammer: Vermintide 2. In deze actiegame vecht je tegen de rattenbende die alles plunderen en uitmoorden. Tijd om in de naam van Sigmar daar een stokje voor te steken. Normaal vind ik ratjes lieve beesten, maar deze ondingen kunnen de pot op. De melee-combat in Vermintide 2 behoort tot het beste van het beste. De co-op elementen zijn zo goed uitgevoerd, het komt in de buurt van Left 4 Dead 2 qua kwaliteit. Als kers op de taart heb je een collectie aan personages die elkaar haten, maar zo verschrikkelijk leuk dialoog met elkaar voeren. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Dus mocht je nog een sterke actiegame met geweldige co-op zoeken, dan is Warhammer: Vermintide 2 één van de beste keuzes.

Warhammer1

Kyllian aanbidt zijn computer met Warhammer 40,000: Mechanicus

Warhammer is voor mij altijd een vreemde interesse geweest. Het valt voor mij in hetzelfde straatje als Dungeons & Dragons en Magic the Gathering. Warhammer is zo groot dat ik er nooit goed aan ben begonnen, maar wel af en toe wat van heb mee gesnoept. Ik kom dan vooral uit bij de 40K kant. Vab 40K heb ik bijvoorbeeld de fantastische Astartes animatie gevolgd. Ook heb ik me laten indoctrineren door de Adeptus Mechanicus. Een cult die een machine god aanbidden. In mijn favoriete Warhammer game, Warhammer 40,000: Mechanicus, staat deze cult centraal. Deze game past helemaal binnen de uitstaling die Adeptus Mechanicus heeft. Als je heel oppervlakkig kijkt, lijkt het op een beetje op de kerk maar dan met ongemakkelijk veel gadgets. Echter, als je inzoomt dan zijn ze echt een cult van mensen die machines aanbidden en langzaam zelf ook een machine willen worden. Wanneer je nog verder inzoomt, lijkt hun god meer op een mix tussen Cthulhu en een computer. De game pakt deze gave maar creepy stijl perfect op in uiterlijk, muziek en gameplay.

Warhammer2

Claudia speelt graag Total War: Warhammer III

Warhammer is een toffe franchise. Ik heb dan ook menig game gespeeld die zich in de universums van Warhammer en Warhammer 40.000 afspelen. Mijn favoriete Warhammer-game is toch echter wel Total War: Warhammer III. Total War is natuurlijk in mijn ogen heer en meester van de moderne strategische games. Een Total War-game die zich afspeelt in het Warhammer-universum is dan ook bijna per definitie een goede game. Wat ik zelf zo leuk vind aan het derde deel van de Total War: Warhammer serie is het feit dat je een campaign kunt spelen als de Daemon Prince. Hiermee kun je een uitgebreid leger samenstellen van de verschillende Chaos-facties. Zelf ben ik wat games en entertainment betreft altijd meer een liefhebber van de schurken, de rivalen en de de duistere kant dan van de helden en protagonisten. De Chaos Undivided campaign is voor mij dan ook een waar genot om te spelen.

Warhammer3

Welke Warhammer-game speel jij het liefst? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?