De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Xbox One-game?

Nog een lange week wachten en dan is het tijd voor de Xbox Series X. Vanaf dat moment kunnen we gaan genieten van de nieuwe generatie. Dit belooft wat te worden, maar we moeten nog even geduld hebben. Om het wachten dragelijk te maken, start je je Xbox One en ga je je bibliotheek doornemen om een goede game uit te kiezen. Heb je nog iets staan dat je nog nooit gespeeld hebt en ga je die opstarten of ga je voor het vertrouwde en pak je die game die je al vele malen hebt uitgespeeld, maar toch steeds weer oppakt omdat het een geweldige game is. Het is een lastige keuze en het is niet ongebruikelijk dat het vertrouwde wint en je voor de zoveelste keer één van je favoriete games uit je collectie oppakt. We vroegen daarom aan de redactieleden wat hun favoriete Xbox One-game is.

Bram verrast niet en komt met zijn liefdeskind

Eindelijk. Vele rondvragen kon ik een bepaalde first person shooter-serie niet als antwoord geven. Ik begon al langzamerhand te krabben aan mijn onderarm als een nerveuze junkie, maar gelukkig kon ik vandaag weer een flinke dosis aan Halo injecteren. Het paradepaardje van Xbox en mijn favoriete serie aller tijden. Dit wil echter niet zeggen dat ik denk dat alle games van de franchise goed zijn. Sterker nog, de laatste game (Halo 5: Guardians) mag best begraven en vergeten worden. Er is echter één game die op de Xbox One uitkwam, waar ik zoveel plezier mee beleefd heb. Of nou ja, één game? Eigenlijk zijn het er zes. Alle Halo-games van Combat Evolved tot en met deeltje vier, ze waren aanwezig op de Master Chief Collection. Heerlijk in 4K en 60 FPS je jeugdherinneringen herbeleven, met als bonus de geweldige remake van Halo 2. Ik heb nog een keer vijfhonderd uur in deze serie gestoken en geloof me, ik ben nog lang niet klaar. Binnenkort kan ik via crossplay met al mijn pc-vrienden aan de slag! Dus mocht Halo Infinite echt finaal mislukken, dan kan ik altijd terecht bij Halo: The Master Chief Collection.

onbekend

Huub is verliefd op Ori and the Will of the Whisps

Mijn keuze is heel snel gevallen op een game waar ik recentelijk verliefd op ben geworden. Ik heb het over Ori and the Will of the Whisps. Ik ben geen gamer die 2D-platformers speelt, want ze pakken mij niet echt. Ori heeft dit echter wél voor elkaar gekregen. Het is namelijk niet zomaar een 2D-platformer, maar een gehele ervaring. De combinatie van prachtige muziek, een prachtige artstyle en super vloeiende gameplay maakt deze “indie titel” tot een absoluut meesterwerk. Ik ben blij dat mijn vriendin mij zo ver heeft gekregen deze game op te pakken. Ik huil niet vaak bij games, films of series, maar Ori heeft mij meerdere malen een traantje laten wegpinken.

onbekend

Delano kiest Forza Motorsport 6

Mijn favoriete Xbox One-game was één van de games die het uiterlijk en het gedrag van de Xbox One deed veranderen. Een stoer motor geluid bij het opstarten van de console en een blauw uiterlijk. Ik heb het dan natuurlijk over de Xbox One Forza 6-edition en laat dat dan gelijk ook meteen mijn favoriete game van de inmiddels afgelopen generatie zijn. Het is goed om te weten dat ik eigenlijk niet per se een raceliefhebber ben. Laat staan dat ik me dagenlang zou kunnen vermaken met een race-game. Maar Forza 6 bracht toch iets magisch naar de tafel en dat zou alleen al kunnen komen, omdat het mijn eerste ontmoeting was met het apparaat. Ik herinner me nog erg goed dat ik, samen met een vriend, urenlang zat te wachten op de “installatie voltooid”-melding. Ik had het blauwe apparaat in de doos meegesjouwd naar zijn huis en op zijn televisie geïnstalleerd. Tja, daar zaten we dan, urenlang met spanning en enthousiasme te wachten, met het welbekende Xbox One-interface op de achtergrond. Het internet in zijn huis was die dag niet erg stabiel, waardoor het installatieproces veel langer duurde dan eigenlijk zou moeten. Toen de game speelbaar was, doken we gelijk in het scherm, de race-campaign in. De magistrale grafische prestaties van die tijd herinner ik me nog goed; het was 2015 jongens en meiden. Met zwetende handjes speelden we de game tot diep in de nachtelijke uurtjes. Er werd die zomeravond veel gelachen en de volgende dag mijn goede vriend zelf ook een Xbox One Forza 6-edition in huis gehaald. Forza 6 is niet mijn favoriete game geworden, omdat de gameplay zo uniek is. Het is mijn favoriete game geworden, omdat ik er mooie herinneringen aan heb overgehouden. En dat is ook wat waard, toch?

onbekend

Patrick kiest voor Sunset Overdrive

Het liefst had ik nu willen gaan voor Fable 4, maar ja die is niet verschenen. We zullen dus nooit weten of het daadwerkelijk de beste Xbox One-game zou zijn geweest. Helaas zijn er ook niet zo heel veel goede exclusieve titels uitgebracht voor de Xbox One. Tel daarbij op dat er ook een aantal wel uitgebracht zijn die ik niet of niet genoeg heb gespeeld om als mijn favoriet te bestempelen. Dat zorgt er wel voor dat mijn keuze redelijk authentiek is, denk ik. Vooral ook omdat er maar weinig mensen zijn die ik ken, die ik over deze game hoor. Ik heb mij enorm weten te vermaken met het kleurrijke Sunset Overdrive van Insomniac Games. Doordat de game ooit eens gratis op te pikken was bij de Xbox Games With Gold-games, heb ik er zelfs een 'free ride' voor gehad. Het is geen titel die je vaak voorbij hoort komen, maar als je van actie houdt en je hebt deze game nog niet gespeeld dan kan ik het je zeker aanraden dat alsnog even te doen.

onbekend

Wat is jouw favoriete Xbox One-game waarmee jij je vermaakt tijdens de lange wacht op de nieuwe generatie? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?