Check hier alle Nacon Connect 2024 content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete Zelda-game?

Geplaatst: 19 juni 2019 16:00
Aangepast: 2 februari 2024 17:44

Na de verrassende afsluiting van Nintendo oftewel de aankondiging van een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild kwam bij de redactie de vraag. Wat is eigenlijk jouw favoriete Zelda-game? De serie begon in 1986 en ontwikkelde van 8-bit naar uiteindelijk 3D-perspectief. Zijn de graphics de doorslaggevende factor voor een nominatie als favoriet of is het de gameplay? Laten we eens kijken wat de favoriete Zelda-games zijn op de redactie.

Rudy met The Legend of Zelda: A Link to the Past

Er is maar één The Legend of Zelda die zich het beste mag noemen en dat is natuurlijk The Legend of Zelda: A Link to the Past. Er zijn meer dan genoeg games die erg goed zijn binnen de franchise. Denk bijvoorbeeld aan een Ocarina of Time, Majora’s Mask of Breath of the Wild, maar met A Link to the Past werd de serie een serieuze speler op de markt. De game oogt vandaag de dag nog altijd geweldig en de deuntjes zijn onvergetelijk. Kunnen we hetzelfde zeggen over bijvoorbeeld Ocarina of Time? Nope, geweldig verhaal, lekkere deuntjes, maar grafisch niet spectaculair en daardoor sterk verouderd. Daarbij is het verhaal, de variatie en de manier van spelen simpelweg fantastisch in de 16-bits klassieker. Het is dan ook geen wonder dat Nintendo voor de nieuwere handheld-titels heeft gekozen voor een soortgelijke stijl.

Timo gaat voor The Legend of Zelda: The Wind Waker

Dit is echt een gewetensvraag. Want zeg nou zelf, elke deel binnen The Legend of Zelda heeft wel iets unieks en goeds. Ok, de CD-i versie daar gelaten. Maar van alle versies die ik heb gespeeld, ga ik op dit moment voor misschien wel de meest spraakmakende en dat is The Legend of Zelda: The Wind Waker. Iedereen hoopte op een realistisch ogende Link, zeker met de kracht van de GameCube. Men kreeg een cel-shaded versie die ook nog eens kracht leek bij het argument dat Nintendo ‘kiddy’ zou zijn. Hoewel dit ergens klopt, is dit voor mij een fantastische game. Het thema was gewoon perfect uitgevoerd. De graphics zijn fenomenaal en hebben tot de tand des tijds prima doorstaan. De gezichtsuitdrukkingen waren bizar goed uitgevoerd, maar dat geldt eigenlijk voor alle animaties wel. De open tocht op zee was heerlijk, helemaal toen je Hyrule-castle voor het eerst zag. En dan die muziek: het openingsnummer staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Het speelde verder fantastisch, sowieso misschien wel als één van de beste. Nee, dit deel was voor mij in geen enkel opzicht een teleurstelling.

Jolien gaat voor Zelda: A Link Between Worlds en Breath of The Wild

Mijn favoriete Zelda game? Dat is een lastige, want ik heb er meerdere. Als ik echt moet kiezen, gaat het tussen A Link Between Worlds voor de 3DS en Breath of The Wild voor de Nintendo Switch. A Link Between Worlds is in mijn ogen echt een hele goede Zelda game. De verhaallijn is leuk en ik heb mij uren zitten te vermaken om alle maimai’s bij elkaar te zoeken. Het heeft de klassieke dungeons, maar je mag zelf bepalen waar je als eerste naartoe wil gaan. De kleine vrijheid die je hebt in A Link Between Worlds, is helemaal aanwezig in Breath of The Wild. Hoe jij de game speelt, bepaal je zelf: wil je eerst alle herinneringen verzamelen en de Divine Beasts verslaan of wil je Calamity Ganon proberen te verslaan met een bezem in niets meer dan je ondergoed? Of je kan er natuurlijk ook voor kiezen om Zelda voor eeuwig in haar kasteel vast te laten zitten en de hele openwereld gaan verkennen. De keuze is aan jou.

Philip gaat ook voor Zelda: A Link to the Past

Ik heb in de loop der jaren bijna alle Zelda-games gespeeld zelfs die op de GameBoy Advance (niet de op CD-i, natuurlijk). The Breath of the Wild heb ik kort gespeeld, maar ik ga hem binnenkort met een vriend verkennen en hopelijk uitspelen. Het korte stukje dat ik gespeeld heb, was zeer vermakelijk, maar ik kan nog ook steeds heel erg gelukkig worden als ik de intro hoor van de eerste drie Zelda-games. En zo kom ik ook tot mijn keuze. Niet één van de 3D-versies van de game, maar de voorloper op die games. Ik heb het origineel helemaal stuk gespeeld en in iets mindere mate het vervolg. Toen ik eindelijk mijn Super Nintendo had en voor het eerst Zelda: A Link tot he Past speelde, ging er een nieuwe wereld voor mij open. De kracht van het origineel in 16-bit, twee werelden vol met geheimen en uitdagende eindbazen. Deze game heb ik vele malen uitgespeeld en je kreeg er geeneens een trophy/achievement voor. Gelukkig kan ik de wereld opnieuw beleven, want ik speel op het moment Zelda: A Link Between Worlds en kom terug in een wereld van herkenning, maar met een nieuw verhaal en een nieuwe vaardigheid. Misschien een goede titel voor een nieuwe remake.

Dit zijn onze favoriete Zelda-games. Helaas een dubbele, maar ik kon toch geen andere Zelda-game kiezen. Hebben we er eentje over het hoofd gezien die zeker het vermelden waard is? Laat het ons dan weten in de reacties.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord