De Rondvraag: Wat vind je van de Call of Duty-serie?

Geplaatst: 10 november 2021 17:00
-

De Call of Duty-serie is al jaren een begrip onder first-person shooters en heeft een grote schare aan fans. De games worden gepubliceerd door Activision en Infinity Ward was in 2003 de eerste ontwikkelaar. In latere jaren worden zij bijgestaan door Treyarch en Sledgehammer. Samen zijn ze al jaren verantwoordelijk voor de Call of Duty-games. In de eerste game lag de nadruk op de Tweede Wereldoorlog, maar dit is in de loop van de serie verschoven naar de Koude Oorlog, hedendaagse en futuristische werelden of zelfs naar de ruimte. Door de focus op hedendaagse oorlogsvoering werd Call of Duty 4: Modern Warfare een gevestigde naam en is deze niet meer weg te denken als je het over first-person shooters hebt. Call of Duty: Vanguard is een week geleden uitgekomen en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat zij van de Call of Duty-serie vinden.

Nils was te braaf voor Call of Duty

Geloof het of niet, ik was altijd een heel braaf jongetje. Als er PEGI 18 op het doosje van een game stond, raakte ik hem niet aan. Dat kwam deels uit mezelf, maar ook voor een deel door mijn opvoeding. Pas enkele jaren na mijn achttiende verjaardag heb ik voor het eerst een ‘gewelddadige game’ gespeeld. En dat was, drie keer raden, niet Call of Duty. Zelfs nu ik tweeëntwintig jaar ben en zonder problemen PEGI 18-games kan kopen, ben ik nog niet aan Call of Duty begonnen. De serie heeft mij simpelweg nooit aangesproken. Ik heb niet veel met dat soort realistische shooters. Met een Splatoon of een Overwatch kan ik nog wel uit de voeten, maar games als Call of Duty en Battlefield doen helaas niet zoveel voor mij. Misschien had ik er iets meer mee gehad als ik de games vroeger samen met mijn klasgenoten had gespeeld, maar dat is door mijn afkeur nooit gebeurd. Ik merk echter wel dat er een hoop hype in de lucht hangt rondom Call of Duty: Vanguard. Als mensen het over die titel hebben, praat ik gezellig met ze mee over de laatste nieuwtjes. Maar zelf zal je me het niet zien spelen.

Eilish kan zich redelijk vermaken met Call of Duty

Ik heb een hoop Call of Duty games behoorlijk veel gespeeld, maar niet omdat ik het nu per se zo’n geweldige gameserie vindt. Om eerlijk te zijn ben ik na de remake van Modern Warfare gestopt met nieuwe Call of Duty games spelen. Van alle Call of Duty games heb ik Black Ops en World at War het meest gespeeld. En eigenlijk bestond die speeltijd ook meer uit de zombie modus dan de basis game. Ik heb de zombie modus altijd erg leuk gevonden, maar ook deze werd minder in de nieuwere games. Ik vond juist de eenvoud van de zombie modus in World At War zo leuk en fijn spelen. Vanaf Black Ops 2 werd het me eigenlijk weer een beetje te ingewikkeld en uitgebreid. Ik vind de Call of Duty serie niet echt goed of slecht, het verschilt enorm per game. World at War en Modern Warfare waren ook qua verhaallijn erg goed, dat vond ik juist bij Black Ops weer tegenvallen. Maar Black Ops vond ik dan juist online wel weer erg leuk, omdat je allerlei leuke game modi had, zoals Sticks & Stones. Het is in ieder geval een gameserie waar ik mij redelijk mee kan vermaken.

Patrick heeft Call of Duty de laatste jaren niet meer in het vizier

Geloof het of niet, maar ik heb een heuse haat-liefdeverhouding met de Call of Duty-serie. Ik ben relatief laat ingestapt bij Call of Duty: World at War, omdat wat vrienden van mij het destijds speelden. Ik vond de game op alle fronten ontzettend leuk om te spelen. Waar velen waarschijnlijk niet eens de moeite nemen om het te doen, vermaak ik mij bijvoorbeeld ook vaak met de singleplayer van de games. Uiteraard gaat verreweg het meeste tijd bij mij altijd in de multiplayer zitten, maar ook in de Zombie-modus heb ik bizar veel uren zitten. Die laatste is dan ook verreweg mijn meest favoriete modus in de Call of Duty-games. Hoewel ik de afgelopen jaren een beetje ben afgehaakt bij de games, zit ik met Vanguard er momenteel weer aardig in. Toch weegt het niet op tegen de nostalgie van bijvoorbeeld een Call of Duty: Modern Warfare 2, waar ik van alle Call of Duty-games echt het meeste van mijn tijd aan heb gespendeerd.

Philip begint er niet meer aan

Het is lang geleden dat ik echt voor een Call of Duty-game ben gaan zitten, maar als ik dat wel doe vermaak ik me wel altijd. Ik heb Call of Duty: Modern Warfare, Modern Warfare 2, Black Ops en Black Ops 2 veelvuldig gespeeld. De singleplayer modus had altijd een interessant verhaal en was een avontuur om te spelen. De coöp-missies en zombies waren zeer vermakelijk om met je vrienden te spelen. Ook kon je altijd een online match vinden om even te knallen of in mijn geval geknald te worden. Erg leuk en zeer verslavend, maar er gaat veel tijd inzitten en op den duur voelt het als tijdverspilling, want er zijn teveel leuke games die ik ook wil spelen. Daar komt nog bij dat er elk jaar een nieuw deel uitkwam dat niet veel verschilde van zijn voorganger. Om elk jaar zestig euro voor een vergelijkbare game neer te tellen, werd me op den duur te gortig. Ik heb Black Ops 3 en Black Ops 4 wel in mijn bezit, maar ik speel beide games sporadisch. Modern Warfare Remastered wil ik nog wel oppakken vanwege de nostalgische waarde, maar ik wil er niet teveel tijd meer instoppen.

Wat vind jij eigenlijk van de Call of Duty-serie? Sta jij altijd in de rij voor jouw exemplaar of heb je de serie nog nooit gespeeld? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord