De Rondvraag: Wat vinden wij van de Nintendo Switch Lite?

Geplaatst: 18 juli 2019 16:00
-

Nintendo heeft bekendgemaakt op de proppen te komen met de Nintendo Switch Lite, het kleine broertje van de console zoals we hem kennen. Met een wat kleiner formaat, Joy Cons die niet los te koppelen zijn en een batterij die het iets langer uithoudt dan de Nintendo Switch is de Lite versie toch net even anders. Bovendien is deze handheld console van 'de grote N' wat voordeliger geprijsd. Heel fijn allemaal, maar zitten we wel te wachten op een andere versie van de succesvolle console of had Nintendo het beter kunnen laten bij de Switch die we nu gebruiken? We gingen een rondje over de redactie om de meningen te peilen.

Rudy snapt het niet

De Nintendo Switch Lite, ik vat het niet. De Switch is juist zo tof omdat het een hybride console is. Dit is gewoon een soort DS die je vooral onderweg gebruikt. Daarbij lijkt het mij ook uiterst onhandig dat de Joy Cons niet los te koppelen zijn. De huidige Switch is een ideale console voor jong en oud. Speel je in de trein, dan trek je hem uit het docking station, speel je thuis dan koppel je de Joy Cons los en sta je lekker te zwiepen en te zwaaien voor de televisie. Zo zie ik mijn kleine nichtjes bijvoorbeeld helemaal los gaan met een Joy Con in de hand, iets wat dus niet kan met de Lite. Voor wie is deze console dan ook bedoeld? Dat is de grote vraag die bij mij door het hoofd spookt.

Patrick Lite het wel wat

Al langere tijd wacht ik op een goedkopere versie van de Nintendo Switch, dus de Nintendo Switch Lite kwam voor mij als geroepen. De geruchten deden al langere tijd de ronde en een verrassing kon ik het zeker niet noemen, maar welkom is het zeker. Alleen de kleuren spreken mij niet heel erg aan, al is er al meer keuze dan bij de originele Switch. Ik denk ook dat het veel mensen over de streep trekt die nog geen Nintendo Switch in huis hebben gehaald. Bovendien gaat de batterijduur ook een fractie langer mee dan de huidige Nintendo Switch, dus dat is ook wel lekker. Al had daar wat mij betreft nog wel wat meer winst behaald kunnen worden. Immers is de console juist gemaakt om onderweg te spelen en dan heb je niet altijd de mogelijkheid tot opladen. Enfin, een Nintendo Switch staat hier al, maar het is slechts een kwestie van tijd voor de Lite versie zijn intrede in huize Lamers doet. Al is het maar zodat ik en mijn vriendin tegelijkertijd gezellig op de bank Pokémon Sword en Shield kunnen spelen.

Jolien mist de magie

De Nintendo Switch Lite, toen ik de aankondiging voor het eerst zag vorige week was ik laaiend enthousiast. Hij is klein, compact en specifiek gericht op handheld gaming. Wat wil je nog meer? Dat was mijn mening toen de Switch Lite net was aangekondigd, maar een paar dagen later is mijn enthousiasme een beetje afgekoeld. Toen ik zag dat de Nintendo Switch Lite slechts 100 euro goedkoper wordt dan de grotere variant verdween de magie voor mij een beetje. Ik zou voor die prijs iets langer doorsparen en de complete Nintendo Switch aanschaffen, maar dat is natuurlijk mijn eigen stomme mening. De console ziet er prima uit voor mensen die de Switch alleen willen hebben om in handheld modus te spelen. Ik houd het toch liever bij mijn ‘gewone’ Nintendo Switch.

Delano is positief

Deze goede zet van Japanse gamegigant Nintendo maakt naar mijn mening, in tegenstelling tot Rudy zijn opvatting, duidelijk voor wie deze handheld-console bedoeld is: de handheld-gamer. Vorig jaar kocht ik mijn Switch. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik over de aankoop heb getwijfeld, omdat ik de laatste jaren minder op consoles game. Een game spelen op een televisiescherm vind ik tegenwoordig niet heel belangrijk meer, want de echte hardcore games speel ik op mijn pc. Uiteindelijk heb ik het apparaat toch gekocht en ja, het is echt een uitkomst. Ik neem mijn Switch vaak mee als ik een lange dag buiten de deur ben. Heerlijk, zo in de trein gamen. Mezelf helemaal verliezen, waardoor de treinreis ook een stuk korter aanvoelt. Maar het allerfijnste: 's avonds in bed gamen. Nog even bouwen in Dragon Quest Builders 2 of overleven in Hollow Knight. En ik denk dat er meer mensen zijn zoals ik, die misschien meer in de handheld-modus gamen, maar daar geen driehonderd euro voor over hebben. Logisch want kom op, je betaalt voor iets waarvan je de helft dan niet gebruikt: het dockingstation. Dus ja, dat Nintendo met een Switch Lite komt vind ik een logische keuze. Ik voorspel dat dit een positieve bijdrage gaat hebben aan de verkoopcijfers voor de Switch-familie en dat hier een belangrijke deur wordt geopend. Nintendo verlaagt de drempel met de Switch Lite om in te stappen. Een mooie ontwikkeling!

Dat waren onze redacteuren aan het woord en de meningen lopen nogal uiteen. Waar de een vindt dat de Nintendo Switch Lite een welkome toevoeging is aan het huidige console landschap, is de ander een stuk minder positief en ziet de meerwaarde er niet van. Wellicht denk jij er hetzelfde over of is je een hele andere mening toebedeeld. Dat horen we graag van je. Zit jij te wachten op de Nintendo Switch Lite?

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord