De Rondvraag: Wat vond jij van de PS5 onthulling?

Geplaatst: 17 juni 2020 17:00
-

De PlayStation 5 komt eraan. Sinds Sony's laatste presentatie, The Future of Gaming, kunnen we eindelijk een realistisch beeld vormen van wat er ongeveer uit gaat komen tijdens en na de launch in december 2020. Zo zijn er een aantal games getoond. Sommige zagen er spectaculair uit en van sommige games vraag je je af of we daar wel op zitten te wachten (GTA V). Laten we niet vergeten dat er nog zes maanden komen, voordat de nieuwe console uitkomt en ik verwacht dat er nog wel wat launch-titels bij gaan komen. De console werd zelf ook getoond en sommige mensen vonden de nieuwe PS5 eruitzien als een router. Persoonlijk boeit het niet als de games maar goed zijn. En voor alle Xbox fans; jullie zullen moeten toegeven dat deze presentatie elke presentatie van de afgelopen jaren van de Microsoft heeft weggeblazen. Sony heeft weer eens laten zien hoe je een nieuwe console en bijbehorende games introduceert. Misschien kunnen ze bij Microsoft hier een voorbeeld aan nemen en bij hun volgende presentatie de focus leggen op hun geweldige games en niet alleen maar zeggen hoe krachtig hun console gaat worden. Maar nu eerst de favoriete momenten uit The Future of Gaming van onze redactieleden.

Bram heeft zich goed vermaakt en niet op een hatelijke manier

Yes, geweldig idee. Vraag aan, Bram de Xbox man, wat ik van het PlayStation evenement vond? Nou het was hartstikke…prima eigenlijk. Interessante games, leuke trailers en nieuwe IP’s. Ik heb mij goed vermaakt. Ga ik nou echt niks negatiefs melden? Tuurlijk wel. De PlayStation 5 ziet er niet uit en wie denkt dat het er beter uitziet als de Series X moet dringend een bril aanschaffen. Grapje, ieder zijn smaak natuurlijk, maar ik vind het afzichtelijk. Verder ben ik bezorgd om de launch line-up van Sony’s console. Tuurlijk heb je epische shit zoals het vervolg op Horizon Zero Dawn, een nieuwe Ratchet & Clank en noem maar op, maar toch weinig titels zijn te spelen op release. Ja, GTA V voor de 100.000ste keer. Maar goed, eerst maar eens afwachten of Xbox de torenhoge verwachtingen waarmaakt. Alleen dan hebben we een goed idee hoe deze launch gaat worden, voor beide consoles. War never changes.

Claudia heeft gemengde gevoelens

De PS5 onthulling. Pfoe, wat was dat een bijzondere gewaarwording. Nog nooit eerder heb ik zulke gemengde gevoelens gehad bij de onthulling van een nieuwe console en diens games. Ik heb het Future of Gaming-evenement destijds met een aantal vrienden van de redactie bekeken en hoewel ik een aantal hele toffe games voorbij heb zien komen, denk ik niet dat de PlayStation 5 op launch mijn tv-meubel gaat sieren. Ten eerste vind ik de console er echt niet tof uitzien. Niet alleen omdat wit totaal niet mijn kleur is, maar vooral omdat het design eruitziet als iets dat iemand uit de jaren ‘90 had kunnen verzinnen als je hem vroeg hoe een apparaat uit de toekomst eruit zou zien. Daarnaast ziet de launch line-up er, ondanks dat er hele toffe games voorbij zijn gekomen, simpelweg niet interessant genoeg uit om de console direct aan te willen schaffen. De games die ik leuk vind, komen namelijk pas later naar de console of zijn tijdens de launch ook beschikbaar voor de pc. En mijn pc, die ziet er wel gewoon goed uit.

Celine probeert de nieuwe PS5 mooi te vinden

De PlayStation 5 onthullingsevenement was mooi in elkaar gezet, maar ik werd er na afloop nog niet heel enthousiast van. Het begon al met een introductie naar een GTA game. Daarbij hoopte ik stiekem op een nieuw deel in de gamereeks, maar werd ik teleurgesteld met opnieuw de GTA V. De games die daarop volgden vond ik over het algemeen niet erg denderend op een paar uitspringers erna. Horizon Zero Dawm: Forbidden West was daar natuurlijk één van. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar Kena: Bridge of Spirits. De overige games vielen helaas niet in mijn smaak, maar wie weet gaat dat nog veranderen naarmate er meer informatie beschikbaar komt. Als kers op de taart kwam dan eindelijk de onthulling van de PlayStation 5 console. Ik vond hem allereerst te groot, lelijk qua design en was teleurgesteld in de kleur. In de tussentijd ben ik de console vaker tegengekomen en ben ik hem steeds meer gaan waarderen. Hij ziet er futuristisch uit, maar misschien past dat wel helemaal bij de tijd die tegemoet gaat komen. Nu alleen nog hopen dat hij in de kleuren zwart of rood komt en dan ga ik hem wel halen!

Na flinke twijfel gaat Wesley voor de PlayStation 5

In eerste instantie zou ik zeggen: geen van de twee. Waarschijnlijk zijn beide consoles veel te duur en zijn de prijzen van de games ook niet om aan te gluren. Dan gaan we wat verder kijken. Als je naar de games kijkt die zijn aangekondigd voor beide consoles, zakt Xbox Series X behoorlijk door de stront. Geen echt goede, bekende óf grote games. Daarentegen had PlayStation er wel een paar knallers tussen zitten. Lees goed, een paar. Misschien maar twee of drie, maar dat zijn er nog steeds twee of drie meer dan bij de Xbox. Games als Godfall en Spider-Man trekken me nu eenmaal heel erg aan. En trouwens, ik ben ook zo'n beetje opgegroeid met de PlayStation. Dus ja, eigenlijk is mijn keuze niet zo moeilijk. Ik ga voor de PlayStation 5!

Wat waren jouw favoriete momenten uit de PlayStation 5-presentatie? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord