Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

De Rondvraag: Wat was je favoriete aankondiging tijdens gamescom Opening Night Live?

Gamescom was al weer een week geleden. Alex, Bram, Nils en Rudy waren op de beurs aanwezig en dankzij hun harde werk en die van rest van de redactie stond de site vol met nieuws, previews en trailers. Door hen zijn we op de hoogte gehouden van alle nieuwe games die op de planning staan voor de aankomende periode. Het is prettig om de ontwikkelaars over hun eigen projecten te horen praten en natuurlijk daar een paar prachtige beelden van te zien in een trailer. Omdat er zoveel voorbij is gekomen, is het lastig om een favoriet te kiezen, maar toch heb ik aan de redactieleden gevraagd wat hun favoriete aankondiging was tijdens de gamescom Opening Night Live.

Eilish gaat voor twee

Pff dat is een lastige keuze hoor, er zaten een hoop gave aankondigingen tussen. Er zijn er twee waar ik het meeste naartoe neig en dat zijn Atlas Fallen en de Dune MMO. Allebei nogal in hetzelfde thema natuurlijk, lekker veel zand. Van Atlas Fallen kregen we al behoorlijk wat beeldmateriaal te zien, zelfs een stukje gameplay. De korte gameplay beelden leken erop te wijzen dat Atlas Fallen een co-op mogelijkheid gaat bieden, wat ik een grote plus vind. Nu alleen nog hopen dat het ook weer een keer mogelijk is om lokaal co-op te spelen, in plaats van enkel online. Van de Dune MMO hebben we juist nog maar heel weinig gezien, alleen een korte reveal trailer. Toch ben ik hier erg benieuwd naar, met name omdat ik alle boeken van Dune heb gelezen en graag wil zien hoe ze dit gaan verwerken in een game. De wereld van de fanatasie-boekenreeks lijkt me daarnaast uiterst geschikt om een gave MMO wereld op te kunnen zetten. Dit zijn dus twee games die ik zeker wil gaan spelen.

Dune

Kyllian is heel benieuwd naar Blacktail

Gamescom Opening Night Live had veel te bieden. Voor mij waren er eigenlijk geen tegenvallers, alleen een paar games die niet tot mijn favoriete genres behoren. Sommige trailers maakte me erg nieuwsgierig zoals de trailer van Wrydsong. Daar zit een goed team achter, maar de trailer was te cryptisch om de hype al te voelen. De trailer van Blacktail daarentegen liet veel zien en wekte mijn interesse. Onder gave Slavische folkmuziek zien we de vreemde wereld van de game. De game is gebaseerd rond de volksverhalen over de heks Baba Yaga. Dit soort hekserij lijkt mij een heel interessant onderwerp om te ontdekken in een game. De mysterieuze vormgeving die te zien is in de game ondersteunt dat gevoel nog meer. Mij lijkt het leuk om door die wereld heen te rennen en het verhaal te beleven met magie en met pijl en boog. Ik hou Blacktail in de gaten, want ik hoop dat het die belofte gaat waarmaken.

Evelien was weggeblazen door Where Winds Meet

Er was genoeg om van te genieten tijdens gamescom en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Ik was blij verrast met de aankondigingen die we kregen. Er zaten veel nieuwe dingen tussen. Ondanks het feit dat er veel horror-achtige games in de ruimte tussen zaten, waren er zeker wel dingen die mij aanspreken. Zo is Lies of P een game die mijn aandacht wel trok. Maar het feit dat het een souls-like is, maakt het dat ik er niet zeker van ben of ik deze game uiteindelijk zal gaan spelen. Een game die ik zeker wel wil gaan spelen is Where Winds Meet. Toen de trailer begon, was ik gelijk geïnteresseerd. Ik kreeg een Assassin’s Creed gevoel, toen ik de trailer zag en laat dat nu net één van mijn favoriete games zijn. Ik ben erg benieuwd naar deze game en ik hoop dat we er snel meer van zien. De hele setting van deze game is erg interessant en iets wat ik niet veel eerder heb gezien. Daarnaast zag de trailer er gewoon supergaaf uit en ik hoop dat de game net zo mooi gaat zijn.

Where winds meet

Claudia heeft meerdere favorieten

Ah gamescom Opening Night Live. Die ene avond in het jaar dat ik er eens goed voor ga zitten en het ene na het andere nieuwsbericht uitpoep op de site. Jeetje, wat kwamen er veel aankondigingen voorbij op die avond. Ik heb genoeg games voorbij zien komen die me totaal niet boeien, maar een aantal games wisten toch m’n aandacht te trekken. De eerste daarvan was Moonbreaker. Een turn-based tactische game die het doet lijken alsof je een tabletop game speelt met miniatuurtjes die je zelf kunt schilderen? Hell yeah! Atlas Fallen was de tweede game die ik er interessant uit vond zien. Ik had niet echt een idee wat het moest zijn, maar het zag er wel tof uit. Hopelijk wordt het geen tegenvaller. De laatste game die me heel tof leek, is Where Winds Meet. Het oude China is een ontzettend toffe setting waar je in verschillende soorten games veel verschillende kanten mee op kunt. Het is tof om te zien dat er een nieuwe game uitkomt die dit thema verkent.

Wat was jouw favoriete aankondiging tijdens gamescom Opening Night Live of moet je dit nog terugkijken? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?