Check hier alle Nacon Connect 2024 content

De Rondvraag: Wat was je slechtste game-moment in 2020?

Geplaatst: 9 december 2020 17:00

Het einde van het rampjaar oftewel 2020 is bijna in zicht. Naast alle prachtige een wonderlijke beelden waarmee de ontwikkelaars ons dit jaar hebben verrast, is het geen verrassing dat er ook mindere momenten waren die je hopelijk snel weer vergeet. Het is in principe een mooi jaar geweest ondanks alle commotie die het virus heeft veroorzaakt. Zo zijn er een aantal goede games bijgekomen zoals Ghost of Tsushima, The Last of Us Part 2, Final Fantasy VII Remake, Spider-Man: Miles Morales, enzovoort. Natuurlijk waren er ook games of game gerelateerde zaken in het afgelopen jaar waar je minder vrolijk van werd. Denk aan het uitstel van Cyberpunk 2077 die al een aantal maanden had moeten draaien en nu nog niet uitgekomen is. Persoonlijk vind ik het lage aanbod van de nieuwe generatie consoles het slechte game-moment van 2020. Kun je eindelijk een nieuwe console aanschaffen (lees betalen), zijn ze niet op voorraad. De redactieleden zijn dit jaar ook niet ongeschonden doorgekomen en delen hun slechtste game-moment in 2020.

Celine wordt giftig van League of Legends

Ik ben heel verslaafd geweest aan League of Legends. Het is een game die erg leuk kan zijn om met vrienden te spelen, maar je merkt ook wel dat je er heel toxic van wordt. Veel spelers houden ervan om je uit te schelden als je een foutje maakt en eigenlijk ook als je niets verkeerds doet. Steek je dagelijks uren in deze game, dan ga je onbewust ook mee in die toxicity. Ik werd me er dit jaar heel bewust van, nadat ik wat spanning bemerkte tussen mij en wat vrienden tijdens het gamen. Hierdoor besloot ik ook te stoppen met League. Ik moet zeggen dat ik daar ook veel leuke game-momenten voor heb teruggekregen, omdat ik dan meer tijd over heb om andere games te spelen. Wellicht zal ik in de toekomst nog weleens potjes League spelen, maar dan meer casual.

onbekend

Anita heeft juist iets gemist in een game

Ik kan het gaan hebben over games die zijn uitgesteld of levels waar ik niet doorheen kom, maar mijn slechtste game-moment heeft te maken met Animal Crossing. Dat toont ook wel aan hoe ik 2020 grotendeels ben doorgekomen. Als je bekend bent met de game, dan weet je dat je erop bepaalde dagen veel te doen is. Verjaardagen van bewoners of vistoernooien vinden plaats op een specifieke dag en hebben ook nog eens een time-frame. Nu is het al een keer voorgekomen dat ik de game te laat opstartte om nog deel te nemen en heb ik zelfs de verjaardag van Peaches compleet gemist (sorry). Mijn slechtste game moment heeft dan ook te maken met het Smakenfestijn, dat op 26 november werd gevierd. Ik keek er ontzettend naar uit om mijn bewoners te zien koken en om alle recepten voor de nieuwe meubels te verzamelen. Dit ben ik alleen compleet vergeten. Eigenlijk was dit mijn slechtste game-moment, dus een moment dat ik niet eens heb meegemaakt.

onbekend

Eilish helpt haar broertje met Dark Souls

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel veel slechte game momenten heb gehad. Maar het allerslechtste moment kan ik nog wel opnoemen. Mijn broertje had net Dark Souls en vertelde dat het een super moeilijke game was. Toen hij het aan het spelen was heb ik één keer tussendoor gespeeld. Gelukkig wel toen hij echt veel zielen had, want ik liep meteen een afgrond in. Jep, dat ging super goed. Ik was meteen helemaal fan van Dark Souls. De eerstvolgende game in de reeks die ik weer durfde te spelen was Bloodborne. Dat ging me gelukkig net iets beter af. Ook maar net, hoor.

onbekend

Delano is niet in vorm voor League of Legends

Ik denk dat je in mijn geval niet van een slecht moment kunt spreken, maar eigenlijk van een heel seizoen. Een League of Legends-seizoen wel te verstaan. Zoals sommige trouwe lezers van Gameliner inmiddels weten speel ik graag de populaire MOBA van ontwikkelaar Riot Games. Een game die op moment van schrijven al bijna een decennium in mijn leven aanwezig is. Hoe ik het al zolang heb kunnen volhouden met deze giftige game is een vraag voor een andere Rondvraag. In de afgelopen zes jaar heb ik eigenlijk nooit onder het Gold-niveau gespeeld. Dit seizoen daarentegen is daar dus voor het eerst in lange tijd verandering in gekomen. Ken je dat gevoel? Dat het maar niet wil lukken in een game? Dat gevoel had ik het afgelopen seizoen in het merendeel van mijn potjes. Natuurlijk, zoals ieder weldenkend mens op een gegeven moment doet, stel je de vraag waar dat dan aan ligt. Ben ik nou zo belabberd geworden in deze game, of is de competitie gewoon een stukje beter geworden? Aan het einde van het seizoen schoot het ineens wel op, maar toen was het natuurlijk al te laat. Het seizoen was afgelopen en voor het eerst zat ik dus niet op het niveau waar ik het voorgaande seizoen was geëindigd. Een domper? Behoorlijk! Nu de game in zijn totaliteit is veranderd – het hele item systeem is immers omgegooid – begint iedereen weer een klein beetje opnieuw. Riot Games heeft met deze behoorlijke wijziging mijn bijna tien jaar ervaring over de heg gegooid. Ach, we beginnen vol moed binnenkort aan het volgende seizoen!

Dit waren de slechtste game-momenten van onze redactie en laten we hopen dat we deze snel kunnen vergeten door de pracht en praal van het volgende jaar. Wat was jouw slechtste game-moment in 2020? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord