Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Wat was jouw favoriete game-moment in 2020?

Nog vier weken en het jaar zit er weer op. Het is een bijzonder jaar geweest dankzij de crisis, maar gelukkig zijn er twee nieuwe generatie consoles uitgekomen om dit leed te verzachten. Daarnaast zijn er genoeg games voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch uitgekomen die zeker de moeite waard zijn. Zo werden we weer blij gemaakt met Remasters en Remakes van oudere games, konden we verder met het verhaal in een vervolg of werd er een hele nieuwe IP geïntroduceerd. Hierdoor hebben we weer een hele nieuwe beleving van een bestaande game kunnen ervaren, weten we hoe het nieuwe hoofdstuk in het verhaal loopt en zijn we verrast door de kwaliteit van een daarvoor nog onbekende game. Dit heeft weer voor veel bijzondere momenten gezorgd en daarom vragen we aan de redactieleden wat hun favoriete game-moment in 2020 was.

Claudia gaat toch voor de PlayStation Showcase

Ok, ik geef het toe, ik ben een PlayStation-fangirl. Als pc-gamer van het eerste uur heb ik altijd een console uit moeten kiezen om exclusives op te spelen en dat is sinds die grote grijze vierkante doos uit 1995 altijd de console van Sony geweest. Mijn favoriete game-moment van dit jaar is dan ook de laatste PlayStation Showcase die in september plaatsvond. Niet alleen leerden we tijdens die presentatie welk gapend gat de nieuwe console in je bankrekening zou achterlaten, maar werd de presentatie tevens afgetrapt met een trailer die mijn kleine gamerhartje sneller deed kloppen. Ik heb het dan natuurlijk over de aankondigingstrailer van Final Fantasy XVI. Als groot fan van de serie was ik vrij teleurgesteld in Final Fantasy XV vanwege de setting, het verhaal, de personages en de gameplay die me, om verschillende redenen die ik hier niet ga benoemen omdat mijn stukje anders te lang wordt, simpelweg niet konden bekoren. Ook van Final Fantasy VII Remake werd ik, om verschillende redenen die ik hier ook niet ga noemen, zo niet-enthousiast dat ik die game niet eens heb aangeraakt. Het zien van een Final Fantasy-trailer waarbij het in ieder geval lijkt alsof we weer terug naar die klassieke high fantasy roots gaan, bracht dan ook een zeer welkom klein lichtpuntje in een anderzijds somber jaar. Nu nog een PlayStation 5 zien te scoren.

onbekend

Dionne heeft genoten van de Devolver Direct

De meest bizarre en humoristische presentatie van Devolver Digital genaamd Devolver Direct was toch wel echt het leukste game-moment van 2020 (tot nu toe) voor mij. Dit jaar konden er natuurlijk geen fysieke conventies plaatsvinden en werden vele evenementen uitgesteld, digitaal gegeven of zelfs helemaal afgelast. Zo werd de persconferentie van Devolver Digital vorig jaar afgespeeld tijdens de E3, maar werd het dit jaar via een livestream getoond. Devolver Digital staat erom bekend dat ze de meest gekke presentaties geven en ook de Devolver Direct 2020 maakte deze verwachting waar. De ene na de andere sketch werd getoond, er was veel sprake van cynisch zelfbewustzijn en zelfreflectie, er werd een game onthuld die je een tour geeft in een Devolver Digital-expo en natuurlijk waren er nog vele onthullingen over games. Daarbij kreeg één van mijn meest favoriete games van dit jaar, Fall Guys, een releasedatum en was dat ook de eerste keer dat ik interesse kreeg in het spelen van deze Battle Royale. Kortom, een enorm vette presentatie!

onbekend

Jolien was blij om terug te keren naar Mineral Town

Oef, dit is wel een lastige, want er waren zoveel gamemomenten in dit aparte gamejaar. De release van de PlayStation 5 en Xbox Series X, de plotselinge grote populariteit van Animal Crossing: New Horizons, het meerdere malen uitstellen van Cyberpunk 2077 en de lijst gaat maar door. Toch behoren ze niet tot mijn favorieten, mede omdat ik te blut ben om een Xbox Series X of PlayStation 5 te kunnen betalen. Nee, mijn favoriete gamemoment dit jaar was de release van Story of Seasons: Friends of Mineral Town. Als kind was ik al helemaal weg van Harvest Moon: Friends of Mineral Town. Ook al komt deze game niet in de buurt van games als Animal Crossing: New Horizons of The Last of Us: Part 2 qua populariteit, ik was blij dat ik dit jaar Mineral Town opnieuw mocht gaan ontdekken en me even kon onderdompelen in nostalgie.

onbekend

Philip kan niet kiezen

Dit is een lastige vraag, omdat er dit jaar veel games zijn uitgekomen en ik er aardig wat heb mogen spelen. Er zaten dit jaar weer een paar juweeltjes tussen die een keuze voor een specifiek moment zeer moeilijk maken. Ik kan niet kiezen tussen twee games. The Last of Us: Part 2 is een geweldig meeslepende game met een interessant verhaal waar je zo een mooi essay over kunt schrijven. Daarnaast heb je genoeg interessante personages met hun eigen persoonlijke trauma’s, genoeg wapens/skills om up te graden en genoeg informatie te verzamelen waardoor je de wereld beter begrijpt. De afwisseling tussen open combat en stealth zorgen voor genoeg uitdagende situaties en bijzondere momenten. God of War heb ik pas dit jaar opgestart (twee jaar te laat) en heeft mij aangenaam verrast. Ik had enorm genoten van de eerste game en later de twee vervolgen, maar de games misten diepgang. In de nieuwe God of War krijg je een interessante, geconflicteerde Kratos te zien die opeens de zorg voor zijn zoon op zich moet nemen, omdat zijn vrouw is overleden. De Noordse mythologie, hun goden, de gevechten en de interactie tussen vader en zoon maken deze game een juweeltje. Hierdoor zorgde de teaser van God of War: Ragnarok, tijdens de PlayStation Showcase die maar tien seconden duurde en eigenlijk niks liet zien, voor tien seconden kippenvel.

onbekend

Dit waren de favoriete game-momenten in 2020 voor de redactieleden. Wat is jouw favoriete game-moment in 2020? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?