De Rondvraag: Wat wil je zien in GTA VI?

Geplaatst: 10 juli 2019 16:00
-

Na de geruchten over een eventuele nieuwe Grand Theft Auto VI is iedereen hevig aan het speculeren over de aankomende nieuwe wereld van het nieuwe deel in de serie. De game zou zich in de jaren ’70 en ’80 afspelen als verwijzing naar Grand Theft Auto: Vice City. Daarnaast wordt er ook gesproken over de eventuele nieuwe locatie, Rio de Janeiro. Rockstar heeft officieel nog niets aangekondigd dus we moeten het met onze hoop en fantasie doen. De redactie heeft natuurlijk ook hun eigen wensen en ideeën over het nieuwe deel in de Grand Theft Auto serie en delen deze graag.

Timo wil terug naar de oostkust

Als het om GTA gaat, kun je je beter afvragen: wat er al niet in zit. En terwijl ik deze vraag stel, schiet meteen het enige logische antwoord binnen: singleplayer content. De game is rete-uitgebreid met echt van alles te doen. Begrijp me niet verkeerd, de DLC die is uitgebracht voor de multiplayer is ook erg tof, maar waar is de content zoals bij GTA IV? Dit miste ik echt bij GTA V, omdat ik de multiplayer van Grand Theft Auto weinig speel. Daarbij mag een actueel thema echt wel weer de boventoon voeren. Maar wellicht dat dit moeilijker is, omdat er niet echt verder nog relevante pop-culture gebeurtenissen zijn geweest. Dus eventueel een remake van bijvoorbeeld Vice City zie ik persoonlijk erg zitten. Tot slot zou ik het tof vinden als ze van de westkust weer terug gingen naar de oostkust, maar dan NYC, Philly, Atlanta, Washington en Miami aandoen. En misschien dan de Canadezen op de hak nemen. Als we de gamewerelden steeds groter zien worden in games, terwijl de rekenkracht van de volgende generatie nog tot de verbeelding moet spreken, kan ik mij niets anders inbeelden dan een immens grotere spelwereld dan GTA V. En die was al groot!

Kees met een mix tussen GTA V, Vice City en Scarface

Allereerst hoop ik dat de geruchten dat GTA VI zich in Vice City en een aantal Zuid-Amerikaanse eilanden afspeelt kloppen. GTA: Vice City is en blijft mijn lievelingsdeel uit de GTA-serie. Natuurlijk is de game niet zo uitgebreid als latere delen. Echter zorgt het verhaal, de setting en de jaren tachtig kleding en muziek ervoor dat ik Vice City zo briljant vind. Als GTA VI zich weer in het fictieve Miami van de jaren tachtig (volgens geruchten ook jaren zeventig) en Zuid-Amerika afspeelt, met de focus op de drugshandel, dan heb ik hoge verwachtingen. En hopelijk duiken Tommy Vercetti en andere personages uit Vice City ook weer op. De gameplay mag van mij het zelfde blijven als GTA V, zij het met wat vernieuwingen, alhoewel wat invloeden uit Scarface: The World is Yourse ook welkom zijn. Met name het verhandelen van drugs en het overnemen van de vele bedrijven sprak mij erg aan. Nu is het hopen dat Rockstar niet te lang wacht met de aankondiging, alhoewel ik dit niet verwacht. Het is namelijk goed mogelijk dat GTA VI net als GTA V op twee verschillende generaties uit gaat komen. Voor nu nog maar de heerlijke intro-theme van GTA: Vice City luisteren.

Philip hoopt op connectie met Colombiaanse kartel

De ontwikkelaars van de GTA-games zorgen tot zo ver altijd voor een interessant verhaal met een hoofdpersoon die bewust of onbewust zijn weg vindt in de misdaad. Ik hoop dat de mogelijkheid om van personage te wisselen uit GTA V weer terugkomt, want dat was een leuke toevoeging en bood meer mogelijkheden met het verhaal en de replayability. Het is lastig om nieuwe content voor de game te bedenken, want er zat zoveel in het vorige deel dat ik naast de gebruikelijke, misdadige activiteiten, niet eens weet of ik alles gedaan heb. De combinatie van Miami en Zuid-Amerika uit de jaren ’70 en ’80 lijkt mij een interessante keuze. Niet alleen omdat dan Tony Vercetti weer terug kan keren, maar ook omdat dit in combinatie met het Colombiaanse kartel van Pablo Escobar (of vergelijkbare organisatie) en de nieuwe locatie genoeg verhaallijnen biedt. Misschien kunnen ze in dit deel ook zorgen voor DLC zoals in het vierde deel in plaats van alle aandacht te besteden aan de multiplayer modus (al was die wel geweldig). Helaas moeten we nog een lange tijd wachten voor we alle antwoorden op deze vragen hebben.

Wat vind je van onze ideeën over Grand Theft Auto VI? Heb jij betere ideeën, laat het ons weten en verbaas ons met je originaliteit.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord