De Rondvraag: Wat wil je zien tijdens de PlayStation Showcase 2021?

Geplaatst: 8 september 2021 17:00
-

Aanstaande donderdag worden we weer getrakteerd op een PlayStation Showcase. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want we zitten allemaal te wachten op nieuwe PlayStation 5 games. Sony heeft dit nog niet aangekondigd, maar het is zeer waarschijnlijk dat tijdens de Showcase Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok en Gran Turismo 7 zullen langskomen. We weten wel dat de Showcase ongeveer veertig minuten zal gaan duren en dat er niks over PSVR wordt onthuld. Nu rest natuurlijk de vraag: wat voor verrassingen heeft Sony voor ons in petto buiten deze drie grote titels. Krijgen we meer te zien van Final Fantasy XVI, krijgt Spider-Man een vervolg, komt Naughty Dog met een multiplayer game of iets nieuws. Komen lang vergeten helden uit games van de eerdere consoles ook hun opwachting maken op de PS5? Op het internet wordt er hevig gespeculeerd wat er nog meer aangekondigd zal worden. Zo komt een vervolg op Bloodborne vaak voorbij en denken sommigen dat Sony grote bedrijven zoals Ubisoft gaat kopen. Dat is zeer onwaarschijnlijk en misschien wel belachelijk. Zoals ik zei de verwachtingen zijn hoog en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat zij graag willen zien tijdens de PlayStation Showcase aanstaande donderdag.

Evelien wil wat licht aan de Horizon

Toen ik door de games ging die eraan zitten te komen voor de PlayStation 5, zag ik helaas niet heel veel wat mij direct aansprak. De enige game die er dan voor mij uitspringt, is Horizon Forbidden West. Zoals ik tijdens de Game Over aflevering over gamescom al zei, moet ik nog steeds Horizon Zero Dawn uitspelen. Maar ik kijk wel erg uit naar het tweede deel en gebruik ik het als een soort motivatie om met Horizon Zero Dawn aan de slag te gaan. Al moet ik heel eerlijk toegeven dat ik nog geen minuut verder ben met de game. In elk geval hoop ik tijdens de PlayStation Showcase meer van Horizon Forbidden West te zien. Wat meer gameplay misschien, ik ben wel benieuwd wat er is veranderd sinds we de gameplay in mei zagen tijdens de State of Play. De wereld zag er toen al gaaf uit, dus ik vind het zeker niet erg om daar meer van te zien. Of wat meer over het verhaal, want dat is toch ook wel belangrijk bij een game als deze. Ik hoop ook dat er nieuwe games worden gepresenteerd. Dat is misschien wel heel optimistisch, maar ik ben zelf vrij nieuw in de wereld van PlayStation en ik wil mijn console maar al te graag gebruiken voor een hele reeks aan toffe games.

Celine wil meer zien van Hogwarts Legacy

Tijdens de PlayStation Showcase van vorig jaar is Hogwarts Legacy aangekondigd. Dit jaar hoop ik dat de nieuwe Harry Potter-game weer terugkeert op de showcase. Zoals de meesten van mijn generatie is Harry Potter een deel van mijn jeugd geweest. Naast dat ik alle delen heb gezien, heb ik ook ooit een Harry Potter-game gespeeld op de PlayStation 2. Ik kan me niet goed meer herinneren welke dat was, maar wel dat ik er veel plezier uit heb gehaald. Inmiddels kunnen we met de huidige technologie veel mooiere en betere games maken. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe Hogwarts Legacy op de PlayStation 5 gaat presteren. De reveal trailer die vorig jaar werd gedeeld, zag er in ieder geval betoverend mooi uit. Anders dan de voorgaande delen, wordt deze Harry Potter-game een RPG waarbij je wordt opgeleid als tovenaar op Hogwarts. Uiteindelijk oefen je je magische spreuken op monsters. Hopelijk krijgen we wat meer te zien van de combat en de verschillende monsters die je er tegenkomt.

Claudia wil meer PlayStation 5-titels zien

Nu ik eindelijk, na een jaar heel veel pech hebben, een PlayStation 5 heb, wil ik er ook zo veel mogelijk op spelen. Helaas zijn er momenteel nog maar een handjevol games die ook daadwerkelijk ontwikkeld zijn voor de nieuwe console. Ik zou dan graag ook een paar nieuwe titels willen zien waar ik mij in vast kan bijten. En met nieuwe titels bedoel ik ook echt nieuwe titels. Dan heb ik het niet over de zoveelste opgepoetste uitgave van Skyrim of GTA V. Nee, ik bedoel dan echt nieuwe games, of misschien zelfs nieuwe franchises. We weten inmiddels dat er een nieuwe God of War en nieuwe Final Fantasy-game aankomen, maar stiekem hoop ik misschien zelfs wel op een wederopstanding van oude PlayStation-games waar we eigenlijk nog meer delen van verdienen. Een vervolg op Shadow of the Colossus zou bijvoorbeeld niet misstaan in 4K op de PlayStation 5.

Eilish houdt het kort

Om heel eerlijk te zijn houd ik me niet meer zo bezig met specifieke PlayStation games de laatste tijd, aangezien ik niet verwacht dat ik de komende twee jaar een PS5 in bezit zal hebben. Wat ik nog steeds graag zou zien – ik weet dat ik dit al meerdere keren heb benoemd, sorry – is een nieuwe Silent Hill, maar ik ben bang dat de kans hierop nihil is. In The Last of Us ben ik ook niet meer echt geïnteresseerd, dus die kan ik ook van het lijstje strepen. Er zijn momenteel weinig games waar Sony aan werkt waar ik echt enthousiast over ben, zo ver ik weet tenminste. Ik hoop vooral gewoon op een nieuwe, goede horror game. Want dat wordt echt weer eens tijd.

Wat zijn jouw verwachtingen van de PlayStation Showcase? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord