De Rondvraag: Wat wordt de grootste flop van 2019?

Er zijn van die games waarvan je het gewoon meteen weet na het zien van de allereerste teaser. Het gevoel bekruipt je al bij het zien van het eerste screenshot. Je hoeft de naam maar te horen, of je moet jezelf bedwingen om niet direct jezelf de spoedeisende hulp in te facepalmen. Inderdaad, soms is een game gewoon zo'n enorm faalproject dat het gedoemd is om te mislukken. Ieder jaar huppelt er wel eens eentje voorbij, dus ook in 2019 zal er gegarandeerd een flop de kop opsteken. Bij Gameliner kunnen we er waarschijnlijk ook wel een paar opnoemen. Dus roept u maar, beste redactie; Wat wordt volgens jullie de grootste flop van 2019?

Peter met Kingdom Hearts 3

De ontwikkeltijd voor KH3 behelst inmiddels ruim 6 jaar, waarbij ik inmiddels sterk het vermoeden heb dat Square Enix niet echt wist wat ze nu met deze game moest aanleveren. Ik erger me ook al enige tijd aan de KH-gamereeks. Van Kingdom Hearts 1 en 2 ben ik een groot fan, maar met al die tweederangs extra delen op de GBA, PSP en (3)DS ben ik echt een beetje de kluts kwijtgeraakt. De schrijvers overigens ook, want het gehele verhaal slaat inmiddels helemaal nergens meer op. Vervolgens hebben ze al die oude titels meerdere keren opnieuw uitgebracht in verschillende edities op de PS3 en PS4, waarbij het ook een clusterfuck was met special editions. Al met al heeft dit de lol een beetje uit de Kingdom Hearts gamereeks gezogen voor mij en ik durf daarom ook niet op een fatsoenlijke beleving te hopen met KH3. Ik hoop dat de game fantastisch wordt, maar ik vrees voor een teleurstelling.

Claudia met Team Sonic Racing

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een ontzettende fan van Sonic en zijn vrienden. Ik vrees echter dat Team Sonic Racing, voor mij persoonlijk in ieder geval, toch echt gaat teleurstellen. De naam alleen al zegt dat de Sega All-Stars in deze game ontbreken. Je kunt dus niet met personages van Super Monkey Ball, Jet Set Radio of andere Sega-games spelen zoals in de vorige Sonic-racer. Naast het karige aanbod aan personages, zien ook de karts en de levels er niet interessant uit. De levels zijn statisch en de karts kunnen niet meer transformeren zoals in het vorige deel. Waar ik nog het meeste tegenop zie, is het feit dat je alles in teams van drie moet doen. Wanneer je een race wilt winnen, ben je dus mede afhankelijk van de andere twee spelers of computergestuurde personages in je team. Het simpele van een potje racen tegen je vrienden wordt zo onnodig complex gemaakt en dan hebben we het nog niet eens over het online racen met andere willekeurige mensen. Ik hoop oprecht dat ik het mis heb en dat de game mij straks in mei toch weet te verrassen, maar ik vrees dat ik toch Mario Kart moet blijven spelen totdat Crash Team Racing Nitro-Fueled een maand later uitkomt.

onbekend

Joost met Diablo Immortal

Als Blizzard fanboy is deze “out of season april fools joke” een doorn in het oog. Dit soort praktijken zijn we van bedrijven als EA gewend, maar niet van het voorheen geliefde Blizzard. Deze Diablo kloon voor de mobiel, waar de gameplay zelfs niet eens origineel is, lijkt me voorbestemd om als flop van 2019 uit de bus te komen. Ik zie de user reviews op metacritic al met een gevoel van anticipatie tegemoet.

onbekend

Timo met Anthem

Toen deze rondvraag werd rondgevraagd, moest ik lang nadenken om eerlijk te zijn. Want wat zou in mijn optiek nu de grootste flop gaan worden? Er schiet niet direct een game in gedachten. Toch ben ik voor één game huiverig en dat is Anthem. Als er één genre is waaruit blijkt dat het moeilijk is om een goede game af te leveren, is dat wel de online RPG of MMO shooter (zelf verzonnen, maar je begrijpt denk ik wel wat ik hiermee bedoel). Dat is wel gebleken bij Sea of Thieves en Fallout 76. Dit soort games vallen of staan bij de verwachtingen van de gamers. Die zijn voor Anthem torenhoog. Het werd bestempeld als een ‘online Mass Effect’ en met ook nog eens een aantal specifieke mensen van Bioware (Bioware Edmonton oorspronkelijk) aan het roer, zijn de meeste gamers hoopvol ingestemd. Echter, wat weten we nu echt? Hoe pakt het uit? Hoe zit het met de content? Wordt het een grindfest? Is er een verhaal? Deze vragen worden binnen niet al te lange tijd duidelijk. En dankzij die dikke trailer van E3 2017 was ik al nieuwsgierig, maar nu heeft het mijn volle aandacht. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik door de eerder genoemde games met name, nogal sceptisch ben.

Kees met Desperados III

Soms heb je een game waarvan je van mijlen ver al ziet aankomen dat die gaat floppen. Dit jaar heb ik echter nog niet zo'n game op mijn radar staan. Als ik toch een gokje moet wagen, noem ik Desperados III en dan niet vanwege de gameplay. De eerste beelden zagen er namelijk prima uit, zeker voor mij als Commandos en Desperados fan. Waarom ik toch denk dat de game gaat floppen? Ik ben bang dat de huidige generatie gamers niet meer op zo'n tactische strategiegame zit te wachten. Natuurlijk is er XCOM, maar die heeft nog de naam mee. Desperados is toch een beetje een vergeten serie. Hopelijk heb ik het fout en gaat Desperados III niet alleen een goede game zijn, maar ook goed verkopen. We kunnen tussen alle shooters en actiegames wel een goede tactische strategiegame gebruiken.

onbekend

Nou, het orakel van Gameliner heeft gesproken. Zitten ze een beetje in de buurt van jouw voorspelling of praten ze volgens jou echt compleet poep? Wij zijn benieuwd naar jouw mening, dus laat 'm zeker even achter.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?