De Rondvraag: Wat zijn je verwachtingen voor het gamejaar 2021?

Het nieuwe jaar is begonnen en daarom zijn de verwachtingen voor het gamejaar 2021 hoog. Aangezien er aan het einde van het vorige jaar twee nieuwe consoles zijn uitgebracht met een beperkt aantal games, komen er dit jaar hopelijk genoeg games bij. Denk aan Resident Evil: Village, Horizon Forbidden West, God of War: Ragnarok, Halo Infinite en de games waarvan wij nog niet eens weten dat ze bestaan. Wordt dit het tweede jaar van de remakes of remasters voor de nieuwe generatie? Komen er in 2021 weer nieuwe gameshows of is dit iets uit het verleden en gaat het vanaf nu allemaal anders? En hoe zit het met de esports-evenementen? We wachten het af en laten ons verrassen. De redactieleden hebben zo ook hun verwachtingen voor het gamejaar 2021 en doen deze uit de doeken.

Dionne wil een betere Cyberpunk 2077

Het beste is eigenlijk om de verwachtingen voor het gamejaar 2021 zo laag mogelijk te houden. Dat voorkomt teleurstellingen, vooral in tijden waarin alles een beetje onzeker is en er zo weer plannen veranderd kunnen worden, zoals we vorig jaar maar al te vaak zagen middels uitgestelde games of afgelaste evenementen. Toch heb ik nog steeds een aantal verwachtingen. Te beginnen met de belofte dat CD Projekt Red Cyberpunk 2077 gaat fixen. Vooral op consoles is dat nodig en zelfs op pc zijn er eigenlijk nog teveel bugs om de game goed te noemen. Ik hoop dat de ontwikkelaars daar dan ook de focus op leggen, in plaats van de Cyberpunk 2077 DLC die laatst is aangekondigd voor begin 2021 of het gerucht dat er een complete rewrite van de game komt. Daarnaast verwacht ik, of eigenlijk hoop ik, dat indiegames steeds meer hun tijd in de schijnwerpers krijgen, zoals Fall Guys en Among Us dat vorig jaar kregen. Sowieso verwacht ik dat in 2021 de game-industrie nog meer groeit en dat mensen nog meer videogames spelen en kopen. Boven alles hoop ik dat de blik op gamers verandert van nerds in hun ouders kelder of negenjarige jongens naar iedereen die een plek heeft gevonden waar ze van alles kunnen zijn wat ze willen zijn, individueel of met anderen en simpelweg een leuke tijd beleven.

onbekend

Anita ziet de opkomst van het city-survival builder genre in 2021

Om heel eerlijk te zijn durf ik niet al te veel te verwachten voor gamejaar 2021. Ik denk niet dat we veel game of esport gerelateerde evenementen zullen zien de komende maanden. Al hoop ik wel dat het wereldkampioenschap League of Legends dit jaar met live-artiesten en publiek door kan gaan. Op het gebied van esport verwacht ik dat Valorant een grote rol gaat hebben. Riot Games is langzaamaan de infrastructuur aan het opbouwen en de eerste echte toernooien gaan dit jaar zeker plaatsvinden. Puur game gerelateerd heb ik het idee dat we nog steeds te maken krijgen met games die uitgesteld gaan worden. Het zou fijn zijn als BioWare dit jaar komt met echte trailers voor Dragon Age 4, maar gezien de productie hel, zien we die game voorlopig niet verschijnen. Waar ik wel zeker van ben, is dat 2021 het jaar wordt van het city-survival builder genre. Zoveel kleine studio’s zijn bezig met een game in dit genre en die zien er allemaal tof uit. Denk aan titels als The Wandering Village, Timberborn en Make your Kingdom. In 2020 zijn er ook al een aantal interessante games uitgekomen in dit genre, maar die zijn momenteel nog in Early Access. Ik verwacht dan ook dat sommige dit jaar al overstappen naar de 1.0 versie. Als die verwachtingen uitkomen en de games ook daadwerkelijk interessant zijn, dan besteed ik 2021 alleen aan het bouwen van steden en kolonies.

onbekend

Huub hoopt op een goed vervolg op Battlefield

Wat ik verwacht van gamejaar 2021? Heel eerlijk gezegd zie ik een beetje op tegen komend jaar. We hebben namelijk duidelijk gezien dat gamejaar 2020 redelijk rommelig verlopen is. Gelukkig hadden we in 2020 wel een hoop om naar uit te kijken en nu 2020 voorbij is, heb ik eigenlijk geen idee over wat er nou eigenlijk nog aan zit te komen. Eén ding weet ik wel zeker: Battlefield 6. Hier kijk ik met enigszins gemixte gevoelens naar uit. Van de ene kant heeft Dice een hoop goed te maken na de blunder van Battlefield V en weten ze dit zelf ook. Aan de andere kant heb ik er alle vertrouwen in dat ze deze game tot een waar meesterwerk zullen maken. Daarnaast is de kans groot dat we dit jaar ook Hogwarts: Legacy mogen verwachten en als trouwe Harry Potter/RPG fan maakt mij dit heel erg blij.

onbekend

Voor Rudy is 2021 het jaar van de next-gen-upgrades

2020 was wat betreft gamen best oké, maar daarmee is dan ook eigenlijk wel alles gezegd. 2021 kan eigenlijk alleen maar beter worden, maar dat moet ik natuurlijk niet te hard zeggen. Het kan namelijk nog alle kanten op. De afgelopen jaren stonden in het teken van remakes en remasters, maar de komende jaren worden dat natuurlijk next-gen-upgrades. Zo kunnen ontwikkelaars oudere games nogmaals onder de aandacht brengen en zo wellicht ook nog wat extra centjes incasseren. Uitgevers moeten immers iets nu lootboxes en microtransacties uit de gratie zijn gevallen.

onbekend

Wat zijn jouw verwachtingen voor het gamejaar 2021? Ben je optimistisch of zie het somber in? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?