De Rondvraag: Wat zijn jouw ervaringen met de Resident Evil-serie?

Resident Evil is al sinds 1998 een begrip. De serie heeft zijn up en downs gehad. Zo begon de serie met het horror-survival genre waar je het met weinig ammunitie moet opnemen tegen de zombies en andere monsters. Daar komt nog bij dat je verschillende puzzels moest oplossen om verder te geraken. Deze combinatie, maakte van de eerste drie delen een groot succes. In Resident Evil 4 werd het roer iets omgegooid en er meer nadruk gelegd op de actie. Je vond meer kogels, ontdekte vijanden die niet zo passief waren als de zombies en toch werd je uitgedaagd door de puzzels die in mindere mate aanwezig waren. Dit deel was zo succesvol dat Capcom met het vijfde en zesde deel dit probeerde te evenaren, maar is daar niet in geslaagd. Resident Evil 6 was voor velen ook het dieptepunt. Dit was meer een shooter dan dat het iets met survival-horror te maken had. Dit leek het einde voor de Resident Evil-serie, maar toen kwam het zevende deel waar Capcom weer terug naar de basis is gegaan. Na dit succes zijn de verwachtingen voor Resident Evil: Village hooggespannen en vraag ik aan de redactieleden wat hun ervaringen zijn met de Resident Evil-serie?

Eilish’ ervaring gaat ver terug

Mijn ervaringen met de Resident Evil serie gaan ver terug. De eerste Resident Evil was mijn eerste horror game, pas daarna durfde ik Silent Hill aan. Resident Evil 5 was niet meer zo eng, maar wel leuk om co-op te spelen, dus die heb ik helemaal kapot gespeeld samen met m'n broertje. Ik heb nog steeds trauma's aan het stukje met de kettingzaag boys, omdat ik daar zo vaak dood ging. Degenen die me Cry of Fear hebben zien spelen weten wel dat ik niet zo goed ben met vijanden met kettingzagen. Resident Evil 6 viel helaas nogal tegen, maar Biohazard maakte het voor mij toch echt wel weer goed. Het zevende deel was tenminste ook weer lekker eng. Wat ik van Resident Evil Village ga vinden, vind ik nog erg moeilijk te zeggen. Ik durf er nog niet teveel van te hopen en word nu af en toe al bang van de memes over die reuzenvrouw, maar niet op de goede manier.

Patrick's ervaring is kort, maar krachtig

Over mijn ervaring met de Resident Evil-franchise kan ik vrij kort zijn. Die is miniem. Het gekke is dat ik ben ingestapt in Resident Evil 5, een game die volgens velen één van de minste uit de serie is. Ik heb me daar uiteindelijk prima mee weten te vermaken en heb de game zelfs volledig uitgespeeld, inclusief alle uitbreidingen. Dat was absoluut geen makkelijk karwei. Sterker nog, ik denk dat het één van de moeilijkste games is geweest die ik honderd procent voltooid heb. De main game viel op zich nog wel mee, maar de uitbreiding en dan met name de achievement om Desperate Escape op Professional uit te spelen heb ik best wat moeite mee gehad. Toch heb ik daarvoor en daarna nooit meer een Resident Evil-game aangeraakt. Niet omdat het mij niet trekt, maar voornamelijk omdat er altijd wel games waren die ik dan liever speelde. Hierdoor komt het er gewoon steeds niet van.

Bram begon laat maar is fan van de Resident Evil-franchise

Resident Evil was voor mij altijd een apart fenomeen. Mijn allereerste aanraking met de serie was niet via een game, maar via de films. Ik was nog erg jong en daardoor maakte deze films mij best bang. Nu ik ouder ben geworden maken deze films mij nog steeds bang, doordat ze verschrikkelijk slecht geschreven zijn. Qua games kwam ik voor het eerst in aanraking met Resident Evil 5. Niet een beste eerste indruk als je het mij vraagt. Niet dat de game barslecht was, maar het deed ook niet echt iets bijzonders. Het zorgde ervoor dat ik geen actieve herinnering had aan de Resident Evil-serie. Totdat ik mij waagde aan de Resident Evil 2 Remake. Toen snapte ik opeens waarom iedereen zo hield van deze serie. Nu heb ik meerdere Resident Evil-games gespeeld en ik kan met zekerheid zeggen dat ik fan ben van de potentie die Capcom kan leveren. Resident Evil is de ultieme mix van gore lichaamshorror, komische personages en gekke eindbazen. Ik ben persoonlijk blij dat ik op dit moment ben ingestapt, want er staan zo veel te gekke dingen te wachten op het gebied van Resident Evil. Daarom kan ik ook niet wachten om binnenkort aan de slag te gaan met Resident Evil Village.

Dionne heeft weinig ervaring met de Resident Evil-serie

Deze Rondvraag is denk ik wel de makkelijkste die ik ooit mocht beantwoorden. Het antwoord is namelijk: geen ervaring. Ja, ik heb de Resident Evil-games nooit gespeeld. Het is niet zo dat ik de games niet leuk vind of iets dergelijks, maar het heeft me nooit zo kunnen boeien om één van de games (of zelfs meerdere) in de Resident Evil-serie op te pakken. Misschien als het ooit gratis is in de Epic Games Store, maar voor nu ben ik niet bereid om er geld en tijd in te stoppen. Voordat je denkt dat ik een cultuurbarbaar ben: ik heb wél meerdere Resident Evil films gezien. En aan het woordje meerdere te zien, vind ik de filmserie echt heel top! Een scène die mij vooral is bijgebleven komt uit Resident Evil: Apocalypse (spoiler alert) en gaat over wanneer Alice in een stortkoker naar beneden valt om te ontsnappen van Nemesis. Haar ringvinger blijft dan haken en breekt helemaal naar achteren toe. Het was zo shockerend toen ik dat zag op ongeveer tienjarige leeftijd (maar wel heel tof), dat de Resident Evil films gelijk op het lijstje kwamen van tofste films die ik ooit heb gezien.

Wat zijn jouw ervaringen met de Resident Evil-serie? Ben je al jaren een fan of heb je nog nooit een Resident Evil-game gespeeld? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?