De Rondvraag: Welk gaminglevel ademt sfeer?

Wij gamers zijn echte sfeersponzen. We zuigen die zooi op, verwerken het en dragen het vervolgens altijd met ons mee. Hoe fijn is het dan ook wanneer een game tot in de puntjes is verzorgd? Dat de omgeving waarin je je begeeft, bruist van het leven. Dat de kleinste pixel of polygoon overstroomt van de liefde en aandacht. Daar zijn wij gek op. Jij ook? Mooi! Onze redactie geeft een paar uitstekende voorbeelden, maar wellicht heb jij een veel beter voorbeeld!

Kees verliest zichzelf in het Greatwood van Fable: The Lost Chapters

Wanneer ik denk aan sfeervol, dan kom ik direct uit bij de Fable-serie en dan met name het eerste deel. De soundtrack van deze game is zo heerlijk sprookjesachtig en sfeervol, met natuurlijk als hoogtepunt de main-theme gecomponeerd door Danny Elfman. De overige themes zijn van de hand van Russell Shaw en hij heeft hiervoor geweldig werk afgeleverd. Zijn themes zorgen stuk voor stuk voor enorm veel sfeer in de gebieden van Fable: The Lost Chapters. Mijn lievelingstheme blijft toch wel die van het Greatwood-bos. Ondanks dat de gebieden van Fable lineair zijn, geeft deze theme het gevoel dat je in een enorm bos loopt en dat achter elke boom of rots zich een bandiet of kwaadaardig wezen schuilhoud. Het is even sprookjesachtig als naargeestig en zorgde er destijds voor dat ik mijzelf helemaal in Fable: The Lost Chapters verloor.

Timo neemt een duik in Super Mario 64: Dire Dire Docks

Als er één themesong blijft hangen waarvan ik het ook nog eens ontzettend goed vind passen bij het level, dan is het wel Dire Dire Docks uit Super Mario 64. Het rustige liedje past perfect. Het heeft een rustige toon dankzij de piano en wordt niet veel later iets ritmischer. Het betreft een waterlevel, inclusief onderwaterstad. Je waant je haast in een ondergelopen Griekse stad die dankzij een overstroming in de vergetelheid is geraakt. Het is een beetje een idyllische setting, en dit liedje laat wat mij betreft de kunsten van Koji Kondo perfect horen. Laat ik maar in plaats van tekst, de muziek spreken.

Delano droomt van het iconische Lido in Habbo Hotel

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dit een moeilijke vraag vond. Er zijn mij namelijk zoveel sfeervolle levels en gebieden bijgebleven. Wees alsjeblieft niet boos op me, want het antwoord dat ik ga geven is misschien niet helemaal wat je zou verwachten. Maar als ik een sfeervolle plek in een game mag uitkiezen, dan kies ik toch wel voor de Habbo Lido. HABBO!?.. Delano, serieus.. Kon je nou met niks beters komen? Nou misschien wel, maar het iconische zwembad in het virtuele hotel had gewoon ontzettend veel sfeer. Het was bij uitstek de plek waar je moest wezen als je na een lange schooldag achter je computer neerplofte. Nouja oke, dat gelde voornamelijk voor mijn generatie. Een aantal jaar geleden besloot Sulake de iconische Lido te renoveren, waardoor de plek haar glans heeft verloren. Ontzettend jammer wel! Maar ik zal mijn gewaagde salto’s van de duikplank en het juichende publiek op de achtergrond nooit vergeten.

onbekend

Alex met Bramble Blast uit Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest

Bij de vraag wat ik echt sfeer in gaming vind uitstralen, popte direct twee games in op, maar wel met drie verschillende levels waar ik uit moest kiezen. Aan mijn kopje te lezen ben ik voor het level Bramble Blast gegaan uit Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest. Het level met op de achtergrond de theme Stickerbrush Symphony is een hele bijzondere combinatie die ik zelden heb mogen ervaren in een game. Ik had laatst een ontzettend toffe fanmade HD-remake van dit level gezien, welke ik hieronder heb toegevoegd. Het tweede level is Squawks’ Shaft uit dezelfde game en mijn voorkeur gaat uit naar El Shaddai in zijn totaliteit. Die game was qua gamelay niet bepaald uniek, maar de sfeer en alles in die game had iets magisch in zich.

Zie je? Sfeer! Waar gaat jouw sfeerverlichting van branden? Laat het weten in onderstaande comments!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?