De Rondvraag: Welk kerst-evenement in een game vind jij het leukst?

Geplaatst:
Aangepast: 16 december 2020 17:57

Het is elk jaar weer hetzelfde feest, maar toch kijken de meeste mensen uit naar de kerst. Zeker dit jaar, want deze kerst is bijzonder vanwege de wereldwijde crisis waardoor we allemaal op een aangepaste manier onze familie moeten bezoeken. Ook moeten we op een andere manier shoppen om iedereen van een cadeau te voorzien. Gelukkig hebben veel ontwikkelaars ook iets met kerst en cadeaus. Hiervoor ontwikkelen ze speciale evenementen die wij in onze favoriete games kunnen spelen. Zo kun je in Fortnite vast iemand afknallen in een kerstmanpak of iets dergelijks en kun je in veel games andere beloningen of cadeautjes vinden. Daarom vroegen wij aan de redactieleden welk kerst-evenement in een game zij het leukst vinden.

Claudia geniet van de cadeaus in World of Warcraft – Feast of Winter Veil

Noem mij de Grinch, want als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel Kerstmis. Er valt voor mij op deze veel te commerciële feestdag vrij weinig te vieren, dus ik laat die verplichte gourmet-avond met familieleden die ik nog nooit eerder heb gezien het liefste gewoon aan me voorbijgaan. En dan heb ik het nog niet eens over die belachelijke traditie om zo’n foeilelijke boom met van die achterlijke gekleurde lampjes in je woonkamer neer te plempen. Mij niet gezien, hoor. Waar Kerstmis in mijn ogen dan wel weer goed voor is, is het feit dat zo’n beetje elke game tegenwoordig een kerst-evenement heeft waar je allerlei speciale gratis items kunt scoren. Zo kun je in World of Warcraft al zestien jaar lang het Feast of Winter Veil-evenement beleven. Tijdens dit evenement kun je elkaar met sneeuwballen bekogelen, cadeautjes verzamelen, de meest gruwelijke bosses in hun mooiste kerst-outfit zien, je Garrison versieren met kerstlampjes/slingers en zelfs een mooie elf of orc kussen onder de maretak. Wat wil een mens nog meer?

onbekend

Dionne wordt blij van Winter Wonderland in Overwatch

Ik word elk jaar weer erg blij van het kerst-evenement Winter Wonderland in Overwatch. Van sneeuwbalgevechten tot nieuwe skins, het is elk jaar weer top gedaan door Blizzard Entertainment. Overwatch wordt tijdens Winter Wonderland helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer, met passende achtergrondmuziek en lootboxes die zijn omgetoverd tot kerstcadeaus. Natuurlijk kan enorm veel sneeuw niet ontbreken en zijn de nodige kerstdecoraties niet te vergeten. Dit jaar hoop ik dat ik de pinguïn-skin van Mei kan krijgen. Deze skin is namelijk echt te schattig en past perfect bij Mei’s karakter.

onbekend

Bram kiest twee keer ijs met Monster Hunter World: Iceborne

Winterse games met een kerstthema klinkt wellicht als dubbelop. Het is alsof je wat ijsklontjes in de Noordzee gooit tijdens de nieuwjaarsduik. Monster Hunter World: Iceborne is een gigantische uitbreiding voor de populaire RPG, met een ijskoud thema. Hoe kun je het nog mooier maken? Door ook nog eens kerst te gaan vieren in deze bibberende wereld. Het is niet alleen een geschikt thema, omdat de sneeuw er toch al ligt, maar ook omdat de Monster Hunter-games het beste te spelen zijn met je vrienden. Samen lekker door de sneeuw heen denderen, om zo een nietsvermoedende Barioth op zijn gezicht te rammen met een overdreven grote hamer. Als dat je niet in de kerstsfeer krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

onbekend

Eilish komt in de kerststemming met Guild Wars 2

Pff, dat is een goeie. Dat zijn er zo veel. Maar ik ben altijd wel erg fan geweest van het kerstevenement van Guild Wars 2. Of ja, in de game heet het eigenlijk Wintersday. Het is een goede troost voor het feit dat het Halloween evenement niet zo lang duurt. Het sluit er ook goed op aan, al is de sfeer een stuk gezelliger gemaakt dan tijdens het Halloween evenement. Beide events hebben een geheel eigen vibe die tegelijkertijd ook gewoon voor gezelligheid zorgen. Je kunt een hoop unieke items vinden tijdens het Wintersday evenement. En nog belangrijker: je kunt met sneeuwballen gooien. Het evenement is toevallig gisteren begonnen en loopt door tot 5 januari, dus dan heb je ook meteen een leuke bezigheid in de kerstvakantie. Vooral nu er verder bagger weinig te doen valt.

onbekend

Wat is jouw favoriete kerst-evenement in een game? Laat het ons weten en deel het in de comments. En alvast: prettige feestdagen.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord