De Rondvraag: Welk kerstcadeau zag jij niet aankomen?

We kennen het filmpje allemaal wel. Nintendo Sixtyfooooooooo! Een kleine knaap die zo in zijn hum is omdat de kerstman hem gaf wat hij altijd al wilde hebben. Ook wij zijn die kleine knaapjes geweest. Hoe vaak heb jij wel niet in je Transformers-pyjama rond lopen stuiteren rondom de boom dankzij dat ene cadeautje? Soms heb je gewoon van die cadeautjes die je echt niet zag aankomen. Van die cadeau's waarvan je weet dat iemand speciaal aan jou heeft gedacht en dit de meest zalige kerst ooit voor jou wou maken. Daarom deze ode aan die mensen. Wij gaan terug down memory lane en vroegen: Welk cadeau zag jij echt niet aankomen?

Rudy met de PlayStation 4 Pro

Soms moet je jezelf verwennen. Al jaren stond mijn oude PlayStation 4 day one edition te brommen op het kastje. Tot grote ergernis van mijn vriendin, want dat ding zoog vrijwel alle zuurstof uit de kamer waardoor wij het moesten doen met de restjes. Toen Gamemania afgelopen maand die uitstekende inruilactie had, zag ik mijn kans schoon. Ik introduceerde het idee ietwat onverschillig om vervolgens al mijn charmes in de strijd te gooien, maar ook zij had mijn achterliggende meesterplan door. Na een dikke televisie, nieuwe bank en kast met gamingaccesoires, mocht ik met goedkeuring op zak dan toch dat verlossende telefoontje plegen, niet wetende dat ze dat allang gedaan had. Kijk mensen, dat is nou echte liefde.

onbekend

Timo met Donkey Kong 64

Mijn grootste verrassing als kerstcadeau was wel Donkey Kong 64. De dikke aap had eindelijk zijn langverwachte entree gemaakt op de Nintendo 64 en destijds was men er lyrisch over. In retrospectief was het niet zo goed als Banjo Kazooie, maar dat mocht de pret niet drukken. Integendeel, het was juist de terugkeer naar die gekke eigenwijze apen in de kleurrijke werelden waar ik in eerste instantie op de SNES zo verliefd was geworden. Nee, niet iedere aap kon mij bekoren. Sterker nog, eigenlijk waren het name Dixie en Kiddy die naar mijn mening echt ontbraken. We moesten genoegen nemen met Lanky, Tiny en Chunky. Alleen kon het mij niets schelen. De expansion pack had ik al, dus ik kon mooi die andere voor een leuk bedrag verkopen (spel en geld voor kerst, wie had dat gedacht) en vrijwel iedere avond gedurende de winter zat ik aan mijn televisie geplakt om King K. Rool zijn kont te schoppen. De gameplay was prima en er was (te) veel te doen om je uren zoet te houden. Nee, op dat moment was er geen beter kerstcadeau voor mij te bedenken. Oh ja, met als bonus de DK-Rap!

Peter met Fallout 3 GOTY Edition

Eenmaal wat ouder geworden verliet ik met mijn ouders het Sinterklaasfeest en besloot ik om met kerst mijn ouders te verwennen met leuke cadeautjes onder de dennenboom. Zij wilden mij ook wat geven, dus ik gaf Fallout 3 op. Deze lag in de budgetbak, met als tweede keuze de losse expansions die ook een budgetprijs waren toebedeeld. Maar vaak vissen mijn ouders achter het net door heel laat te gaan shoppen. Ik was druk bezig met mijn collectie te verrijken, dus gooide een hele lading budgettitels nog op het lijstje zodat ze niet lang hoefden te zoeken om er eentje te vinden. Echter kreeg tot mijn grote verbazing alle games die ik had opgeschreven! Ze hadden echter nog een game-vormig cadeautje liggen voor mij. Het werd mij vol onzekerheid en twijfel overhandigd. "Als het niet goed is, dan kun je deze ruilen, want we vonden nergens wat je vroeg". Ik pakte het cadeautje uit en wat zat er in? Fallout 3 de Game of the Year Edition! Nou, dat was dus wel goed. Sowieso gaat het met kerst om het samenzijn, niet om de cadeaus. De tweede kerstdag werd door mij echter heerlijk eenzaam beleefd in de wastelands van Washington.

Jup, dat zijn inderdaad prima presentjes. Zie je, de kerstman heeft het ook weleens bij het juiste eind! Wat heb jij dit jaar gekregen?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?