De Rondvraag: Welk YouTube kanaal is het kijken waard?

YouTube, iedereen checkt het weleens. De een kijkt er meer naar dan de ander, maar dat het een populair platform is kan je wel met zekerheid stellen. Echter staat er meer dan genoeg prut op en is het lastig om het kaf van het koren te scheiden. Daarom helpen wij je graag een beetje op weg. Wat is nou de crème de la crème op YouTube? Welke kanalen zijn dermate interessant dat je ze gewoon wel een keer moet checken? Welk YouTube-kanaal is het proberen waard? Dat is de rondvraag van deze week. Oja, het YouTube-kanaal van Gameliner is uitgesloten. Maar daar ben je al op geabonneerd, toch?

Timo loert graag naar Digital Foundry

Mijn favoriete Youtube-gamingkanaal is Digital Foundry waarvan bovendien DF Retro mij het meeste aanspreekt. Digital Foundry is voor wat wij doen best handig. Het geeft je inzage in de techniek die gebruikt wordt in games, zowel vanuit prestatie-oogpunt maar ook gericht op de technieken zelf. Ik leer er zeer veel van om te zien welke techniek er nou in de praktijk wordt gebruikt, maar bovenal hoe het eruit ziet. Hoe verhouden de games zich op verschillende platformen, zijn er verschillen in besturing en ga zo maar door. Maar het tofste vind ik DF Retro. Hier passeren oudere games de revue en nemen ze de gehele ontwikkeling van die games onder de loep. Tevens gaan ze in op de technieken, gameplay, verhaal van zowel de uitgever als ontwikkeling. Het is gewoon mega interessant om te horen wat het verhaal van een game is en in welk perspectief het vandaag de dag komt te staan.

Peter loves MetalJesusRocks

Een fervente YouTube-volgeling ben ik niet, maar één van de personen die ik wel volg is MetalJesusRocks. Afgezien van het feit dat hij erg van metal houdt, net als ik, is het vooral een ontzettend aardige gast die ontzettend veel passie heeft voor games. Geregeld nodigt hij andere YouTubers en gamevrienden uit, met wie hij vooral hidden gems en retrogames bespreekt. Daarnaast reviewt hij ook tegenwoordig steeds meer nieuwe consoles en randapparatuur die gericht zijn op het spelen van oude games. Allemaal spekkie naar mijn gamersbekkie, gebracht door een zeer sympathiek persoon. Wat ik vooral ook heel erg fijn vindt aan MetalJesus is het feit dat hij niet allemaal lucht loopt te lullen maar vrij to-the-point blijft... Iets dat zeldzaam is voor een Amerikaanse YouTuber.

Patrick Lamers kijkt graag naar ryukahr

Ik ben allesbehalve een fervent YouTube-kijker en ik volg dan ook maar weinig mensen op het populaire videoplatform. Toch zijn er in de loop der tijd best wat kanalen geweest waar ik zo nu en dan wel naar keek. Vooral easter eggs, trophy/achievement video’s en speedruns hebben hierbij mijn interesse, afgezien van de trailers dan. Toch is het kanaal dat ik het meest volg er niet eentje die echt in dat rijtje thuishoort. Dat is namelijk het kanaal van streamer ryukahr. Laat ik vooropstellen dat ik al snel geïrriteerd raak door streamers. Dit komt vooral omdat de meeste streamers zo ongelofelijk overdreven reageren, dat het gewoon gemaakt is. Tot op heden ben ik er slechts één tegengekomen die dat op geheel eigen wijze aanpakt en mij daardoor wél aanspreekt; ryukahr. Hij speelt en streamt voornamelijk Super Mario Maker, maar wijkt daar ook weleens vanaf met games zoals Celeste, Tetris 99 of Dark Souls. Tijdens zijn video’s praat hij rustig, maar heeft hij wel een gezonde dosis aan humor om de kijker te vermaken. Bovendien is hij ook goed in wat hij doet en gaat hij graag uitdagingen aan, bijvoorbeeld door het spelen van moeilijke retro games. Het is een zeldzaamheid, maar voor hem zet ik graag mijn notificaties aan.

Claudia kijkt alles zolang het maar uniek is

Een paar jaar geleden kon ik voornamelijk erg genieten van pro-gamers die competitieve online games speelden die ik destijds ook speelde. Zo keek ik toentertijd op Twitch veel naar Thijs en Amaz (Hearthstone), Grubby (Heroes of the Storm en Warcraft 3), MegaM0gwai en Swimstrim (Gwent). Tegenwoordig ben ik zelf veel meer een casual gamer en volg ik voornamelijk kanalen die unieke en luchtige content maken met een beetje humor erin. Zo vind ik Dangerouslyfunny erg vermakelijk, die gekke dingen doet in Stardew Valley terwijl hij dit met een heerlijk monotone stem vertelt waardoor alles nog grappiger wordt. Het kanaal van Pimpnite volg ik ook graag. Hij maakt video’s van Pokémon battles waarin hij elke keer een team in een ander thema gebruikt. Ook bekijk ik de laatste tijd het kanaal van Barny veel. Zijn video’s waarin hij een CPU-toernooi van Mii fighters in Super Smash Bros. Ultimate organiseert, vind ik erg leuk. Hij maakt dan Mii fighters in een bepaald thema, zoals Spongebob of Undertale-personages. Deze laat hij dan tegen elkaar vechten in een toernooi en voorziet het van hilarisch sportwedstrijd commentaar.

Rudy kijkt naar wat hij zelf niet kan met The Completionist

Het kanaal van Gameliner staat natuurlijk op nummer één, maar we moeten natuurlijk onpartijdig blijven. Daarom kies ik voor wat heel anders. Ik kies voor informatie en pure entertainment. Jirard "The Completionist" Khalil is wellicht niet de allerbeste gamer, maar hij heeft wel doorzettingsvermogen. Deze man doet precies datgene waar ik het geduld niet voor heb. Hij speelt namelijk games voor de volle honderd procent uit. Niet binnen een paar maanden, maar gewoon binnen een week of twee. In de video's gaat hij diep in op de materie en vertelt hij in geuren en kleuren over zijn struggles naar de honderd procent. Wat staat je te wachten aan het einde van de rit? Is het een dikke domper, vette extra's of gewoon pure voldoening? Giet daar een de nodige grapjes, returning gags en interviews bij op en je hebt een lekker format. Hij heeft nog wat meer kanalen op zijn naam staan, maar The Completionist is verreweg het best.

Wat is jouw favoriete kanaal? Laat het weten in de reacties, dan hebben wij ook weer wat te kijken! Oja, had je het YouTube-kanaal van Gameliner al op de notificatielijst staan? Doe dat nou gewoon even, dan ben je in ieder geval altijd up-to-date van de laatste reviews en artikelen!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?