De Rondvraag: Welke console ligt onbedoeld stof te happen?

Vorige week hadden we het over games die stof lagen te happen. Deze week gaan we het hebben over de consoles die dezelfde behandeling hebben gekregen. Zo heb je vast ook nog je eerste console ergens staan of ben je het bestaan van de oude generatie meteen vergeten, toen je je nieuwe console voor het eerst op je tv aansloot. Persoonlijk vind ik het leuk om weer eens een oude console op te starten; al doe ik dit steeds minder vanwege de remasters en remakes die dit overbodig maken. Daarom hoop ik dat de nieuwe PlayStation werkelijk backward compatible is, want dan start je waarschijnlijk eerder een oude game op. We wachten het af. Nu maar eens kijken welke console de redactieleden bijna niet meer kunnen terugvinden door de laag stof.

10cm stof op de GameCube van Delano

Mijn eerste thuisconsole van Nintendo was niet de NES, SNES of de Nintendo 64. Nee, het was de GameCube! In tegenstelling tot de GameCubes van mijn vrienden was de mijne niet iconisch paars, maar zilver. De games die ik destijds grijs speelde op het apparaat waren Super Mario Strikers en Super Smash Bros. Melee. De kubusachtige pretmachine ligt inmiddels al jaren opgeborgen in de kast en heeft nu zo’n zeven jaar al niet meer aangestaan. Tja, wat moet je er nog mee. Persoonlijk ben ik niet zo van de oude games herleven. Wat ik me ondertussen wel afvraag: zou ie het nog doen?

onbekend

Claudia heeft de SNES-mini niet meer nodig

Als pc-gamer probeer ik al mijn consoles evenveel liefde te geven, maar dat is toch moeilijker dan het lijkt. Mijn Nintendo Switch draait momenteel overuren vanwege Animal Crossing: New Horizons, maar dat zal na een tijdje ook wel weer minder worden. De console die echter echt stof ligt te happen, is de Nintendo Classic Mini: SNES. Deze is welgeteld één keer aan geweest en daarna nooit meer. De games die erop staan, zijn gewoon niet heel interessant en sinds SNES-games ook beschikbaar zijn via Nintendo Switch Online lijkt de console behoorlijk redundant. Ach, hij staat in ieder geval wel leuk op mijn tv-meubel.

onbekend

Rudy's PSP was al niets meer waard bij de unboxing

Mijn kast staat vol met consoles. Veel daarvan gebruik ik vandaag de dag nog. Even een potje TMNT op de Super Nintendo, Guitar Hero op de Xbox 360 of Smash op de N64 is voor mij niet ongebruikelijk. De PSP ligt echter al sinds de unboxing stof te happen. De lader was ik vrijwel direct kwijt en ook de games kan ik niet vinden. Logisch, want zoveel games waren er nou ook weer niet. De potentie was immens en ik dacht zelfs even dat de handheld van Sony de Nintendo handhelds van de troon kon stoten. Niets is minder waar. Hoewel de PSP Go, Vita of whatever dat onding voor naam heeft gekregen, was dit gewoon een grote en vooral onwijs dure flop. Al mijn zuurverdiende centjes het raam uit. Ach, soms heb je er wat stinkers tussen zitten.

onbekend

Bram wil vaker zijn GameCube uit de kast halen

Sinds ik de Xbox One X heb aangeschaft, is er nog maar weinig tijd voor retrogames. Ja, GameCube games zijn voor mij retro. Mijn fijnste herinneringen op gamegebied, komen ook voort uit de vierkante console van Nintendo. Mario Smash Football, Mario Party, Pokémon Colosseum, de lijst gaat maar door. Nintendo kon die tijd ook nog eens mee met power, de GameCube runde die oude games heerlijk. De controller vind ik persoonlijk niet geweldig meer, maar wordt nog steeds dagelijks gebruikt door vele Super Smash Bros. Spelers. Yup, zodra ik een adapter heb, ga ik toch die heerlijke console weer aansluiten. En als de crisis voorbij is, misschien weer wat mensen laten huilen met Mario Party.

onbekend

Welke console heb jij ook nog ergens liggen en wat is de reden? Laat het ons weten in de comments.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?