De Rondvraag: Welke franchise moet Electronic Arts terugbrengen?

Electronic Arts Inc. is een Amerikaanse game ontwikkelaar en uitgever die door voormalige Apple-medewerker Trip Hawkins is opgericht. In de loop der jaren hebben ze aardig wat games ontwikkeld en uitgegeven. Zo zijn ze verantwoordelijk voor Battlefield, Need for Speed, The Sims, Medal of Honor, Command & Conquer, Dead Space, Mass Effect, Dragon Age, Army of Two, Apex Legends en Star Wars. Daarnaast verzorgen ze ook de EA Sports games zoals FIFA, Madden NFL, NBA Live, NHL en EA Sports UFC. EA heeft als ontwikkelaar en uitgever een controversiële reputatie opgebouwd door beslissingen uit het verleden. In 2004 werd EA aangesproken op de behandeling van het personeel. Ze moesten overwerken om een deadline te halen, maar werden hier niet voor betaald (Crunch Time). Ook zijn er klachten over de kwaliteit van de games of het ontbreken van innovatieve ideeën waardoor sommige games wel heel erg op hun voorganger lijken (EA sports). Daarnaast had EA het geweldige idee om Loot Boxes in hun games te introduceren om zogenaamd de game-ervaring te vergroten, maar ze eigenlijk alleen maar op je geld uit waren. Ondanks alle controverses is de ontwikkelaar en uitgever een grote speler en daarom vroeg ik aan de redactieleden: welke franchise moet Electronic Arts terugbrengen?

Evelien wil steden bouwen

Electronic Arts heeft één van mijn favoriete franchises in handen, De Sims. De Sims 4 is één van mijn meest gespeelde games, maar daar begon het natuurlijk niet mee. De Sims is onstaan uit de citybuilder SimCity. En laat het citybuilder genre nou ook één van mijn favorieten zijn. Ik zou daarom graag zien dat Electronic Arts met een nieuwe SimCity game zou komen. Het is al bijna tien jaar geleden dat de laatste game in de franchise uit kwam. De laatste ‘echte’ SimCity (lees: die niet op Facebook of de Nindendo DS uitkwam) daarvoor komt zelfs uit 2003! Als we er dus van uit gaan dat elke tien jaar een SimCity uitkomt, dan zie ik een nieuwe SimCity volgend jaar uitkomen. Dat is misschien iets te hoopvol gedacht, maar ik hoop wel dat Electronic Arts deze franchise een keer terugbrengt. Er is zoveel meer mogelijk in dit genre, kijk maar naar een game als Cities:Skylines. Ik zou graag een moderne variant van deze klassieker zien. Ik denk dat er veel mogelijk is.

Simcity

Jolien wil graag Spore terugzien

Om eerlijk te zijn speel ik naast De Sims eigenlijk geen andere EA franchises. Toch ken ik een andere game van EA die ik graag terug wil zien. Dat is namelijk Spore en laat die game toevallig ook uit de hand van Will Wright, de bedenker van De Sims, komen. Spore is een chaotische avonturen game waar je een alien-soort creëert en die moet zien te ontwikkelen door verschillende tijdperken. Je krijgt alle vrijheid om te bepalen hoe je aliens eruitzien en wat hun krachten en zwaktes zijn. Vandaag de dag wordt er nog superveel content over deze game gemaakt. Het blijft ook een grappige game die vandaag de dag nog steeds leuk is om mee te spelen. Misschien is een remaster, remake of zelfs een tweede game geen slecht idee voor EA?

Spore

Anita wil Lord of The Rings terug

Bij deze vraag kan ik eigenlijk twee antwoorden verzinnen. EA is namelijk de uitgever geweest voor zowel de Harry Potter games als alle Lord of the Rings games. Beide heb ik vroeger kapot gespeeld op de GameCube, maar een remake is nooit gekomen. Bij Lord of the Rings heeft EA al heel lang de rechten niet meer dus de kans dat die franchise terugkomt, is ontzettend klein. Toch zou ik ontzettend graag een remake van deze games willen zien of in ieder geval de mogelijkheid om de games weer te spelen. De pc strategie games: Battle of Middle Earth I en II zijn lastig te spelen op de hedendaagse computers en je kunt ze niet eens meer officieel digitaal kopen. Wat ontzettend jammer is, want dat waren echt leuke games waar ik veel tijd in heb gestoken. De andere games wil ik ook weer terugzien, maar die zijn gebaseerd op de film waardoor de kans nog kleiner is dat ze ooit weer beschikbaar zijn. Gelukkig kan ik die nog spelen door de GameCube aan te slingeren. Nieuwe games in de Lord of the Rings-franchise zou ook tof zijn in plaats van de toch wat slappere aftreksels die we hebben gekregen of die eraan komen. En dan alsjeblieft geen games voor de telefoon.

Lord of the Rings battle of Middle earth

Eilish wil een nieuwe Medal of Honor

Er is voor mij niet echt een specifieke franchise die EA terug zou moeten brengen. De enige franchise van EA die ik echt veel gespeeld heb en soms nog steeds speel, is de Sims en die is nog steeds erg actief. Als ik ga kijken naar franchises die ik niet per se veel gespeeld heb zelf, maar waar ik wel goede dingen over heb gehoord, zou ik zeggen dat ze Medal of Honor wel terug mogen brengen. De game was een stuk realistischer dan andere oorlogsgames in die tijd en had echt een emotionele kant. Dat zou ook wel eens de reden kunnen zijn dat hij uiteindelijk minder goed werd ontvangen, maar ik vind het juist een belangrijke kant om ook te belichten in games over oorlogen. Deze franchise zouden ze van mij dus zeker terug mogen brengen.

Medal of Honor

Welke franchise moet Electronic Arts volgens jou terugbrengen? Of ben je na alle controverses wel klaar met EA? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?