Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

De Rondvraag: Welke franchise moet Ubisoft terugbrengen?

Ubisoft Entertainment (voorheen Ubi Soft) is een Franse gameontwikkelaar en uitgever met twintig vestigingen in zestien landen. Het bedrijf werd in 1986 door de gebroeders Guillemot opgericht. Yves Guillemot ging zaken doen met Electronic Arts, Sierra On-Line en MicroProse om hun games in Frankrijk te distribueren. In de jaren ’90 werd dit uitgebreid naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn ze een grote speler en waarschijnlijk het meest bekend van de Assassin’s Creed-serie. Daarnaast ze zijn ook bekend van Far Cry, For Honor, Just Dance, Prince of Persia, Rabbids, Rayman, Tom Clancy's en Watch Dogs. Toch worden niet voor alle franchises nog games uitgebracht. Ik vroeg daarom aan de redactieleden welke franchise Ubisoft moet terugbrengen?

Nils wil jammen met Rayman

Luister Ubisoft, ik heb een geweldig idee voor een nieuwe Rayman-game. Hoe leuk zou het zijn als jullie de man zonder ledematen niet alleen weer eens een nieuwe game geven, maar dat doen in de vorm van een avontuur dat voortborduurt op één van de beste elementen van zijn laatste game? Jullie kennen die muzieklevels nog wel die jullie in Rayman Legends hebben gepropt, toch? Ja, je weet wel, die levels waarin je springt, rent en Lums verzamelt op de muziek van hits als Black Betty en Eye of the Tiger? Wat nou als jullie daar een volledige game van maken? Meer levels, meer muziek en meer Rayman; dat klinkt als de perfecte combinatie, toch? Ja, dat dacht ik ook. Kom maar door met die handel!

Rayman3

Bram wil zijn jeugdheld Rayman terug

Een aantal dagen geleden sprak ik met een maatje over de games die onze jeugd geschapen hebben. Ik kwam tot de conclusie dat twee genres voornamelijk gespeeld werden door kleine Bram: partygames en 3D-platformers. De eerste game die ik ooit heb opgestart, behoort nog steeds tot één van mijn favoriete 3D-platformers. Ik heb het over Rayman 3. Ja, ik zeur al een aantal jaar voor een nieuw hoofdstuk in deze franchise. Ubisoft heeft al een tijdje niks gedaan met onze ledemaatloze vriend. Hoewel ik de 2D-games, Rayman Origins en Legends, uitstekend vond, heb ik vooral de behoefte om terug te keren naar de 3D-stijl. De moderne technieken hebben ons getoond dat 3D-platformers nog steeds zo ontzettend goed kunnen zijn. Denk hierbij aan Psychonauts 2, Bowser’s Fury en andere titels. De fantasierijke wereld van Rayman 3 in een modern 3D-jasje? Sign me up!

Rayman3

Evelien wil meer schattigheid in de wereld

Als je mij deze vraag een tijdje terug had gesteld, was mijn antwoord heel simpel geweest: The Settlers. Maar aangezien die al terug is, of nou ja, onderweg is, moet ik een andere keuze maken. Een snelle zoektocht op Google leidt mij naar Petz. In deze game adopteer je een Dogz of Catz. Je mag zelf kiezen welke Breedz en geslacht je nieuwe huisdier is. En nee, ik maak geen tikfouten, dit zijn de officiële namen uit de game. Het opvoeden van dieren maakt mij van jongs af aan al gelukkig en games als Mijn Dierenpraktijk of Mijn Paardenstal waren dan ook grote favorieten. Ik zou deze franchise graag terug zien komen, gewoon voor een stukje schattige ontspanning. Wie wil er nu geen schattige kitten op z’n scherm? De laatste game uit deze serie komt uit 2014 op de Nintendo 3DS, maar de eerste game verscheen al in 1995. Hoog tijd voor een comeback dus! Je wordt hier toch gelukkig van?

Petz

Anita wil dat Ubisoft Rayman terugbrengt voor de fans

Ik heb het geluk dat mijn favoriete franchises van Ubisoft nog steeds in leven zijn. Daarnaast is de nieuwe The Settlers nog steeds in ontwikkeling dus ook die komt er nog aan. Mijn eerste instinct was dan ook om Prince of Persia te benoemen. Met de hedendaagse technologie zou een nieuwe game in die serie fantastisch zijn, maar remakes van de oude games zijn ook welkom. Als de ontwikkeling wat spoediger verloopt, komt die wens binnen enkele jaren uit. Een nieuwe game zal niet zo snel komen, gezien die franchise eigenlijk is veranderd in Assassin’s Creed. Er is echter een franchise die de afgelopen jaren geen liefde van Ubisoft heeft ontvangen. Het lijkt er zelfs op dat de franchise nu ergens op een begraafplaats ligt begraven. Ik heb het natuurlijk over Rayman. De Rabbids komen wel regelmatig terug, maar Rayman heeft al een tijdje geen game meer gekregen. Terwijl platform games toch aardig geliefd zijn en de fans er ook al jaren om vragen. Hoogste tijd dus dat Ubisoft de franchise weer nieuw leven inblaast.

Rayman Legends rondvraag

Denk jij ook dat Rayman moet terugkomen of zou je een andere franchise van Ubisoft terug willen zien? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?