De Rondvraag: Welke game bezit je meer dan één keer?

De verzameling van games blijft groeien. Soms is de verzamelwoede zo groot dat je de geliefde game voor de tweede of derde keer aanschaft. Zo heb je hem al op de PlayStation 4, maar wil je hem ook onderweg kunnen spelen dus haal je hem voor de Nintendo Switch. Tja, en dan is hij ook in de aanbieding voor de Xbox. Het is eigenlijk wel een vette game dus trek je je portemonnee nogmaals en dan ben je driemaal de trotse eigenaar van dezelfde game. En tegenwoordig bestaat de trend om een remaster of remake van een game te maken, waardoor je soms de game vier of vijf keer in je bibliotheek hebt. De redactie heeft ook last van dit probleem en deelt hun meest aangeschafde game.

Patrick trekt graag een zwarte cape aan

Er zijn maar weinig games die ik dubbel heb. Ik vind het namelijk bijna altijd zonde van mijn tijd om een game te spelen die ik al eens door heb gespeeld. Datzelfde geldt bij mij voor films en boeken. Ik kijk of lees dingen meestal maar één keer. Als ik al weet wat er komen gaat, dan is de lol er voor mij wel af. Toch zijn er enkele games die mij over weten te halen om het nog een keer te spelen. Deze zijn echter wel op één hand te tellen. Eén ervan is bijvoorbeeld BioShock, maar de games die ik sowieso dubbel in huis moest hebben, zijn de Batman Arkham-games. Buiten dat ik door die games fan ben geworden van Batman, spelen ze ook gewoon heerlijk weg en is het absoluut geen straf ze zo nu en dan opnieuw te spelen. Daarover gesproken, ik ga zo weer even mijn zwarte cape uit de kast pakken en de straten van Gotham weer even vrijwaren van een stelletje lunatics.

onbekend

Claudia krijgt geen genoeg van Final Fantasy

Nou, op deze vraag kan ik wel meerdere games als antwoord noemen. Ik ben namelijk zo iemand die zowel een pc-gamer als een console-gamer is. Dat houdt dus ook in dat ik verschillende games zowel op de console als op de pc heb. In mijn sociale kringen zitten namelijk mensen die enkel een pc of een console hebben. Toen crossplay nog niet echt een ding was, betekende dat voornamelijk dat ik games gewoon lekker twee keer moest aanschaffen, zodat ik met iedereen samen kon spelen. Echter kocht ik ook gewoon games meerdere malen voor mezelf, omdat ik dat gewoon leuk vind. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Final Fantasy-franchise. Deze collectie, waar alle genummerde Final Fantasy-games van III tot en met XV in zitten, heb ik op een blauwe maandag ooit in een Steam Sale voor een prikkie op de kop getikt en in een reeks blauwe maandagen ook allemaal achter elkaar uitgespeeld. Bijna al deze titels had ik daarvoor ook al op de console waarop ze oorspronkelijk waren verschenen en als er een remake of remaster van uit was gekomen, dan had ik die ook al meteen gekocht. Ach, een mens kan nooit genoeg Final Fantasy-games hebben, toch? Gelukkig zijn de games allemaal ontzettend uitgebreid en hebben ze stuk voor stuk een prima replay value. Anders had ik mezelf ook wel voor gek verklaard.

onbekend

Eilish houdt enorm van The Legend of Zelda: Ocarina of Time

De game die ik meer dan één keer bezit is The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Hiervan heb ik de versie op de GameCube, die bij Mario Kart Double Dash zat en de remaster op de 3DS. Ik hoop nog steeds dat hij ook uit gaat komen op de Switch, want een derde exemplaar van deze game kan zeker geen kwaad. De 3DS-versie was meer een noodzakelijkheid, aangezien we de GameCube-versie letterlijk kapot hebben gespeeld. No kidding, er zit een scheur in de disk. Hij doet het nog wel, maar we willen geen onnodige risico’s nemen met onze meest kostbare game. De remaster op de 3DS is een goed alternatief. En nu kan ik de enorme neus van Ganondorf zelfs in betere kwaliteit aanschouwen. Maar toch zal de eerste GameCube game waar ik verslaafd aan raakte altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

onbekend

Anita heeft Assassin’s Creed games dubbel

Er zijn een aantal games die ik dubbel heb, maar dan is dit te danken aan de GOG-client of de uitgevers. Het gebeurt nog wel eens dat een remaster of een Game of the Year Edition wordt weggegeven aan mensen die de game al in het bezit hebben. De games die ik expres dubbel heb gekocht zijn uiteraard gelinkt aan Assassin’s Creed. Het eerste deel heb ik fysiek, maar deze versie werkt dus totaal niet meer. Zo heb ik ook Assassin’s Creed Brotherhood nogmaals gekocht, omdat die game blijkbaar op een ander Uplay-account stond. Een jaar nadat de Ezio Collection uitkwam voor de PlayStation 4, kocht ik de console en kon ik het niet laten om direct de Ezio Collection binnen te halen. Ik ben nogal een verzamelaar wanneer het gaat om Assassin’s Creed. Het is dan ook erg jammer dat Ubisoft de pc-versies alleen nog digitaal uitbrengt. Zelfs bij de Collectors Editions. Hierdoor duurt het niet lang meer of ik heb ook de Assassin’s Creed Chronicles, Assassin’s Creed Origins en Assassin’s Creed Odyssey dubbel. Weliswaar met een PlayStation 4 logo, maar dat staat nog steeds beter in de kast dan een half afgemaakte serie. Ik heb me tot heden nog in weten te houden, maar wanneer er een mooie korting op de games verschijnt, haal ik ze zeker in huis.

onbekend

Herken je dit patroon? Heb je zelf ook een game of meerdere games die je al in je bezit had, maar toch niet kon laten liggen? Deel het met ons in de comments.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?