De Rondvraag: Welke game brengt jou in de feeststemming?

De feestelijke stemming zit er natuurlijk goed in hier op de redactie. Al dagenlang loopt de ene na de andere redacteur lallend over de redactie om ons vijftienjarig bestaan te vieren. Hier en daar wordt er wat alcohol genuttigd, lopen we wat rondjes in de polonaise en zingen we de barsten in de ruiten. Natuurlijk kunnen we het ook niet laten af en toe een party game te spelen, maar daar hebben we nog weleens ruzie over. Niet iedereen wil dezelfde game spelen. Dilemma's. Dit zijn de favoriete games van onze redacteurs om ze in de feeststemming te krijgen.

Anita bouwt niet vaak een feestje

Deze vraag laat mij toch realiseren dat ik totaal geen vrolijke of feestelijke games speel. Bijna alle games die ik in bezit heb zijn donker, gaan over oorlog, plagen, vechten en ga zo maar door. Ik heb dan wel Super Mario Odyssey, maar meer dan een ballon en wat dansende personages komen daar ook niet in voor. De meest feestelijke game die ik me dan kan herinneren is Dragon Quest Builders 2 van het afgelopen jaar. De wereld is niet feestelijk, maar de meeste personages zijn positief over de toekomst. Naast het aanstekelijke deuntje zijn ook de personages super blij met jou. Elke keer wanneer ik wat bouwde stonden ze juichend om me heen en strooide ze met hartjes. Ze worden al helemaal blij wanneer ze mee mogen naar het eiland dat je moet bevolken en vol moet bouwen. Je kunt zelf ballonnen en slingers maken in de game. Dat is toch best feestelijk allemaal?

Timo heeft zijn keuze al klaar voor zijn eigen feest

Voor het vijftienjarig bestaan en aankomende week mijn eigen verjaardag is dit thema ontzettend goed passend. Want de meest feestelijke game die ik ooit heb gespeeld is Jackbox Party. Ja je kunt gaan voor Mario Party, of de Party-modus van Burnout Paradise of het ouderwetse Track and Field wat het altijd goed doet op feestjes gezien het hysterisch geram op de knoppen. Nee, ik kies voor Jackbox Party. Te spelen met je telefoon nog wel! De serie bestaat alweer uit zes(!) delen en elk deel bevat meerdere minigames. Sommige uiteraard beter dan de ander. Maar omdat iedereen in het bezit is van een telefoon en browser, is het voor iedereen te spelen. Zelf ben ik fan van de triviale spellen en tekenspellen (ik weet even niet zo snel hoe ze heten). Maar ooit had een vriend van mij deze geïntroduceerd en sindsdien is deze terecht blijven hangen. Serieuze aanrader!

Eilish denkt gelijk aan haar meest feestelijke game op deze kleine grote planeet

De meest feestelijke game die ik ooit heb gespeeld, dat is een goede vraag. Ik ben niet zo’n feestelijk type. Of ja, niet in mijn game keuzes dan, in het dagelijks leven ben ik super gezellig hoor, vraag maar aan mijn vriend. Nee, doe maar niet trouwens, we hebben net een verhuizing achter de rug. Maar goed, de meest feestelijke game die ik ooit heb gespeeld. Ik zou zeggen dat het Little Big Planet 3 is. Dat is zo’n enorm schattige game. Vooral die levels dat er een haai achter je aan zit en je niet in het water moet vallen. Wat, is dat niet feestelijk dan? Nou vooruit, het meest feestelijke aan de game is het design van de karakters. Het zijn allemaal een soort lappen poppen die je helemaal kunt stylen zoals je maar wilt. Met elk level speel je nieuwe items vrij om jouw karakter mee aan te kleden en dat blijft gewoon super leuk, hoe oud je ook bent. Maar misschien moet je mijn oordeel op dat gebied niet helemaal vertrouwen, aangezien mijn lievelingsfilm nog steeds de kerstfilm van Winnie The Pooh is.

Bram feest graag met Mario en zijn vrienden

Feestelijke game? Dan kan ik maar aan één gameserie denken. Mario Party. De naam verklapt het al, maar mijn god wat is deze serie lachen, gieren en brullen. Ik heb het er al eerder over gehad in mijn Gamecube-artikel ter ere van Gameliner. Ik kan mij nog goed herinneren hoe al die waanzinnige potjes gingen. Van de Nintendo 64 tot de Nintendo Switch, Mario Party is altijd een franchise geweest die voor mij dierbaar is. Er is gewoon niets beters dan met drie maatjes en/of familieleden elkaar compleet een oor aannaaien tijdens een 1 v 3 minigame. Mario Party is een rollercoaster in emoties. Het ene moment ben je aan het lachen, want je wint je vijfde minigame achter elkaar en het andere moment word je ontzettend pissed, omdat iemand het grappig vond om al je sterren te stelen. De hoeveelheid plezier die ik heb beleefd met Mario Party is onvoorstelbaar, het is gewoon één van de mooiste feestjes op aarde.

Zo, onze party animals hebben stuk voor stuk leuke games uitgekozen. Dat moet ik ze toch wel nageven. Welke game brengt jou direct in een feeststemming?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?