De Rondvraag: Welke game ga jij deze zomer kapot spelen?

Geplaatst: 1 juli 2020 17:00

De zomer is begonnen. Eerst even overdreven heet en nu wat natter, maar niet getreurd. Je kunt altijd je favoriete game opstarten of een heel nieuw genre ontdekken. Heb jij al grote plannen voor de vakantie of reken je dit als een verloren jaar en focus je je dit jaar op je beeldscherm. Er zijn genoeg nieuwe werelden te ontdekken en goede games te vinden waar je heel wat uren in kunt stoppen. Ga je voor een enorme (J)RPG, de mensheid redden van zombies of voor een rustige simulatie game. Vergeet alleen niet om ook af en toe naar buiten te gaan voor de vitamine D. De redactieleden hebben ook hun gaming plannen gemaakt voor deze zomer en delen deze graag.

Claudia met Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Hah! Heb ik hier toch iedereen flink in de maling genomen. Jij dacht zeker dat ik Animal Crossing ging zeggen, he? Jij dacht zeker dat ik een heel betoog ging houden over mijn eiland en mijn favoriete Villager, Tangy de derpy sinaasappel-kat. Nee, de game die ik in de zomer kapot ga spelen, is Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Ik wil de game namelijk op de hoogste moeilijkheidsgraad 100% uitspelen. Nu is het niet zo dat ik deze zomer vrij ben of iets dergelijks, verre van zelfs. Maar als ik dan toch niet naar festivals kan, dan kan ik net zo goed belachelijk grote RPG’s 100% uitspelen. Tijd om de Monado weer op te pakken. Let’s go!

Delano speelt op zijn (on)bewoonde eiland

Easy vraag deze week! De game die ik deze zomer kapot ga spelen is natuurlijk Leaf. Animal Crossing: New Horizions voor Nintendo Switch. Ik heb de game al sinds release, maar heb sindsdien nog bar weinig gespeeld. Ik sta nog zo’n beetje op het begin van mijn eilandleven en heb nog heel veel werk te verzetten. De zomer biedt mij de uitgelezen kans om mijn eiland in Animal Crossing eindelijk eens flink onder de loep te nemen en door te ontwikkelen. Mijn doel is om Claudia voorbij te varen in deze game, maar daarvoor heb ik minimaal twee zomervakanties nodig, vrees ik.

Celine gaat voor NieR: Automata

Welke game ik deze zomer kapot ga spelen? Dat is een makkelijke vraag, want ik heb me al helemaal voorgenomen om eindelijk NieR: Automata te spelen. In de tussentijd heb ik al zoveel goeie verhalen over deze open wereld RPG voorbij horen komen en ben ik inmiddels een grote fan van de soundtracks. Naast de prachtige muziek heeft de game ook een interessant verhaal. NieR speelt zich af in de verre toekomst waar robots de mensen hebben vervangen. De mensen die overgebleven zijn, zijn gevlucht naar de maan om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Daarbij hebben zij een leger van Androids gesticht die de opdracht heeft gekregen om de robots van de aarde te verdrijven. Je kruipt in de rol van de vrouwelijke combat-android 2B en ziet langzamerhand hoe zij een robot met eigen wil en gevoelens wordt. Klinkt best realistisch, toch? En het leuke aan deze game is dat het 26 eindes heeft en je de game opnieuw kunt spelen vanuit de ogen van de mannelijke scanner-android 9S met weer een eigen verhaallijn. Daar ben ik de gehele zomer wel zoet mee!

Bram gaat op jacht naar Achievements

De vraag is niet welke game ik ga spelen, maar welke niet. Oké, waarschijnlijk heel veel niet, maar ik heb op zich een leuk lijstje klaarstaan. Tuurlijk komen Drake Hollow en Grounded voorbij, waarvan ik de reviews moet schrijven, maar ik wil deze zomer ook de tijd nemen om wat games nog lekker door te spelen. Ik ga namelijk weer naar school aankomend jaar, dus ik wil voor die tijd wat extra tijd en liefde in mijn favoriete games stoppen. Zo keer ik terug naar DOOM Eternal, want ik wil die klassieke Revenant hebben! Ik ga mezelf weer verliezen in Ori and the Will of the Wisps, want die speedrun moet er een keer komen. En dan tuurlijk heb je nog de routine van Deep Rock Galactic, Halo en Mortal Kombat. Maar laat ik jullie eens verrassen en ook nog eens een teaser droppen wat er dit weekend allemaal te wachten staat op onze mooie site. De meeste zomerse game, dat is degene hieronder en spoileralert, ik heb er best wel veel F.U.N. mee.

Heb jij nog game ideeën voor de zomer? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord