De Rondvraag: Welke game had de vetste reveal trailer?

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar gamescom en de openingsshow, blikken we even terug op de trailers die ons van onze sokken bliezen. Bij Gameliner hebben we al flink wat shows verslagen. Vorige week hebben we nog flink zitten te pennen om de THQ Nordic Showcase te coveren, terwijl we ook altijd naar The Game Awards in december kijken. Soms blijft een specifieke trailer van een show bij je. Ik kan mij nog goed herinneren dat de Xbox Series X werd aangekondigd en dat we meteen een trailer te zien kregen van Senua's Saga: Hellblade II. Of wat te denken van de eerste trailer van Elden Ring? Er is een specifieke trailer die mij altijd bijgebleven is: de onverwachte onthulling van Halo Wars 2. Deze trailer is magnifiek en blijft voor altijd in mijn gedachtegang rondhangen. Ik vroeg mij af of de andere redactieleden ook zulke fijne herinneringen hadden, dus ik vroeg ze in deze Rondvraag het volgende: welke game had de vetste reveal trailer?

Claudia kan de aankondiging van Valkyrie Elysium niet vergeten

Tijdens Sony PlayStation’s State of Play van afgelopen maart hebben we heel wat toffe trailers voorbij zien komen. De echte klapper kwam wat mij betreft helemaal aan het einde. Die State of Play werd namelijk afgesloten met de aankondiging van Valkyrie Elysium. Ik kan me nog herinneren dat ik bijna schreeuwend van geluk voor m’n pc zat, terwijl mijn Gameliner-collega’s met mij op Discord zaten en vrij weinig begrepen van mijn enthousiasme. Valkyrie Elysium is namelijk het nieuwste deel in de Valkyrie-serie. Als je een JRPG-fan uit het PlayStation en PlayStation 2-tijdperk bent, zoals ik, dan begrijp je waarom deze aankondiging zo spectaculair was. Valkyrie Profile was namelijk één van de verborgen pareltjes van de begin jaren 2000. Dat er na vijftien jaar eindelijk een nieuw deel van uitkomt, is als een geschenk uit Walhalla.

Kyllian kiest voor de reveal trailer van de flop Cyberpunk 2077

Ik vond het lastig om te kiezen welke game daadwerkelijk de vetste reveal trailer had, omdat ik soms heel enthousiast word over een trailer van een game waar ik naar uitkijk. Hierdoor heb ik uiteindelijk de reveal trailers van de nieuwe vervolgen op Mass Effect, Dragon Age en Vampire: The Masquerade – Bloodlines weggestreept. De trailer die blijft staan is die van Cyberpunk 2077. We weten allemaal hoe het is afgelopen, maar onze eerste blik in 2013 beloofde veel. Eigenlijk is het een hele statische trailer, maar het pakte alle elementen van het cyberpunk-genre die ik interessant vind. Ik ben fan van veel media in het genre, zoals Blade Runner, Ghost in the Shell en Akira. De trailer sloot aan op wat ik vet vond aan de films, series en strips. Ik moet toegeven dat CD Projekt Red de kern wel wist te vinden. Die is alleen in een kapotte game gestopt. De game had vanaf het begin goede trailers en daarom kwam de teleurstelling waarschijnlijk harder aan.

Evelien zet de spotlight op een underdog

Pfft, dat is geen makkelijke vraag! Er zijn zo ontzettend veel opties en ze zijn vet op hun eigen manier. Ik neem maar gewoon de eerste trailer die mij te binnen schiet. Dat is de trailer voor de game Ruined King: A League of Legends story. Ja ja, ik hoor het gejammer en gezeur al. Maar deze game is ook gaaf als je niks met League of Legends hebt en gewoon een turn-based RPG wil spelen. Deze trailer heeft voor mij zo veel gave elementen. De muziek is al gewoon erg lekker en daar komt dan de artstyle nog bovenop. Daarnaast is het, als League of Legends fan, erg gaaf om deze personages in een ander licht te zien. De personages zien er gewoon heel vet en badass uit. Tot slot maakte de trailer mij ook erg nieuwsgierig. Hoe komen deze personages elkaar tegen en waarom gaan ze met elkaar op reis? Dit alles draagt voor mij bij aan een super vette trailer. Er zijn waarschijnlijk nog veel meer trailers die ik had kunnen noemen, maar deze verdient zeker even de spotlight.

Anita krijgt nog steeds kippenvel van de Assassin's Creed: Unity trailer

Heb ik voor deze Rondvraag een uur lang verschillende trailers bekeken en dan vooral die van Assassin’s Creed? Jazeker. Trailers zijn kunstwerken op zichzelf en het maakt weinig uit of de game uiteindelijk goed of slecht is. De keuze is daardoor reuze en dan ontstaat er een gevalletje van keuzestress, want welke trailer ga ik kiezen? Mijn favoriete franchise heeft alleen goede trailers, maar vier daarvan zijn echte meesterwerken. En dan zijn er nog genoeg andere games om uit te kiezen. Het gevoel dat de aankondigingstrailers van Assassin’s Creed Origins en Odyssey opwekte zal ik nooit vergeten, maar die van Assassin’s Creed Unity blijft het beste. In die trailer weten ze de sfeer in Parijs tijdens de Franse Revolutie prachtig te koppelen aan het ideaal van de Brotherhood, terwijl we ondertussen luisteren naar Everybody Wants to Rule the World van Lorde. Wat we te zien krijgen volgt ook nog eens het tempo van het nummer. Dat is niet het enige wat die trailer zo mooi maakt. In het begin zien we de adelaar - wat het symbool is van de Brotherhood - over de stad vliegen. De trailer eindigt dan weer met een prachtig beeld van vier Assassin’s die op het dak staan en over de stad uitkijken.

Pareltjes en dompers zijn aanwezig in deze Rondvraag. Wat was jouw favoriete reveal trailer? Laat het ons weten in de comments!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?