De Rondvraag: Welke game heeft het beste water-level?

De kwaliteit van de games is in de loop van de jaren steeds beter geworden. Je kunt dit zien aan de grootte van de wereld, de gedetailleerde personages en de vele opties waar je als gamer uit kunt kiezen. De ontwikkelaars halen alles uit de kast om ons een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen van hun fantasiewerelden. Zo kunnen wij de wereld echt ervaren en onszelf verliezen. Hoe goed de ontwikkelaars ook hun best doen. Toch zijn er altijd levels waar vele gamers meer moeite mee hebben. Dat was al zo in de tijd van Super Mario Bros. en dat zal misschien altijd zo blijven. Ik heb het natuurlijk over de water-levels die altijd voor een uitdaging zorgen. Ik vroeg daarom aan de redactieleden welke game het beste water-level heeft.

Nils gaat pootjebaden in een hotelzwembad

Ik moest heel lang over deze vraag nadenken. Allerlei water-levels passeerden de revue in mijn gedachten, maar eigenlijk is er geen enkel water-level waar ik enorm van heb genoten. Want laten we heel eerlijk zijn: de beste water-levels zijn de levels waarbij je niet het water in hoeft. Daarom gaat mijn keuze naar Mahi-Mahi Resort uit de originele Splatoon. Mahi-Mahi Resort is een multiplayer-level dat plaatsvindt in een zwembad bij een groot hotel. Hier ligt de sleutel tot succes juist bij het ontwijken van het water. Meer dan alleen je voeten mogen niet nat worden, anders ben je binnen een mum van tijd terug op het respawn-punt. Wat dit level voor mij zo speciaal maakt, is de sfeer die er hangt. De lichte kleuren, het prachtige blauwe water en de zonnebadende kwallen zorgen ervoor dat je spontaan zin krijgt om op vakantie te gaan. Daarnaast is het gewoon een leuk level om te spelen. Nintendo, mogen we alsjeblieft terug naar dit hotel in Splatoon 3?

onbekend

Eilish speelt een beetje vals

Het telt eigenlijk niet echt als een water-level, maar ik vind de stad van de Zora’s in Ocarina of Time echt geweldig. De sfeer en de muziek passen helemaal bij het beeld dat er in de game gecreëerd wordt bij het watervolk, de Zora’s. De omgeving is gracieus en licht, of je nu onder of boven water bent. Nu moet ik wel toegeven dat ik het gedeelte van de game dat je doorbrengt in de maag van de god van de Zora’s nogal onplezierig is en dat de prinses van de Zora’s op zijn zachtst gezegd een bitch is, de prachtige omgeving die het vis volk hun thuis noemt, maakt die kleine ongemakken wel weer goed. Je hebt in ieder geval een heerlijk rustgevend muziekje om naar te luisteren, terwijl je een kwartier wacht, totdat de Zora koning eindelijk genoeg is opgeschoven om je erdoor te laten.

onbekend

Kyllian zoeft onderwater met Sonic Advance

Een goed onderwater level vinden is lastig, maar ik kwam al snel op de Ice Mountain Zone van Sonic Advance. Ik weet niet of ik objectief kan zeggen dan het een goed onderwater-level is, omdat ik een zwak heb voor die game. Als klein jongetje heb ik die game helemaal blauw gespeeld. Als ik denk aan het level, komt daarom ook meteen het liedje dat erbij hoort in mijn hoofd. Ook kan ik me precies herinneren hoe het klonk als je onderwater een luchtbel inademde of het alarm dat je hoorde wanneer je bijna verdronk. Gelukkig gebeurde me dat niet al te vaak omdat je, zoals in iedere Sonic game, snel vooruit moet gaan. Als je dat doet, vind je ook snel een weg terug naar boven. Ook had de Ice Mountain Zone een onderwater boss battle met Docter Eggman. Het is nog één van de eerdere boss battles van de game en daarom nog niet heel lastig, maar omdat het onderwater is het wel een andere ervaring. Je moet namelijk niet alleen Eggman overleven, maar ook niet verdrinken. Tot slot vind ik het level er ook leuk uitzien. Al het ijs en sneeuw vormt een mooi geheel met alle onderwater elementen.

onbekend

Anita gaat voor het schoonmaken van tanden in Super Mario Sunshine

Zijn water-levels in games niet altijd ontzettend verwarrend en vervelend? De eerste die mij te binnen schiet, is de Lakebed tempel in The Legend of Zelda: Twilight Princess, waar zowel mijn vader als ik uren hebben lopen ronddolen. Niet bepaald mijn favoriet dus. Voor een specifiek level ga ik dan toch voor eentje uit Super Mario: Sunshine, vooral het level waar je de tanden van Eely moet schoonmaken. Super grappig concept natuurlijk en als kind vond ik het nog stressvol ook. Tijdens de remaster draaide ik mijn handen er niet meer voor om, maar bleef ik het leuk vinden dat Mario de rol van tandarts op zich neemt. Als het gaat om de sfeer dan heeft Abzû uiteraard het beste waterlevel, vanwege de muziek. Het is fantastisch om in die game rond te zwemmen, soms traag en soms wat sneller. Echter speelt deze game zich compleet af onderwater en kun je betwijfelen of de verandering van omgeving telt als een nieuw level.

onbekend

Welke game heeft volgens jou het beste water-level of sla je deze liever over? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?