De Rondvraag: Welke game heeft onbedoeld stof liggen happen?

Geplaatst:
Aangepast: 14 mei 2020 18:09

Iedere gamer kent dat wel; je koopt een aantal games en speelt daar verschillende van. Dan zie je de aankomende releases en word je verleid om toch weer je portemonnee te trekken. Ook zijn de aanbiedingen bijna elke maand interessant en zo heb je weer vijf nieuwe games aangeschaft. Dit proces blijft zich herhalen en hierdoor kun je niet alles spelen. Je hebt dus toptitels in je bezit, maar toch heb je deze nog nooit gespeeld. Zo staat Nier: Automata klaar, maar krijgen andere games toch voorrang. Gelukkig ben ik niet de enige en maken onze redactieleden zich hier ook schuldig aan, en zullen ze hun stoffigste game benoemen.

Jolien laat bijna al haar games stofhappen

Welke games heb ik onbedoeld stof laten happen? De vraag die mij beter gesteld kan worden, is bij welke games ik dat niet heb gedaan. Ik heb de slechte gewoonte om games te laten liggen en ronduit te vergeten om dan een aantal maanden later weer op te pakken. Een aantal recente voorbeelden zijn Rune Factory 4: Special, The Witcher 3, Ori and the Blind Forest en The Elder Scrolls Online. Eén extreem voorbeeld hiervan is Pokémon: Let’s GO Eevee. Deze game moet ik nog steeds uitspelen, oeps. De voornaamste reden is dat er iets tussen komt als studie met al het werk dat daarbij komt kijken. Ik moet dan aan een dossier of opdracht werken, waardoor het gamen even op een lager pitje staat. Daardoor heb ik op den duur dan een enorme berg aan niet uitgespeelde games liggen. Als de deadlines voorbij zijn, pak ik de games weer op en ga er weer mee verder alsof er nooit iets tussen is gekomen.

Eilish wil weten hoe Heavy Rain afloopt

Je denkt dat je meer tijd hebt dan ooit nu je thuiszit, maar dat blijkt snel genoeg toch wel tegen te vallen. De stapel was en ongewassen borden vallen toch net iets meer op als je er tien keer per dag langs loopt. Helaas betekent dit dat er minder tijd overblijft om te gamen dan je in eerste instantie hoopt en verwacht. De game die hierdoor onbedoeld stof ligt te happen bij mij is Heavy Rain. Erg jammer, want ik wil best graag weten hoe het afloopt met Shaun. Nee, ik heb de game inderdaad nooit eerder gespeeld. Erg slecht, ik weet het. En dan wel Until Dawn opnieuw gaan spelen om te kijken of ik dit keer meer dan één persoon kan laten leven. En vervolgens weer niet kunnen slapen. De lockdown is niet zo goed voor mijn hersenen, denk ik. Binnenkort toch maar eens even de tijd nemen om Heavy Rain uit te spelen, voordat er spoilers mijn kant op komen.

Anita baalt dat ze Thronebreaker: The Witcher Tales nog niet heeft gespeeld

Ik wil over dit soort vragen eigenlijk helemaal niet nadenken. Dan word je weer eens geconfronteerd met alle games die je hebt gekocht en de hoeveelheid games die je eigenlijk nog hebt liggen. Er zijn twee games die ik vol enthousiasme heb gekocht en die uiteindelijk nog onaangeraakt, maar wel geïnstalleerd op mijn computer staan. De eerste is Ghost Recon:Wildlands waar ik tijdens gratis weekeinden veel plezier aan heb beleefd, maar eenmaal gekocht waren er toch weer andere games die mijn aandacht trokken. Ondertussen gaat dat volgens mijn al twee jaar zo. Wat ik wel erg zonde vind, is dat ik Thronebreaker: The Witcher Tales nog steeds niet heb gespeeld. Een game die de wereld van The Witcher op een hele andere manier toont en zelfs Gwent gebruikt voor de gevechten. Ik kijk nog steeds erg uit naar die game, maar moet er nog steeds aan beginnen. Ik moet echt leren om eerst games uit te spelen, voordat ik nieuwe koop en ook om niet tien games tegelijkertijd te spelen.

Wesley wil het Xenoverse ontdekken

Ik ben een ontzettend grote Dragon Ball fan. Met die gedachte heb ik ooit Dragon Ball Xenoverse XV gekocht. Na titels als Budokai was ik erg benieuwd naar deze game. Heel enthousiast startte ik de game meteen op toen ik thuis kwam. Het begin pakte me eigenlijk wel meteen. Je eigen personage maken, met de keuze uit een Earthling, Saiyan, Namekian, Majin of een Frieza. Nou, meteen interessant! Maar omdat ik op dat moment nog midden in mijn studie zat, die ik nog steeds niet heb afgerond, heb ik er geen tijd meer in gestoken en is de game naar de achtergrond in mijn hoofd verdwenen. Met als gevolg dat ik nu nog steeds erg benieuwd ben naar de game en weer niet kan wachten om hem een keer op te starten.

Heb jij ook games liggen die stof liggen te happen, terwijl je weet dat deze zeker de moeite waard zijn? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord