De Rondvraag: Welke game hoop je (tegen beter weten in) te zien tijdens de Xbox Games Showcase?

Na de shows van PlayStation en Ubisoft is nu Microsoft aan de beurt met hun presentatie. De Xbox Games Showcase start morgen en zal ons hopelijk weer enthousiast maken voor de nieuwe generatie games voor de Xbox Series X. De verwachtingen zijn hoog. Komt er een nieuwe Halo, Gears of War of worden we weggeblazen door een hele nieuwe IP? Worden er remakes of remasters aangekondigd of zelfs nieuwe exclusives? We moeten nog even geduld hebben, voordat we het zullen weten. Op sommige games blijf je hopen ondanks de kleine kans dat deze werkelijk gaan verschijnen. Zo vroegen wij aan de redactieleden welke game zij, tegen beter weten in, hopen te zien tijdens de Xbox Games Showcase.

Bram ziet een nieuwe Banjo-Kazooie nog niet verschijnen

Morgen is het zo ver en ik heb zo veel zin in deze showcase! Ja, je moet eigenlijk jezelf niet ophypen, maar ik kan het echt niet laten. Dit is het moment voor Xbox om te tonen waarom ze al die talentvolle studio’s hebben overgenomen en waar die toppers allemaal mee bezig zijn. We weten dus al dat Halo Infinite zijn campaign en gameplay gaat tonen, waardoor de toon meteen goed gezet wordt. Psychonauts 2, de sequel van de cult klassieker, is ook aanwezig. Verder gaan we nieuwe aankondigingen zien, maar ook updates van reeds bekende games. Hellblade II en Everwild zijn allebei goede mogelijkheden. Rare is natuurlijk bezig met de laatstgenoemde, waardoor het wel moeilijk wordt om een nieuwe Banjo-Kazooie ertussen te proppen. Everwild ziet er prachtig uit en ik kan niet wachten om meer te weten te komen over de nieuwste IP van Rare. Je favoriete vogel en beer komen echt nog wel een keer terug, alleen ik denk niet dat ze morgen al aanwezig zijn. Net zoals een nieuwe Ori-game of nieuws over Cuphead, het zit er niet in, denk ik. Wat ik wel voorspel, is dat het morgen genieten geblazen wordt. Dus kom vooral terug naar Gameliner voor al het nieuws en zondag kun je mijn innerlijke fanboy horen tijdens de Game Over podcast. Zoals Chief het al gezegd heeft; ”Get ready”.

onbekend

Anita wil de terugkeer van The Lord of The Rings games

Jeetje, wat een vraag. Ik moet eerlijk zeggen dat de Xbox mijn interesse helemaal niet heeft en dat ik dus ook niet op exclusives zit te wachten. Nu is het gelukkig wel zo dat er veel pc-games worden aangekondigd door Microsoft en kleinere studio’s. De games die ik graag wil zien, zijn eigenlijk al werkelijkheid aan het worden. Zo is Age of Empires IV aangekondigd en zijn er genoeg geruchten over een Harry Potter RPG en Fable 4. Er zijn wel een aantal games waar ik een remake van wil, maar dan moet Phil Spencer aan de bak met het verkrijgen van de rechten. Ik wil namelijk al jaren een remake van alle Lord of the Rings games. Niet alleen de fantastische strategie games The Battle for Middle Earth I en II, maar ook de games waarin je het verhaal naspeelt. Ik heb The Lord of the Rings: The Two Towers en Return of the King helemaal kapot gespeeld op de GameCube. Warner Bros kondigde laatst wel een Lord of the Rings mobiele game aan en Xbox heeft interesse in het opkopen van de studio. Ik mag blijven dromen, toch? En anders een nieuwe Prince of Persia, maar dan hadden we die wel bij Ubisoft Forward gezien.

onbekend

Jolien hoopt op een nieuwe Ori-game

Eerlijk gezegd ben ik echt niet bekend met de Microsoft/Xbox-games. Mijn kennis gaat niet verder dan Halo en Ori en die laatste is de enige van de twee die ik gespeeld heb. Ori and the Blind Forrest is dan ook meteen en geweldige game en als ik die heb uitgespeeld, ga ik meteen het tweede deel aanschaffen! Stiekem hoop dat ik dat donderdag een nieuwe Ori-game of spin-off aangekondigd gaat worden. Ik weet dat Will of the Wisps net is uitgekomen en dat de kans vrijwel nihil is, maar ik kan altijd hoop houden, toch?

onbekend

Dionne ziet uit naar Senua's Saga: Hellblade II

Vulcans zullen we me wel echt veroordelen voor deze keuze, want de logica die erachter zit, is redelijk ver te zoeken. Toch zou ik graag Hellblade II willen zien tijdens de Xbox Games Showcase. Deze game is vorig jaar aangekondigd tijdens The Game Awards en gaat onder andere draaien op de Unreal Engine 5 voor de Xbox Series X. Ik heb pas laatst Hellblade II ontdekt, doordat Bram erover begon en ik was gelijk verkocht door de enorm vette trailer. Maar ja, de eerste Hellblade heb ik dus niet eens gespeeld en eigenlijk ben ik ook niet een Xbox-speler. Het scheelt dan weer wel dat Hellblade II gelukkig naar de pc komt, zodat ik toch nog de kans heb om de game te spelen. Ik hoop dan ook dat tijdens de Xbox Games Showcase wat nieuwe beelden getoond worden en dat er misschien zelfs een releasedatum aangekondigd wordt. Hier en daar zag ik online dat Ninja Theory, de ontwikkelaar van Hellblade II, aanwezig is bij de Showcase. Het zou daarom goed zo kunnen zijn dat het niet een kwestie van hopen, maar verwachten is.

onbekend

Heb jij nog een game in gedachten waarvan je bijna wel zeker weet dat hij niet wordt vertoond tijdens de Xbox Games Showcase, maar er tegen beter weten in, toch op hoopt? Laat het ons weten in de comments.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?