De Rondvraag: Welke game kijk jij naar uit dit jaar?

Geplaatst: 8 januari 2020 17:00
Aangepast: 8 januari 2020 17:31
-

Elk jaar komen er heel veel games uit waarvan je een aantal je koud laat, maar er zijn games die je moet hebben op het moment dat ze beschikbaar zijn. Dit jaar wordt het jaar van The Last of Us Part 2, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima, Nioh 2 en nog vele anderen. Natuurlijk zijn gamers ook enthousiast over kleinere games die net zoveel impact kunnen maken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en zo ook onze redactie. Dus laten we kijken wat voor hen dit jaar een musthave is.

Claudia kruist graag haar wegen met diertjes

Als ik kijk naar de releases die voor 2020 op de planning staan, dan raak ik zeker enthousiast. Er zijn natuurlijk een hele hoop grote titels die al voor dit jaar bevestigd zijn, maar er is er eentje waar ik echt niet op kan wachten. De game waar ik het meest naar uitkijk, is namelijk Animal Crossing: New Horizons. Dit wordt namelijk de eerste Animal Crossing-game die op de Nintendo Switch uitkomt en ik kan niet wachten om te zien welke toffe nieuwe features er aan de game worden toegevoegd. Animal Crossing is voor mij altijd een franchise geweest waar ik me goed mee kan ontspannen. Geen monsters om tegen te vechten, geen zenuwslopende actiemomenten, maar gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt in de meest kleurrijke omgeving die je je kunt voorstellen. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat het 20 maart is.

Patrick wacht met smart op Ghost of Tsushima

De game waar ik de dagen voor af zou tellen is toch wel Ghost of Tsushima, maar het geval wil dat daar vooralsnog geen definitieve datum voor is onthuld. Vooralsnog wordt de release van de game komende zomer verwacht en ben ik echt zeer benieuwd naar die game. Ik vermoed dat het wel een gevalletje alles of niets wordt met deze game, want het zou zomaar ook enorm tegen kunnen vallen. Er is eigenlijk nog niet zo heel veel van de game bekend en juist dat spreekt mij aan en maakt me nieuwsgierig naar de verrichtingen van Sucker Punch. Ik heb mij ook enorm vermaakt met de inFAMOUS games, maar ik vind het tijd dat de ontwikkelaar zich nu richt op een ander project. Met Ghost of Tsushima is dat verzoek in ieder geval ingewilligd.

Jolien kijkt uit naar Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Ik kan weer klassiek gaan doen en voor The Legend of Zelda: Breath of The Wild 2 kiezen, maar helaas is een release voor 2020 nog niet officieel bevestigd. Een game waar ik wel heel erg naar uitkijk en die hoogstwaarschijnlijk wel dit jaar uitkomt is Story of Season: Friends of Mineral Town. Deze game is een remake van Harvest Moon: Friends of Mineral Town uit 2003. Harvest Moon: Friends of Mineral Town was één van mijn lievelingsgames vroeger en ik heb er honderden uren ingestoken om mijn boerderij zo goed mogelijk vorm te geven. De Westerse localisatie is compleet dus alleen het hoge woord van een officiële releasedatum moet er nog uit. Ik kan niet wachten tot hij uitkomt en ik kan terugkeren naar Mineral Town op de Nintendo Switch!

Bram kiest ondanks heftige competitie toch voor Halo Infinite

Yup, weer niet heel verrassend voor degene die mij al langer kennen dan vandaag. Laat ik vooropstellen dat 2020 er werkelijk krankzinnig uitziet als we het hebben over de game industrie. Naast de nieuwe consoles van Sony en Microsoft, staan er zoveel games te trappelen om gespeeld te worden. In mijn opinion over 2020 heb ik het er natuurlijk al over gehad, maar met games zoals DOOM Eternal, Elden Ring, Cyberpunk 2077 en vele andere toppers, is het ontzettend lastig om te kiezen. Tenminste het zou heel moeilijk zijn voor mij om te kiezen als Halo Infinite niet uit zou komen dit jaar. 343 Industries heeft een niet al te beste trackrecord met de Halo franchise. Het absolute dieptepunt naar mening was Halo 5, die meer op een Call of Duty game leek dan een Halo game. Maar gelukkig voor ons fans hebben ze laten zien met de re-launch van Halo: The Master Chief Collection op de pc en de uitstekende strategiegame Halo Wars 2 dat ze wel weten hoe het moet. Deze E3 hebben we de trailer mogen aanschouwen van Halo Infinite en alles klopte gewoon. De art style is terug hoe het hoort te zijn, de muziek klink weer uniek en iconisch en de Master Chief is er weer klaar voor. Ik kan niet wachten op de gameplay reveal en ik heb weer flink vertrouwen in de Halo franchise. Verpest het alsjeblieft niet 343 Industries.

Dit waren onze meest geanticipeerde games van het aankomende jaar. Stond jouw game van het nieuwe jaar er niet bij? Laat ons weten op welke game jij dit jaar niet kan wachten.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord