De Rondvraag: Welke game mag Sinterklaas weer meenemen naar Spanje?

Geplaatst: 5 december 2018 16:00
Aangepast: 31 maart 2024 17:15
-

De Sint is oud en dat blijkt maar al te goed,
de cadeaus die hij geeft zijn soms bitterzoet.
Want wat wil er nou zo nu en dan gebeuren,
een Gameliner die 's ochtends zit te treuren.
Daarom deze tips aan Sint en Piet,
cadeautjes zijn leuk, maar deze games niet!

Patrick Meurs met Fallout 76 - Power Armor Edition

“Patrick Meurs wil graag even zeuren, over wat de Sint niet in zijn schoen had moeten pleuren…” In mijn 35 jaar op deze aardkloot heb ik weinig tot eigenlijk nooit een game in mijn schoen gekregen. De reden? Waarschijnlijk omdat mijn schoeisel zich ook dit jaar louter laat lenen voor een Collector’s Edition van Geurvreter Simulator 2018. Maar goed, om toch maar een beetje in de mood te blijven- of deze juist vakkundig om zeep te helpen met een smeuïge dot negativiteit - ga ik toch maar mee met de stelling door de Power Armor Edition van Fallout 76 te nomineren voor een retourtje Spanje. Ten eerste vind ik de game zelf tamelijk meh. “Hoor wat klopt daar niet, kind’ren?”. Nou, de inhoud van dat pakje. Die helm is nog wel aardig - op die voice changer die voor geen pepernoot klinkt na - maar dat plastic tasje die eigenlijk van canvas had moeten zijn… tja. Dat deed gewoon even marse-pijn. Nope… Fallout 76 brengt me niet de lol waar ik op gehoopt had. Typisch gevalletje “Sint Nik-helaas”

onbekend

Timo met Splinter Cell: Double Agent

Een game die ik liever niet in mijn schoen had gekregen, is Splinter Cell Double Agent. Wat een draak van een game was dit. Weliswaar was het geen echt slechte game, maar de uitvoering was op zijn best bovengemiddeld. De gehele aanpak leek wel overboord te zijn gegooid. Er was weinig meer over van wat Chaos Theory zo perfect deed. Als eerste was het grafisch naar mijn mening een stap terug. En dat terwijl Chaos Theory van de vorige generatie was. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de game op de pc speelde en Double Agent op de Xbox 360; vreemd genoeg gaf dit toch een flink verschil. Qua gameplay wilden ze wat nieuwe elementen toevoegen, maar het werkte zo matig dat ik mezelf totaal geen Sam Fisher meer voelde. Grafisch was het duidelijk een eerste generatie 360-game, maar desalniettemin was het nog steeds erg lelijk. De stem van Michael Ironside was voor mij niet genoeg meer om mijn interesse te houden. Ik heb maar snel weer eens Chaos Theory opgestart.

Splinter Cell Double Agent1

Claudia met Artifact

Een game waar ik echt naar had uitgekeken, maar liever niet had gehad, is Artifact. Artifact is een cardgame van Valve, gebaseerd op hun game Dota 2. Zelf ben ik een ontzettende fan van cardgames en ik heb de game vorige week dan ook meteen aangeschaft als vervroegd Sinterklaas cadeau. De game is, in tegenstelling tot games zoals Hearthstone en Gwent, niet gratis om te spelen. Artifact kost namelijk €17,95 en wanneer je meer kaarten wilt om verschillende soorten decks te kunnen bouwen, moet je booster packs kopen. Booster packs kun je alleen kopen met echt geld of winnen in spelmodi die je alleen kunt spelen door echt geld te betalen. Naast het feit dat je dus eigenlijk alleen de helft van de game zonder extra kosten kunt spelen, heeft de game ook nog eens geen in-game ranks of levelsysteem waarmee je kunt zien hoe goed je het doet wat mij dus eigenlijk geen reden geeft om te spelen. Dit vind ik allemaal erg jammer aangezien de game er wel goed uitziet en een toffe speelstijl heeft. Hopelijk wordt Artifact in de nabije toekomst nog aangepast, verbeterd en gepolijst tot iets dat wel de moeite waard is. Misschien vraag ik Sinterklaas voor volgend jaar dan wel een aantal booster packs zodat ik mijn Artifact-avontuur weer op kan pakken.

onbekend

Peter met FIFA 19

Het is op zich echt geen slechte game hoor beste Sint,
maar een digitaal potje voetbal is iets waar ik geen reet aan vind.
Wanneer het fantasievol voetbal zou zijn,
Vol met originaliteit en allerhande gein,
Waarbij je naar hartenlust overtredingen en supermoves kan maken,
Dan zou het mijn gamershart wel weten te raken.
Dit is helaas echter niet het geval met dit FIFA spel,
En het is daarom voor mij een saaie hel.
De meeste gamers krijgen van zo "realistisch mogelijk" een harde winterpeen,
Maar bij mij is dat soort kortzichtigheid eerder tegen het zere (derde) been.
In je eentje elf man tegelijkertijd aansturen op een voetbalveld,
is net zo echt als een dikke loodgieter als ultieme gamersheld.
Dus geen FIFA graag, Sinterklaas!
En daarbij staakt deze makker zijn wild geraas.

onbekend

Ben jij het eens of is dit kul?
Plaats dan in onderstaand reactieveld jouw luide brul.
Wij zijn niet vies van een discussie of twee,
Waarom lees je nou nog, vooruit ermee!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord