De Rondvraag: Welke game neem jij mee naar een onbewoond eiland?

Geplaatst:
Aangepast: 3 april 2019 16:03

Het is een aantal van jullie vast ontgaan, maar het is inmiddels lente! Tenminste, volgens de kalender dan. Nederland staat bekend om het onstuimige weer waar geen pijl op te trekken is. Daarom zoeken velen van ons lekker de zon op. Maar wat als je vliegtuig neerstort of de boot begint te kapseizen? Ja, dan zit je mooi met de gebakken peren. Nouja, of je moet natuurlijk een generator, console, televisie en netwerkverbinding meenemen. Dan valt er vast iets te redden op zo'n onbewoond eiland. Stel dat zo'n situatie zich voordoet, met welke game houden wij ons dan zoet? Een mooi vraag voor onze redactie.

Peter zoekt ontsnapping in Skyrim

Welke game zou ik nu echt voor onbepaalde tijd in me uppie tot in de treuren kunnen spelen zonder dat ik het kotsbeu word? Volledig vrije worldbuilding games als Minecraft zijn slimme keuzes, maar alleen zittend op een eiland zou ik persoonlijk toch wat meer escapism zoeken in een game met verhaal en characters. Daarnaast moet ik ook al hutten en vallen gaan bouwen om te overleven. Skyrim is een game waarin je honderden uren jezelf kunt vermaken, én het is een game waar ik nog altijd geen tijd voor heb gehad om deze eens helemaal goed door te spelen. Hierbij ga ik ervan uit dat ik geen internetverbinding heb op mijn eilandje, anders zou ik voor Elder Scrolls Online gaan. Minder goeie gameplay, maar dan kan ik wel tegen medespelers proberen te zeggen: "Help, ik zit alleen op een eiland, kom mij redden!" Waarna ik waarschijnlijk de reactie krijg: "Haha ROFL like shivering isles or somethin LOL".

Timo prestiged non-stop in Call of Duty Modern Warfare 2

Los van het feit dat een onbewoond eiland ook nog eens geïsoleerd zal zijn van alle gemakken van dien, gaan we er wel voor het gemak vanuit dat tv, elektriciteit en internet gewoon aanwezig zijn. Dan is mijn keuze heel simpel, namelijk Call of Duty: Modern Warfare 2 of 3. Met één van die twee ben ik tevreden. De singleplayer daar ben je vrij snel doorheen, ook wel op veteran. Die multiplayer is echter briljant. Ben je meteen niet meer eenzaam. Honderden uren zitten wel in deze modus. Dus op een onbewoond eiland zou ik me prima kunnen vermaken met dit spel. Genoeg tijd om quickscopen te leren, genoeg tijd om die befaamde nukes of m.o.a.b. eens te halen of gewoon een lange grindsessie naar prestige 10. Het boeit niet want er is toch niets beters te doen. Oké, en mocht er dan toch geen internet zijn, doe dan maar Skyrim. Eveneens een zoethoudertje van honderden uren.

Rudy gaat voor coconut coop met Super Smash Bros.

Ik ben eigenlijk altijd wel een eenling geweest. Een onbewoond eiland zou me dan ook niet eens zo'n slecht idee lijken. Pak wat aangespoeld materiaal erbij, teken er een gezichtje op en je hebt een ideale club voor een goed potje Super Smash Bros. Ultimate. Zijn mijn maatjes even niet beschikbaar, dan ga ik toch gewoon lekker singleplayeren. Het aantal verschillende Spirits zijn vrijwel eindeloos en het vrijspelen van alle personages duurt toch een eeuwigheid. Alle medespelers gaan natuurlijk wel gewoon op easy. Wil de boot natuurlijk niet missen.

Philip vindt zijn rust in een oneindige dungeon

Welke game neem je mee naar een onbewoond eiland. Dat is een lastige vraag; zeker na al die jaren gamen. Ik ben mijn hele leven al fan van de Final Fantasy serie dus die reeks ligt voor de hand, maar dan moet ik er eentje kiezen. Dat kost ook de nodige problemen; ga ik voor Final Fantasy 6 of het meer populaire zevende deel? Ook andere toppers uit de hoed van Square staan hoog op de lijst zoals Chrono Trigger, Secret of Mana en Xenogears. Helaas kan ik deze games dromen en weet ik precies wat er gaat gebeuren en wanneer het komt. Dus mijn keuze voor het onbewoonde eiland is Enter the Gungeon. Dit is een roguelike waar je in een dungeon vol met verschillende soorten vijanden, pistolen, kogels, upgrades en NCP’s die je zelf in de Gungeon moet zien te vinden. Elke keer als je de Gungeon betreedt heeft deze een andere vorm die het net weer even anders maakt. Bijna elk level heeft een aantal verschillende bazen en zijn er verborgen levels met hun eigen eindbazen. Daarnaast zitten er verschillende NPC’s in die voor een kleine vergoeding (in-game) de gameplay kunnen aanpassen en voor een nieuwe uitdaging zorgen. Zo ben ik zeker van honderden uren vermaak tot ik word gered (voor de fans: aanstaande vrijdag krijgt Enter the Gungeon zijn laatste gratis update).

Jup, dat zijn wel games die je flink weten bezig te houden. Vaar je mee op de SS Gameliner? Zo ja, welke game neem jij mee?

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord