De Rondvraag: Welke game of personage zien wij graag in een ander genre?

Geplaatst: 11 september 2019 15:00

Het fijne aan games is dat je er alle kanten mee op kan. Of je nu een ietwat vadsige loodgieter wilt spelen of dat je met een leger de wereld van de ondergang redt, er is wel een game of personage te bedenken waar je je ei in kwijt kunt. Vaak is het wel zo dat de meeste franchises aan een bepaald genre geconformeerd zijn. Je ziet bijvoorbeeld niet zo snel een first person voetbalgame of een Dark Souls partygame. Laat staan dat Sonic in een first person shooter schittert of Spyro zijn opwachting maakt in een game als Street Fighter. Toch worden die grenzen soms overschreden en zien we plotseling Banjo-Kazooie in Super Smash Bros. Ultimate. We gingen een rondje over de redactie om te peilen of er onder hen nog ideeën leven voor een game of personage in een ander genre.

Claudia ziet Marina Liteyears graag in Super Smash Bros.

Wanneer je het hebt over personages die eens in een ander genre mogen verschijnen, dan denk ik eigenlijk direct aan Marina Liteyears. Marina Liteyears is het hoofdpersonage uit de game Mischief Makers, een platformer uit 1998 voor de Nintendo 64. Deze game is een van mijn favoriete games ooit en heeft helaas een kleine fanbase. Daarom is er na de release van die game eigenlijk ook nooit meer iets van vernomen. Zelf zou ik haar weleens in een fighter willen zien. Toen Nintendo aankondigde dat er third-party DLC-personages aan Super Smash Bros. Ultimate werden toegevoegd, had ik heel lang de hoop dat Marina in de game zou verschijnen. In haar eigen game verslaat ze namelijk vijanden door ze vast te pakken en door elkaar te schudden. Ook maakt ze gebruik van verschillende wapens en projectielen die ze kan gooien. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor een interessante vechtstijl voor haar. Helaas zijn de eerste vijf DLC-personages inmiddels bekend en zit Marina Liteyears er niet bij. Misschien ooit...

Afbeelding: Elemental-Aura op Deviantart.

Bram wil oorlog voeren op grotere schaal met Command and Conquer

Weet je waar ik vaak over gedagdroomd heb? Hoe het zou zijn om de gehele Tiberium-saga in first-person te ervaren. Stel je voor dat jij de kans hebt om rond te racen in een aanvalsmotor, je aan te sluiten bij de Black Hand of de tegenstander helemaal aan flarden te schieten met de drie 200mm artilleriekanonnen van de Juggernaut. Gigantische slagvelden waar de legers van GDI het opnemen tegen de radicalen van de Brotherhood of Nod. Command and Conquer is een serie waar ik zelfs tot deze dag veel plezier aan beleef, mede dankzij de uitstekende mods. Wat ik er niet voor over zou hebben om deze geweldige serie in een ander daglicht te mogen zien. EA heeft in 2008 een poging gewaagd om mijn droom werkelijkheid te maken, maar helaas gaat de game genaamd Tiberium nooit uitkomen. De laatste FPS-game gebaseerd op de wereld van Command and Conquer is natuurlijk Renegade uit 2002. Helaas kreeg die game nooit een geweldige receptie en is ook niet iets waar ik nu op zit te wachten. Ik hoop dat EA ooit nog de Command and Conquer-serie het respect toont die het verdient, in plaats van een mobile game uitbrengen waar geen enkele fan op zit te wachten. Als dat als begin kan dienen, dan wie weet. Ooit op een heilige dag kan mijn wens misschien wel in vervulling gaan. Tot die tijd, blijf ik lekker zoeken naar de beste mods.

Timo hoopt dat Duke Nukem en Kirby worden omgewisseld

Deze rondvraag vond ik eerlijk gezegd nog best lastig. Ik bedoel, Mario is al in talloze games verschenen binnen diverse genres. En een aantal zijn niet zo interessant naar mijn mening. Om bijvoorbeeld van Lara Croft nu een schietgraag wijffie te maken, nou nee. Een game die sowieso bekend staat om het ontvangen van andere characters, is Smash Bros. Het is in dat opzicht een best voor de hand liggende keuze om deze game te kiezen, maar hoe tof is het om Duke Nukem in een vechtgame te stoppen als Smash Bros. en in deze game tegen Mario en kornuiten te zeggen: “I came to kick ass and chew bubblegum, and I am all out of…” om vervolgens vol kontschop te krijgen van kleine iele Nes? Of gewoon een bitchslap van Peach. Zou je eindelijk kunnen kijken of hij daadwerkelijk zo’n held is, of gewoon gebakken lucht op steroïden. Je zou ook de omgekeerde weg kunnen bewandelen en van Kirby een meedogenloze schietgraag one-liner-apparaat te maken in een shooter. Kom op Nintendo, doe er eens wat aan.

Machtig mooi al die fantasieën binnen onze redactie en wie weet wordt één van bovenstaande ideeën ooit wel werkelijkheid, wie zal het zeggen? De tijd gaat het leren, tot die tijd moeten we het maar doen met hetgeen we al hebben en kleuren we voorlopig nog lekker binnen de lijntjes van alles wat de ontwikkelaars ons voorschotelen. Nou ben ik wel benieuwd, zie jij nog graag een game of personage in een ander genre? Laat het ons gerust weten in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord