De Rondvraag: Welke game speel jij in quarantaine?

Geplaatst:

Bijna heel Nederland staat stil of gaat heel langzaam vanwege de nieuwe regels om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Waarschijnlijk een verstandige keuze, maar hoe kom je de dagen door als je in een soort quasi-quarantaine zit? Tenminste als je even pauze neemt van het hamsteren, want kunt natuurlijk niet genoeg wc-papier hebben. Laten we hopen dat Nederland snel weer normaal gaat doen en niet in de egoïstische modus blijft hangen, waardoor veel mensen niet kunnen stoppen met deze analoge fetch-quest. Gelukkig heeft onze redactie enkele ideeën, zodat je andere quests kunt beginnen met de games die zij spelen in quarantaine (en de supermarkten hun voorraad kunnen aanvullen).

Bram gaat in quarantaine met 60 Seconds

Ja, erg leuk allemaal, maar ik moet gewoon erop uit om te gaan werken. Okay, laten we er even vanuit gaan dat ik het privilege heb om thuis te werken en dat ik extra lang heb om op mijn consoles te spelen. Ik kan natuurlijk mijn favoriete games blijven spelen en lekker potjes Halo, Mortal Kombat en wat andere toppers blijven grinden. Maar voor de Rondvraag ben ik graag creatief, speciaal voor jullie. Dus een game die ik op mijn Steam-wenslijst heb gezet, past prima bij de chaotische status van Nederland op dit moment. 60 Seconds zet de speler in de schoenen van een vader, die zestig seconden heeft om zoveel mogelijk spullen te pakken voor zijn gezin. Daarna moet je zo lang mogelijk zien te overleven in een bunker. Honger, krankzinnigheid en andere mensen vormen een constant gevaar. De speler moet vele moeilijke keuzes maken om het uit te houden. En dan kijk ik na het gamen uit mijn raam en kan ik met een gerust hart realiseren, dat het allemaal nog niet zo slecht is in ons kikkerlandje.

Anita is bezig met het leren van Rainbow Six Siege

De hele dag gamen zit er uiteraard niet in, want het (thuis)studeren gaat gewoon door, maar toch probeer ik wat extra tijd vrij te maken. Zo heb ik afgelopen weekend Hellblade: Senua’s Sacrifice uitgespeeld en vermaak ik me nog steeds met Dragon Quest Builders 2. Daarnaast ben ik ook bezig met hoofdstuk twee van The Fate of Atlantis DLC van Assassin’s Creed Odyssey. Hoewel mijn backlog gigantisch is, is de game waar ik de komende weken mee doorkom toch Rainbow Six Siege. Ja, na vijf jaar heb ik eindelijk besloten om de game gewoon te kopen en dat was een goede keuze. Ik vermaak me uitstekend en er valt zo veel te leren dat ik potje na potje opstart. Je moet namelijk nooit stoppen wanneer het goed gaat en je stopt natuurlijk ook niet na een slechte ronde. Dat gevoel wanneer je merkt dat je beter wordt of een operator eindelijk begrijpt, is fantastisch. Nu maar hopen dat de servers van Ubisoft het allemaal wel aankunnen nu iedereen massaal aan het gamen is.

Jolien zit voorlopig goed met Rune Factory 4 Special

Vier weken geleden, toen het coronavirus nog ongevaarlijk in de ogen van de overheid was, kocht ik in een impuls Rune Factory 4 Special. Ik ben al jaren groot fan van de Story Seasons-franchise, maar op de één of andere manier heb ik nooit naar de fantasy spin-off-games, Rune Factory, omgekeken. Toen ik zag dat Nedgame nog een paar exemplaren over had, nam ik het besluit om het toch maar eens te proberen. Een maand later en ik heb de game iedere keer wanneer ik tijd over had gespeeld. De personages, het verhaal en de wereld zijn echt geweldig! De game is ook lang, echt lang. Ik ben nu één maand verder en ik heb nog niet eens de eerste arc afgerond! Ik denk dat ik voorlopig met deze game in quarantaine voorlopig wel goed zit.

Eilish heft de psychologische marteling van sociale isolatie op met Silent Hill 2

Welke game ik speel in quarantaine? Nou, het heeft in ieder geval niets te maken met hamsteren of toiletpapier, want daar wil ik absoluut niks mee te maken hebben. Je zou zeggen dat je een game kiest waardoor jij je minder ellendig gaat voelen, maar blijkbaar werkt mijn brein anders. Silent Hill 2 is toch echt mijn eerste keuze. De psychologische marteling van sociale isolatie opheffen door middel van algemene psychologische marteling, klinkt als een plan. Lekker die griep eruit zweten. En het schijnt gezond te zijn om bang te zijn. Gewoon even lekker je overlevingsinstinct trainen. Niks mis mee, toch? Laat je lichaam en ziel maar eens ervaren wat echte pijn is. En wat veroorzaakt nou meer mentaal leed dan de verschrikkelijke voice acting in Silent Hill 2? Ik kan niks bedenken. Oh ja, en Piramid Head is ook best wel eng natuurlijk.

Heb jij ook een game die jij perfect vindt voor deze quarantaine situatie, deel het met ons, want het kan nog een tijdje gaan duren en we kunnen allemaal wel wat afleiding gebruiken (naast een heleboel toiletpapier, natuurlijk).

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord