De Rondvraag: Welke game speelde jij het meest in je jeugd?

Geplaatst: 5 augustus 2020 17:00
-

Je zou met al die games tegenwoordig bijna vergeten dat onze passie voor games ooit ergens is begonnen. Vroeger waren er ook heel veel pareltjes van games en ongetwijfeld heeft iedere gamer er veel gespeeld. Toch is er altijd eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt. Deze week hebben wij een aantal van onze redactieleden gevraagd naar de game waar zij vroeger de meeste tijd in hebben gestoken. Welke game heeft er nou voor gezorgd dat ze zo van gamen zijn gaan houden dat ze nota bene nu lid zijn van ons gezellige clubje?

Anita heeft nogal wat uren in RuneScape

Als er een game is die mijn jeugd heeft gedomineerd dan is het wel de game RuneScape. Vooral in de vroege jaren, want het heeft uiteindelijk twaalf jaar geduurd voordat ik er helemaal klaar mee was. Of nou ja, je stopt nooit helemaal met RuneScape dus ik heb het laatst nog even gespeeld. Toen ik op de basisschool zat was het vooral populair onder vrienden, maar op de middelbare school was dat al gauw niet meer het geval. Niet dat ik me daaraan stoorde, want ik had al lang een grote en gezellige Engelstalige clan gevonden. Een MMORPG eindigt natuurlijk nooit, dus er was altijd wel wat te doen. Hierdoor heb ik de Max Cape weten te halen en honderdtwintig Mining. Het zogenoemde Skilling was dan ook wat ik het liefst deed. Uiteindelijk zijn het vooral de clanmembers, de evenementen en verplichte Clan Wars trainingen geweest die ervoor gezorgd hebben dat ik altijd actief bleef. De game heeft niet altijd een positief effect op mij gehad, maar ik heb er ook ontzettend veel aan te danken. De twee trips naar RuneFest in Londen met Clanmembers staan zeker bovenaan de lijst van mooie herinneringen. Uiteraard ga ik hier de uren niet bekendmaken, maar je kunt je er vast wel iets bij voorstellen.

onbekend

Huub was een kei in houthakken

De game die ik vroeger het meest heb gespeeld is zonder twijfel Runescape. Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat deze game een groot deel van mijn jeugd in beslag heeft genomen. Runescape is daarnaast ook meteen het spel geweest die mij de eerste Engelse woorden bijbracht. Toen ik het laatst weer had opgestart realiseerde ik me pas wat taalkennis doet met het begrijpen van zo'n spel. Ik heb ook meerdere facepalm-momenten meegemaakt toen ik er achter kwam dat alles zo veel makkelijker kon dan hoe ik het vroeger deed. Mijn favoriete bezigheid was wel het houthakken. Ik heb veel vrienden gemaakt tijdens lange avonden Willows hakken bij Draynor Village. Helaas heb ik er ook een hoop verloren.

onbekend

Jolien speelde Harvest Moon: Friends of Mineral Town non stop

Als er één game is die ik vroeger helemaal kapot heb gespeeld dan is het wel Harvest Moon: Friends of Mineral Town. Dit was de eerste game die ik van mijn eigen zakgeld kocht en bevatte alles wat de nog kleinere Jolien nodig had: schattige dieren en een bewegend poppetje. Ik had ook genoeg te doen in de game, want de game was volledig in het Engels en ik als zesjarige had geen idee wat er allemaal gezegd werd. Gelukkig had ik mijn ouders en zus die af en toe wat voor mij wilden vertalen als ik er echt niet uitkwam. Uiteindelijk werd deze game mijn grote favoriet als kind en nu speel ik zestien jaar later met bijna net zoveel plezier de remake van deze game!

onbekend

Ook Dionne ging voor de RuneScape-bijl

Ik heb meerdere games die ik ongeveer even lang heb gespeeld tijdens mijn jeugd. Neopets, Grand Theft Auto: San Andreas, de Sims 2 en Habbo Hotel behoren allemaal tot dat rijtje. Waar mijn leven met gamen echter vooral mee begon was RuneScape. De open wereld en alle mogelijkheden die de game toen al bood waren verbazingwekkend als jong kind. Zelfs de graphics leken toen enorm goed. Ik ben helaas nooit ver gekomen in de game. De quests die mij het meest bijstaan zijn daarom het bakken van brood, ofwel zo goed als de eerste missie die je moet voltooien, en de quest met de verhaallijn van Romeo en Julia. Terugkijkend was het tevens fijn dat ik de beginselen van Engels heb geleerd via RuneScape. Nog steeds vind ik het wel jammer dat ik nooit een lidmaatschap heb gehad, omdat je dat zoveel extra mogelijkheden in de game gaf. Ergens is dat maar goed ook, want ik vergat net iets te vaak mijn wachtwoord, waardoor ik steeds een nieuw account moest aanmaken.

onbekend

Zoals je ziet is onze redactie redelijk eensgezind. Wellicht kunnen ze samen een clan starten in RuneScape. Er schijnen vroeger nog wel andere games geweest te zijn en we zijn natuurlijk ook zeer benieuwd wat jij hebt gespeeld in je jeugd. Dus wat is jouw meest gespeelde game van vroeger?

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord