De Rondvraag: Welke game was voor jou een aangename verrassing?

Er komen elk jaar veel games uit. Een groot deel zal je waarschijnlijk nooit spelen, omdat de industrie zo groot is geworden dat dit niet haalbaar is. Als je kijkt naar de games die de afgelopen jaren op Steam zijn uitgebracht dan zie je een stijgende trend. In 2014 werden er 1.714 games uitgebracht, maar in 2020 waren dit er 10.263. Natuurlijk speel je hier maar een betrekkelijk klein deel van, omdat je een groot deel niet interessant vindt of omdat het gewoon geen goede games zijn. Gelukkig is er een klein deel dat zeker de moeite waard is en waar je genoeg uren in kunt stoppen. Daarnaast kom je soms een game tegen die je echt van je sokken blaast en waardoor je eigenlijk niet kunt stoppen met spelen. In deze games kun je zonder problemen tweehonderd uur stoppen en dan ben je nog niet klaar. Ik vroeg daarom ook aan de redactieleden welke game voor hen een aangename verrassing was.

Patrick heeft Pokémon UNITE ontdekt

Ik heb vaak dat games me tegenvallen, omdat ik te hoge verwachtingen heb, maar een enkele keer gebeurt het me dat ik er weinig van verwacht en ik verrast wordt. Recentelijk had ik dat met Pokémon UNITE. Ik ben geen MOBA-speler, dus daar begint het al. Plus de combinatie met Pokémon wist mij vooraf niet bepaald enthousiast te maken. Maar ach, ik hou wel van Pokémon en het was gratis. Dus toch maar proberen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want hoewel ik ook best wat ergernissen heb, bevalt de game mij uitstekend. Vooral als ik het samen met anderen speel, vermaak ik mij enorm. Ik ben nog altijd een beetje aan het uitvogelen wie mijn main wordt, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Sterker nog, zo leer je de kwaliteiten van de verschillende Pokémon alleen maar beter kennen. Ik ben in ieder geval zeer positief verrast door Pokémon UNITE. Dus don't mind me, maar ik duik weer even in de game.

Jolien heeft teveel plezier met Astro’s Playroom en Pokémon Unite

2021 is een jaar vol verrassingen geweest voor mij. Zo heb ik wonder boven wonder een PlayStation 5 in handen kunnen krijgen. Aangezien het mijn eerste PlayStation is, moet ik echt even wennen aan de controller die bij de PlayStation zit. Laat Sony nou net een game bij de PS5 hebben geleverd waardoor je op een leuke, interactieve manier kennismaakt met de DualSense 5. Ik heb het over Astro’s Playroom, die echt veel leuker is gemaakt dan het hoefde te zijn. De levels zijn uniek en zijn gevuld met verschillende throwbacks naar eerdere consoles en games op de PlayStation. Een andere blijde verrassing is Pokémon Unite. Toen de game vorig jaar werd aangekondigd, voelde ik er eigenlijk niks voor. Ik hoorde alleen maar positieve verhalen toen Pokémon Unite uitkwam. Ik besloot het toch maar uit te proberen en was meteen verkocht. De game is vermakelijk, uitdagend en extreem leuk om te spelen in je eentje of met vrienden. Mocht je een Nintendo Switch hebben, dan is het zeker de moeite waard om deze game uit te proberen!

Celine is aardig verrast door Cris Tales

Recentelijk ben ik aan de slag geweest met review van Cris Tales, een JRPG die als eerste werd aangekondigd voor de next-gen consoles. Als JRPG-fan heb ik veel verschillende games in dat genre gespeeld, zoals Final Fantasy en Persona. Cris Tales kent gelijkenissen met deze games, zoals turn-based combat en het sterker maken van je personages. Wat Cris Tales zo uniek maakt en waar het mij mee verrast heeft, is echter het tijdsconcept in de game. De protagonist Crisbell krijgt namelijk een tijdskristal waarmee ze vanuit het heden, het verleden en de toekomst kan zien. Ook jij als speler ziet dat op je beeldscherm, doordat het scherm is opgesplitst in drie delen die deze tijdsvakken representeren. Zo zie je hoe steden en inwoners er vroeger uit hebben gezien en hoe zij er later uit gaan zien. Je compagnon Matias, een kikker, kan naar deze tijdsvakken springen en deze beïnvloeden of materialen verzamelen die er in het heden niet zijn. Ook in de combat-modus kun je unieke combinaties maken door je tijdskristal te gebruiken. Zo kun je een wateraanval op een tegenstander gebruiken en vervolgens de tijd vooruit draaien, waardoor je tegenstander bevriest. Ik vond het concept erg uniek en het werkte goed, dus Cris Tales heeft mij daarmee aangenaam verrast.

Anita is verrast door Pokémon Unite

Ik heb een voorgevoel dat ik niet de enige ben die deze game ga noemen, maar misschien heb ik het verkeerd. Een echte verrassing is namelijk de onlangs verschenen Pokémon Unite. Ik vind Pokémon leuk, maar ben nogal blijven steken rond generatie drie waardoor ik veel Pokémon niet ken. Heel enthousiast was ik dan ook niet toen de game werd aangekondigd. Ondertussen kan ik je vertellen dat ik al wat uren in de game heb gestoken en flink aan het klimmen ben in de ranked matches. Ik blijk nog redelijk goed te zijn ook. Ik heb jaren League of Legends gespeeld, dus eigenlijk is het wel logisch dat juist het MOBA-gedeelte van de game mij erg aantrekt. De basis is simpel en het mooie is dat een potje maar tien minuten duurt. Het is jammer dat de game momenteel alleen te spelen is op de Nintendo Switch, maar het zorgt er ook voor dat ik de potjes achter elkaar beperk. Nintendo weet ook wel hoe je spelers bindt, want naast het verzamelen van alle Pokémon wil ik ook alle gratis spullen hebben. Inderdaad, Pokémon Unite heeft mij flink weten te verrassen.

Kyllian was verrast door Dragon Age II

Toen ik aan de Dragon Age serie begon, was het vervolg op Dragon Age II al uit. Online was er dus al genoeg informatie te vinden over de drie games die nu uit zijn. Ik vermaakte me goed met Dragon Age: Origins en keek al uit naar de volgende game. Vrienden wezen me er toen al op dat ik me alvast moet voorbereiden op Dragon Age II, omdat de game veel minder goed was dan Origins. Online zag ik ook al snel kritiek op de game, maar ik durfde niet teveel te lezen om spoilers te vermijden. Voordat ik Dragon Age II opstartte, had ik me goed voorbereid op teleurstelling. Hierdoor werd ik onverwachts toch meegenomen in het verhaal dat ik erg goed vond. De game heeft inderdaad wat mankementen, zoals de omgeving die vaak hergebruikt wordt en wat rare dingen tijdens de gevechten. Dat weerhield me niet om te genieten van het verhaal. Het verhaal zit bomvol met verrassende gebeurtenissen. Daarnaast kun ook de achtergrondverhalen ontdekken van alle vrienden die je tijdens je reis hebt ontmoet. Ik heb me uiteindelijk dus heel goed vermaakt met de game.

Welke game was voor jou een aangename verrassing en heeft jou van je sokken geblazen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?