Check hier alle The Triple-i Initiative content

De Rondvraag: Welke game zou een verfilming moeten krijgen?

Geplaatst: 27 november 2019 17:00
Aangepast: 28 november 2019 08:09

Het is een bekend fenomeen; als iets redelijk succesvol is dan volgt er automatisch een film. Zelf bij de populaire achtbaan, Pirates of the Carribbian, konden ze het niet laten en is het gelukt om er een film van te maken. Nu is het bij populaire games minder het geval, maar we hebben verschillende verfilmingen gezien van onder andere Hitman, Mortal Kombat, Resdent Evil, Steet Fighter en niet te vergeten een Mario Bros. film uit 1993. De meeste van deze waren niet heel erg succesvol, maar misschien komt Hollywood ooit met de perfecte verfilming van een game. We hebben aan de redactie gevraagd welke game zij graag verfilmd zouden willen zien en hier zijn de resultaten.

Patrick kijkt graag naar BioShock

Ik kan direct een shitload aan games opnoemen die het goed zouden kunnen doen op het witte doek, maar dan wordt mijn bijdrage een beetje lang. Dus ik hou het maar gewoon bij mijn favoriet. Dat is namelijk BioShock, een game die ik meermaals heb gespeeld en elke keer heb ik er intens van genoten. Vooral de sfeer in de games bevalt mij enorm. Het is duister, maar niet echt horror. Als je dan nog een Big Daddy of Big Sister achter je aan krijgt dan is het shit hits the ventilator. De spanning die dat met zich meebrengt, is bijna verslavend te noemen. Ik heb mij overigens vermaakt met alle delen, dus het maakt me niet eens zoveel uit welk deel in de bioscoop te zien gaat zijn. Het lijkt mij gewoon heel vet om die games op het witte doek te zien, desnoods allemaal. Al is het natuurlijk niet altijd garantie voor succes. Sterker nog, verfilmingen zijn over het algemeen niet zo heel best. Dus of we het echt moeten willen met zijn allen betwijfel ik.

Timo verrast ons met Metroid

Er zijn behoorlijk wat games die verfilmd mogen worden als je het mij vraagt. Shadowman, Perfect Dark, Grand Theft Auto of zelf Yooka LayLee is een optie. Elk van deze games heeft wel iets unieks dan wel bruikbaars voor een film. Maar welke game ik echt wel eens op het witte doek zou willen zien, is Metroid. Dit zou een gigantisch science fiction epos kunnen zijn, waarbij dan vooral de keuze gemaakt moet worden om sci-fi te mixen met enig realisme dan wel Alien-achtige suspense. Om dit te realiseren zou ik gaan voor een duo, of beter gezegd trio. De dames Waschowski-brothers tezamen met JJ Abrams. Elk van hen heeft bewezen een goede sfeer neer te zetten. Keiharde actie, dikke visuals en goed door hebben hoe je een sfeertje overtuigend moet overbrengen, zonder direct over te gaan op doodenge visuals. De wel bekende lensflare van JJ (Star Wars, Star Trek, Super 8) en eigen visuele filmstijl is al passend voor Samus haar universum. De Waschowski’s voegen dan hun absurd en keiharde thema’s toe. Mogelijk kan Samus nog een flink potje oosterse vechtkunst erbij. Haal Miyamoto erbij als consultant en waakhond voor het bronmateriaal en wat mij betreft een gouden combinatie.

Jolien kiest natuurlijk voor The Legend of Zelda

Als er één franchise is waarvan ik een film wil zien, is het wel The Legend of Zelda. De franchise heeft een interessante wereld met Hyrule en de verschillende rassen die het land bewonen. Ook heeft de franchise de basis voor een goed verhaal met de Triforce en de strijd tussen goed en kwaad. Hoewel ik vrees dat als dit gebeurt het waarschijnlijk een live-action film wordt, hoop ik stiekem dat het een animatiefilm zal zijn. Ik denk dat een franchise als The Legend of Zelda meer tot zijn recht komt met animatie dan met echte acteurs, maar ik ben zelf dan ook een grote animatienerd. Als ik iemand moet aanwijzen om deze taak op zich te nemen kies ik als filmproducent voor Adi Shankar voor deze film. Hij heeft zijn kwaliteiten laten zien met het maken van een animatieserie gebaseerd op een game franchise met Castlevania, die nu een groot succes is op Netflix. Hij kan mij dan ook meteen helpen met het uitzoeken van een goede regisseur voor dit project, want ik heb werkelijk geen idee wie van deze geliefde franchise een goede film kan maken.

Joy gaat voor Borderlands

Ik ben niet zo heel bekend met regisseurs, dus ik zou niet zo snel een suggestie kunnen doen wat betreft dat, maar Ik ben sowieso een fan van de Metal Gear Solid Reeks. Daarbij moet ik wel zeggen dat Kojima eigenlijk zelf al een film in elkaar heeft gedraaid. Metal Gear Solid 4 was bijna een film, met weer een fantastische twist aan het einde. Dus als die ooit nog in de bios te zien is, zit ik zeker met de premiere vooraan. Tenzij M. Night Shyamalan zijn naam erop staat, we weten allemaal wat hij met The Last Airbender heeft gedaan. Verder denk ik dat een verfilming van Borderlands, geregisseerd door Tarentino ook zeker niet saai zou zijn. Veel geweld, met een komische insteek en doordrenkt in popcultuur, de twee lijken eigenlijk bijna voor elkaar gemaakt!

Delano zou graag een tweede World of Warcraft-film zien

Wat een makkelijke vraag deze week, tjonge! Ik zou graag een vervolg zien op Warcraft film die we eerder in 2016 al mochten aanschouwen. Video game adaptations gaan vaker mis dan goed, maar Warcraft was echt een genot om naar te kijken. Goede acteurs, sterke muziek en een knap staaltje visuals. Zo herinner ik mij de film. Nooit eerder spatte de wereld van Azaroth zo levendig van je beeldscherm als bij deze film. Welke regisseur hier aan te pas komt, zal me een rotzorg zijn. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik minder thuis ben in de filmindustrie en om die reden schiet mij ook niet zo snel een naam te binnen. Maar goed, ik ben een simpel man. Vinden er toffe actie-scenes plaats op het beeldscherm, gepaard met een meeslepend verhaal, dan ben ik een vrolijk man.

Dat waren weer goede ideeën. Dus laten we hopen dat Hollywood naar ons luistert en hier iets mee gaat doen. Heb jij nog een game in gedachten die volgens jou zeker verfilmd moet worden? Laat het ons weten in de comments.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord