De Rondvraag: Welke gametrailer was toffer dan de game zelf?

Geplaatst: 7 november 2018 16:00
Aangepast: 7 november 2018 19:53
-

Het is geen uitzondering op de regel dat een game na aanschaf behoorlijk kan tegenvallen. Veelal komt dit door een verkeerd beeld dat wordt neergezet door de media, de ontwikkelaar of de ontzettend toffe trailers die als paddenstoelen uit de grond poppen. Hoe vaak heb jij wel niet gehad dat je een trailer zag die zo tof was, dat je direct een pre-order moest plaatsen. Achteraf blijkt dat de trailer niet bestaat uit in-game beelden, dat de beelden op een beest van een pc zijn gecaptured, of dat de ontwikkeling plots een heel andere wending krijgt omdat bepaalde dingen eigenlijk helemaal niet mogelijk zijn. Jup, het is ook ons vaak genoeg overkomen. Daarom gingen wij eens met een bloknootje langs bij de redactieleden om te kijken welke trailer veel toffer was dan het daadwerkelijke eindproduct.

Claudia met Elder Scrolls Online

Als het gaat om gametrailers, kan ik er een hoop opnoemen die ik heel erg gaaf vind. De lijst met games die mij hebben teleurgesteld, is gelukkig iets minder lang. De game waar ik echter eerst enthousiast voor was, naar aanleiding van de trailer, maar na het spelen toch echt door werd teleurgesteld, is: Elder Scrolls Online. Deze MMO-variant van de bekende Elder Scrolls-serie had niet één, maar vier cinematische trailers die stuk voor stuk heel tof zijn. Zelf ben ik een groot fan van Elder Scrolls, MMORPG’s en eigenlijk fantasy-games in het algemeen. Elder Scrolls Online leek dan ook de perfecte cocktail waar ik mijn innerlijke nerd flink mee kon verwennen. Helaas was niets minder waar. Hoewel de trailers er spectaculair uitzien, heeft de game matige graphics en zijn de quests niet heel uitdagend. Naast dat de game over het algemeen niet heel meeslepend is, had het ook nog eens last van verschillende bugs en problemen qua connectiviteit. Een aantal uitbreidingen en updates later is de game wel wat verbeterd, maar voor mij komt al dit toffe nieuwe spul toch echt te laat.

Peter met Aliens: Colonial Marines

Menig GL-collega zal bij mijn keuze wel zoiets hebben van "fuck, oh ja, die game had ik alweer verdrongen!" Ongetwijfeld heb ik daarom ook bij deze rondvraag de beste trailer met de slechtste game. De trailer suggereert dat we een supervette grimmige Aliens-game gaan krijgen. Een game die je volledig onderdompelt in de sfeer en stijl van de tweede film uit de Alien-filmreeks. We weten allemaal dat dit jammer genoeg verre van waar was en dat het bijna nog leuker is om jezelf te laten knuffelen door een facehugger, dan om door deze onafgemaakte afgeraffelde drol van een game te moeten spelen. Maar oei, die vette trailer... Maakt mij godver nog bozer hierom!

Kees met Assassin’s Creed

Als er één game was die me overhaalde om een PlayStation 3 aan te schaffen, dan was het wel Assassin’s Creed. Deze game beloofde grootse vernieuwingen te brengen in de gamewereld. Het zag er allemaal goed uit. De ene trailer was nog toffer dan de andere, met name de trailer met het dorpsplein. Hierin begeeft Altair zich door een menigte, waarna hij een commandant dood en door gebruik van free-running verdwijnt. De trailer zette de toon en ademt zoveel sfeer waardoor je je bijna in de Middeleeuwen waande. Assassin's Creed maakte een hoop van zijn beloftes wel degelijk waar en zorgde wel degelijk voor vernieuwing. Zo goed als de trailers is het echter niet geworden. Naast het free-runnen en grote steden met menigtes, viel er eigenlijk bar weinig te beleven in de game. De sfeer is bovendien ook ver te zoeken, mede door de matige A.I.. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met de serie, maar zo vet als de onderstaande trailer is het eerste deel helaas niet geworden.

Patrick met Dead Island

Wanneer je mij vraagt welke gametrailer absoluut niet de kwaliteit van de uiteindelijke game zelf wist te reflecteren, kan ik een behoorlijke waslijst oprakelen. Ik, als groots Assassin’s Creed-fan, was bij de vraag “welke trailer was veel beter dan de game?’ dan ook sterk geneigd om een open deur in te trappen en met Assassin’s Creed Unity op de proppen te komen. Maar nee, ik ga eens voor een minder geijkt antwoord en zeg Dead Island, een game waarvan ik bij de trailer echt dacht “sodetering, wat een ambiance!”, maar waarbij ik amper lauw werd van de game zelf. Vond ik Dead Island echt zo ruk? Nou… nee. Maar de dramatiek die de trailer in me naar boven wist te halen, ontbrak aan alle kanten in een game die ik persoonlijk toch echt als “OK-ish” moet beschouwen. De trailer staat hoog in mijn Top Zoveel-lijst, de game zelf staat ergens op plek 163.

Ik neem aan dat velen van jullie het niet eens moeten zijn met de meningen van bovenstaande heren en dame. Hadden ze beter een andere game kunnen kiezen, er moet toch wel iets slechters dan Assassin's Creed zijn? Laat dan ook vooral weten waarom ze het fout hebben!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord