De Rondvraag: Welke gamewereld is jouw ideale vakantiebestemming?

In de zomervakantie trekt menigeen erop uit om de wijde wereld te verkennen, maar een beetje zichzelf respecterende gamer bezoekt natuurlijk een gamewereld als vakantiebestemming. Zeker nu corona nog steeds alive and kicking is, is een uitvlucht naar een digitale wereld een enorme uitkomst. Je hoeft namelijk niet eindeloos wattenstaafjes in je neus te porren of om de haverklap je groengekleurde corona-app paraat te hebben. Wij gingen een rondje over de redactie om eens te peilen waar wij het liefst vertoeven.

Anita is op vakantie bij de Noormannen in Engeland

Er zijn ontzettend veel games met een prachtige wereld waar ik graag mijn vakantie wil vieren, maar momenteel is de ideale vakantiebestemming toch de wereld van Assassin’s Creed Valhalla. Juist nu in mijn vakantie kan ik eindelijk flink wat uren in de game stoppen en het voelt heerlijk om thuis te komen in Ravensthorpe. Het regenachtige Engeland mag dan niet altijd even sfeervol zijn, maar dat verpest het plezier dat ik daar beleef totaal niet. De natuur in Engeland in de middeleeuwen is namelijk prachtig en ik kan dat op drie manieren ervaren. Te paard, middels een vikingschip of gewoon lopend. Daarnaast is er alle tijd om feest te vieren met vrienden, Orlog te spelen of samen een klooster te plunderen. Om vervolgens lekker op jacht te gaan naar wilde dieren of de rivier op te zoeken om te vissen. Genoeg activiteiten om te ondernemen en daar gaat het in een vakantie toch om? Gewoon doen waar je zin in hebt en lekker tot rust komen.

onbekend

Kyllian gaat op rondreis door Thedas

Ik zou graag de wereld van Thedas uit de Dragon Age-games willen verkennen op vakantie. Als ik op vakantie ben, bewonder ik alle geschiedenis door oude gebouwen en ruïnes te bekijken. In Thedas kan ik dit allemaal ook zien, maar dan is alles nog uitbundiger door de fantasy-elementen. Ik kan dan ook nog veel gebouwen zien wanneer ze nog daadwerkelijk in gebruik zijn en de bijbehorende cultuur opsnuiven. Ik kan de hele vakantie al uitplannen met de kaart op mijn muur. In die wereld zou ik de mooie steden met gigantische gebouwen bezoeken, maar ook de elvensteden in de bossen of de dwergentunnels onder de grond. Er zijn wel al gebieden waar ik liever niet kom omdat ze gevaarlijk zijn. Je moet oppassen in welke tijd je in Thedas terechtkomt want tijdens de games is er veel gevaar en oorlog. Daar geniet ik niet van op vakantie. Een vakantie is ook lang genoeg om van de wereld te genieten. Ik denk dat ik, ondanks alle magie, alle gemakken van de moderne tijd wel snel ga missen.

onbekend

Celine gaat voor een magische bestemming

Met deze vraag ga ik toch even cheaten, want het lijkt me supergaaf om een tijdje in het universum van Kingdom Hearts te zijn. Samen met Knabbel en Babbel je eigen ruimteschip creëren en daarmee verschillende planeten bezoeken, maar dan zonder alle vijanden natuurlijk. Zo kan je het ene moment in de wereld van Alice in Wonderland springen en het andere moment met Aladdin op een vliegend tapijt over Agrabah vliegen. Deze reis gaat dan ook eindigen waar het begint, Destiny Island. Op dit eiland is het altijd zonnig en kan ik weer tot rust komen of Wakka nog even uitdagen voor een potje Blitzball.

onbekend

Bram gaat om kamp met de Psychonauts

Bij deze Rondvraag dacht ik in eerste instantie aan mijn favoriete gameseries. Een paar tellen later realiseerde ik mij dat vakantie naar die oorden zelfmoord zou zijn. Nee, vakantie vieren op de Halo-ring lijkt mij enigszins risicovol. Strandje pakken in het moeras van Blighttown? Ik krijg liever geen interne bloedingen. Bezienswaardigheden bewonderen in Immora, hoofdstad van hel? Fuck that. Ik wil gewoon een keertje rust in mijn kop en waar kan je die rust het beste vinden? Nou, Psychonauts heeft een bepaalde kinderlijke charme waar ik graag naar zou terugkeren. Je kent het gevoel vast wel. Of dat nou op kamp was in groep acht of wellicht met je sportvereniging, er is iets geweldig avontuurlijks aan om op kamp gaan met al je vrienden. Avontuurlijk, maar tegelijkertijd ook lekker veilig. Tegenwoordig bestaan mijn vakanties meer uit een huisje huren en dan lachen naar de eerste die loopt te spuwen, maar de onschuldige kinderjaren is denk ik toch een periode waar iedereen graag naar zou willen terugkeren, al is het maar voor een paar dagen. Eventjes alle ellende van de wereld en je positie in het alsmaar groeiende heelal vergeten. Nu maar hopen dat ze mensen boven de twintig toelaten op het terrein.

onbekend

Dat zijn dus de oorden waar onze redacteurs graag naartoe reizen. Naar welke digitale bestemming ga jij het liefst op vakantie?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?